Header

Beleef de bruisende stad Maastricht


  • Historisch centrum met interessante musea en bezienswaardigheden
  • Bourgondisch en culinair genieten op het sfeervolle Vrijthof
  • Op slechts 10 minuten fietsen van Dormio Hotel De Prins van Oranje

Ontdek het bruisende centrum en de prachtige omgeving van Maastricht tijdens je verblijf bij Dormio Hotel De Prins van Oranje! In slechts 10 minuten fietsen vanaf ons hotel sta je op het beroemde Vrijthof. Bewonder de vele bezienswaardigheden, bezoek interessante musea en geniet van de bourgondische gastvrijheid.

Ontdek het hotel
Ontdek de geschiedenis, kunst en cultuur van Maastricht

Ontdek de geschiedenis, kunst en cultuur van Maastricht

Maastricht is een prachtige, historische stad en gelegen in het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap. Deze bourgondische stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Ontdek de bijzondere monumenten tijdens een wandeling door het centrum of bewonder de stad vanaf een boot op de Maas. Ben je een kunstliefhebber? Dan is een bezoekje aan het bekendste museum van Maastricht zeker een aanrader! In het Bonnefantenmuseum vind je een unieke verzameling van oude meesters en moderne kunst.

Winkelen in het sfeervolle centrum van Maastricht

Wil je tijdens je verblijf in Maastricht lekker shoppen? Maastricht beschikt over gezellige winkelstraatjes met zowel grote winkels als lokale boetiekjes. De populairste winkelstraten van Maastricht zijn de Grote Staat, Wolfstraat, Kleine Staat, Maastricht Brugstraat, Muntstraat, Nieuwstraat en de Spilstraat.

Boek je hotel in Maastricht

Must-see in Maastricht

Of je nu een boekenliefhebber bent of niet, een bezoekje aan Boekhandel Dominicanen in Maastricht is zeker een aanrader! Deze boekhandel bevindt zich op een unieke locatie in een eeuwenoude kerk. Je kunt hier ook terecht voor een lekker kopje koffie.

Must-see in Maastricht
Beklim de iconische kerk van Maastricht: de Sint-Janskerk

Beklim de iconische kerk van Maastricht: de Sint-Janskerk

Een beroemde bezienswaardigheid in het centrum van Maastricht is de iconische Sint-Janskerk. Deze gotische kerk heeft een unieke rode toren van 79 meter hoog en vormt hiermee een bijzonder deel van de skyline van Maastricht. Je kunt de mooie kerk van binnen bewonderen en de bijzondere toren beklimmen!

Geniet bourgondisch van de Limburgse gastvrijheid op het Vrijthof

Ben je een echte bourgondiër of dol op gezelligheid? Bezoek dan het sfeervolle Vrijthof in het centrum van Maastricht! Op dit beroemde plein vind je vele restaurants en cafés waar je bourgondisch kunt genieten van de Limburgse gastvrijheid. Vooral in de zomer is dit een bruisende plek met vele gezellige terrasjes. Ook in de winter kun je hier genieten van het typisch Limburgse Zoervleis.

Boek hier je verblijf
Wandel over de Sint-Pietersberg in Maastricht

Wandel over de Sint-Pietersberg in Maastricht

Eén van de bekendste heuvels in het Zuid-Limburgse landschap is de Sint-Pietersberg. Dit is een heuvel van 171 meter hoog en gelegen bij Maastricht. Bovenop de ‘huisberg van Maastricht’ vind je Fort Sint Pieter. In dit bijzondere natuurgebied vind je vele soorten planten en dieren, zoals de oehoe vanaf het speciale vogelkijkpunt de Kiekoet. De Sint-Pietersberg is een populaire bestemming voor veel wandelaars met tal van diverse wandelroutes. Volg één van de prachtige wandelroutes en eindig boven op de Sint-Pietersberg met een indrukwekkend uitzichtpunt.

Beleef Maastricht Underground

Wil je alle ins en outs van Maastricht ontdekken? Breng dan ook vooral een bezoekje aan het ondergrondse grotten- en gangenstelsel van Maastricht Underground! Deze mergelgrotten vormen het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa en bestaan uit de Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de grotten van de Sint-Pietersberg. Wist je dat deze gangen met de hand zijn gegraven? Tijdens de rondleiding door de grotten zie je hoe de inwoners van Maastricht hier leefden tijdens de oorlog. Een interessante activiteiten voor jong en oud!

Beleef Maastricht Underground
Bezoek de ENCI-Groeve in Maastricht

Bezoek de ENCI-Groeve in Maastricht

Een aanrader tijdens je verblijf in Maastricht is de ENCI-groeve. Dit is een kalksteengroeve bij de Sint-Pietersberg waar in 2018 voor het laatst kalk werd gewonnen. Je vindt hier diverse wandelpaden in een prachtig natuurgebied waarbij je langs verschillende bezienswaardigheden wandelt, zoals de kalkgraslanden, de bijzondere felblauwe waterplas ‘Onder D’n Olifant’, Bistro Hoffmanni en nog veel meer! Bezoek ook het uitkijkplatform en loop door het oude gangenstelsel.

Boek je verblijf bij ons viersterrenhotel in Maastricht

Boek je verblijf bij ons viersterrenhotel in Maastricht

Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht is de ideale uitvalsbasis om Maastricht te ontdekken. Je vindt ons hotel op slechts 10 minuten fietsen van het bruisende Vrijthof. Daarnaast is er bij ons hotel ook genoeg te beleven dankzij de vele faciliteiten, waaronder een binnenzwembad, diverse horecagelegenheden, een fietsverhuur en een luxe spa-wellnesscentrum.