De Costa Blanca, een heerlijke winterbestemming

Tip van een local: Sara
29 november 2021

Wanneer u aan de Costa Blanca denkt, denkt u waarschijnlijk aan een zomer vol prachtige droomstranden waar u uren lang kunt ontspannen, de stralende zon die u de hele dag door verwarmd en zwemmen in het kristalheldere water. De Costa Blanca heeft echter veel meer te bieden en is uitgegroeid tot een winterbestemming die u niet mag vergeten op uw bucketlist! Lees snel verder en ontdek waarom u deze winter naar Dormio Resort Costa Blanca wilt.

Het hele jaar door activiteiten aan de Costa Blanca

Zoals we zeiden, de Costa Blanca is meer dan alleen de zon en het strand. De winterse maanden zijn ideaal voor vele activiteiten zoals wandelen en fietsen.

 

Een ideale wandelroute om in de winter af te leggen in de provincie Alicante is de route naar de Cova Tallada. Deze plaats, gelegen tussen Jàvea en Denia, is één van de meest indrukwekkende plaatsen aan de Costa Blanca. Houdt u van meer spanning? Leg deze route dan per kajak af langs de kust. Ook het binnenland van de provincie biedt u zeer interessante wandelroutes, zoals de Sierra de Mariola of de Font Roja in Alcoy, die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

 

Wilt u de pittoreske dorpjes van Alicante ontdekken? Dan is de winter het ideale seizoen voor uw vakantie. Altea is met zijn witte kalkhuizen, smalle straatjes en karakteristieke koepels een echte must-visit! Het dorp Guadalest wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Spanje. Combineer een ontspannen wandeling een langs het prachtige stuwmeer en het kasteel met een proeverij van de heerlijke gastronomie in het dorp. Ook raden wij een bezoekje naar Alcoy aan. Dit dorpje bevindt zich in het binnenland van de provincie en is de host van de oudste Drie Koningen optocht van Spanje.

 

De provincie biedt ook een grote verscheidenheid aan musea die perfect zijn om te bezoeken wanneer u in de winter in Alicante bent.

  • Bent u een chocoladeliefhebber? Dan mag u het Chocolademuseum in Villajoyosa zeker niet missen! Hier kunt u alles te weten komen over de cacao van een merk met meer dan 100 jaar geschiedenis.
  • Gaat u met uw kinderen op vakantie? Dan is het Speelgoedmuseum een uitstekend uitstapje! Hier kunnen kinderen zich optimaal vermaken en alles leren over de geschiedenis van hun favoriete speelgoed.

Alicante in de winter

De stad Alicante is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca en is ook in de winter bijzonder charmant. In het winterseizoen zijn de straten gevuld met sprookjesachtige lichtjes en wordt ruikt u de heerlijke geur van kastanjes in de Avenida Maisonava, het belangrijkste winkelgebied.

 

Wanneer u Alicante in de winter bezoekt, dan wilt u de verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals de theatervoorstellingen en concerten in het Teatro Principal en het Teatro Arniches, gezien hebben.

 

Het cultureel centrum Las Cigarreras biedt u ook vele leuke activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen, workshops en festivals met verschillende thema’s en stijlen. Bezoekt u ook zeker de tentoonstellingen van uiteenlopende aard in het Provinciaal Archeologisch Museum van Alicante (MARQ), het Museum van Hedendaagse Kunst van Alicante (MACA) of de Vismarkt (Lonja del Pescado).

Heerlijke gastronomie

Een bezoek aan Alicante in de winter is ook ideaal om de uitstekende gastronomie van de streek te proeven. Geniet van één van de heerlijke rijstgerechten als hoofdgerecht en combineer dit met het meest typische dessert van de streek: turrón. De winter is dé ideale tijd van het jaar om het meest bekende snoepje te proberen. Wilt u verschillende turróns proeven? Dan raden wij aan Jijona te bezoeken en de verschillende bakkerijen langs te gaan.

 

Heeft u zin in een avondje uit? Ga dan naar het centrum van de stad om de “tardeo” mee te maken. Wij adviseren uw rondje door het marktgebied te beginnen met een hapje in één van de bars en vervolgens naar de Castaños straat te gaan om te genieten van het nachtleven in Alicante.

  

De Costa Blanca, een heerlijke winterbestemming

  

Cova Tallada

  

Guadalest

  

Provinciaal Archeologisch Museum van Alicante

  

Turrón
Dormio Resort Costa Blanca

Appartementen met uitzicht op zee om te genieten van Alicante in de winter

Gaat u deze winter naar Alicante? Dan is Dormio Resort Costa Blanca dé ideale locatie om te ontspannen na een dag van sightseeing. De luxe appartementen met een adembenemend uitzicht op zee en uitgebreide faciliteiten, waaronder spa, restaurant, fitness en wellness, maken ons resort tot de ideale accommodatie voor uw wintervakantie in de omgeving van Alicante.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]