Beleef het bruisende Maastricht
tijdens een onvergetelijk verblijf

Beleef het bruisende Maastricht
tijdens een onvergetelijk verblijf

Wat te doen in Maastricht?


  • Ontdek het historische centrum met vele bezienswaardigheden
  • Wandel of fiets door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap
  • Geniet van de vele faciliteiten bij ons hotel in Maastricht

Vraag je je af wat te doen in Maastricht tijdens je verblijf? In Zuid-Limburg is er van alles te beleven voor jong en oud. Wij geven je graag een aantal tips voor leuke bezienswaardigheden en activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen! Zoek je nog een fijn hotel in Maastricht? Ontdek dan Dormio Hotel De Prins van Oranje.

Ontdek ons hotel

Bezoek het bruisende centrum van Maastricht

Het Vrijthof is het bekendste plein in het centrum van Maastricht. Dit is tevens de plek waar de meeste evenementen in Maastricht plaatsvinden. Je vindt hier vele terrassen, een theater en een basiliek. Vanaf een terras kun je heerlijk mensen kijken en genieten van een Limburgs stuk vlaai. Ook qua winkels heb je niets te klagen in Maastricht. Eén van de meest bijzondere winkels is de boekwinkel in de Dominicanenkerk. Deze kerk is omgetoverd tot een boekwinkel wat zorgt voor een mooi effect. Houd je niet zo van lezen? Achterin de kerk vind je een leuk café voor een lekker kopje koffie.

Lees meer over Maastricht

Bewonder de bezienswaardigheden in Maastricht

In Maastricht kun je niet om de prachtige kerken en basilieken heen. De Sint Janskerk komt uit de middeleeuwen en vormt een kerkentweeling met de Sint Servaasbasiliek. Je kunt de beroemde rode toren beklimmen van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Het Bonnefantenmuseum is voor de kunstliefhebber een mooi uitje! Het museum voor beeldende kunst heeft een grote collectie van oude, moderne en hedendaagse kunst. Het is tevens één van de drie provinciale musea van Limburg.

Boek nu je verblijf

Ontdek het Limburgse heuvellandschap

De prachtige omgeving van Maastricht is uitermate geschikt voor een mooie wandeling of fietstocht. Ontdek het bijzondere heuvelachtige landschap op de fiets of wandel door het bruisende centrum van Maastricht. Bij de fietsverhuur direct voor ons hotel kun je eenvoudig een (elektrische) fiets huren.

Ontdek de omgeving
Beleef vele leuke activiteiten tijdens je verblijf in Maastricht

Wat te doen in Maastricht?

Naast de vele bezienswaardigheden biedt Maastricht ook een groot scala aan leuke activiteiten. Ga je graag op ontdekkingstocht? Bezoek dan Fort Sint Pieter dat is gemaakt rond 1701. Het fort had toentertijd als doel Maastricht te beschermen tegen aanvallen vanuit het zuiden. Je kunt het fort op eigen gelegenheid verkennen. Bekijk bijvoorbeeld de schietgaten en kanonnen. Fort Sint Pieter maakt, samen met Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten, onderdeel uit van Maastricht Underground. Deze grotten en gangen zijn uitgegraven door mensen en beslaan nu zo’n 80 kilometer. Samen met een gids kun je deze gangen ontdekken en meer leren over de interessante geschiedenis!

Boek een overnachting in Maastricht

Boek een overnachting in Maastricht

Dormio Hotel De Prins van Oranje is dé perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Maastricht en haar prachtige omgeving. Je vindt het Vrijthof op slechts 10 minuten fietsen van het hotel. Na een heerlijke dag in Maastricht kun je uitrusten in het hotel. Daarnaast beschikt ons hotel over uitgebreide faciliteiten waar je gebruik van kunt maken, zoals een aantal horecagelegenheden, een binnenzwembad en een luxe spa-wellnesscentrum. Perfect voor een geweldige overnachting in het mooie Maastricht!