Overwinteren aan de Spaanse kust?

Overwinteren aan de Spaanse kust?

De Costa Blanca, een heerlijke winterbestemming


Wanneer je aan de Costa Blanca denkt, denk je waarschijnlijk aan een heerlijke zomer vol prachtige zandstranden, de stralende zon en het kristalheldere water. De Costa Blanca heeft echter veel meer te bieden en is uitgegroeid tot een heerlijke winterbestemming die je niet mag vergeten op je bucketlist! Lees snel verder en ontdek waarom een verblijf in de winter op Dormio Resort Costa Blanca een echte aanrader is.

Ontdek de vele activiteiten tijdens de winter aan de Costa Blanca

Ontdek de vele activiteiten tijdens de winter aan de Costa Blanca

De winterse maanden aan de Costa Blanca zijn ideaal voor vele activiteiten zoals wandelen en fietsen. Een ideale wandelroute om in de winter af te leggen is de route naar Cova Tallada. Dit is één van de meest indrukwekkende plaatsen aan de Costa Blanca. Zoek je meer spanning? Leg deze route dan per kajak af langs de kust. Ook het binnenland van de provincie biedt je zeer interessante wandelroutes, zoals de Sierra de Mariola of de Font Roja in Alcoi, die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Wil je de ongerepte natuur aan de Spaanse kust ontdekken? Wandel of fiets dan over de bijzondere Vías Verdes!

Altea aan de Costa Blanca

Bezoek de mooie dorpjes in de provincie Alicante

Wil je de pittoreske dorpjes van Alicante ontdekken? Dan is de winter het ideale seizoen! Altea is met zijn witte kalkhuizen, smalle straatjes en karakteristieke koepels een echte must-visit. Het dorpje Guadalest wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Spanje. Combineer een ontspannen wandeling langs het prachtige stuwmeer en het kasteel met een proeverij van de heerlijke lokale gastronomie. Ook raden wij een bezoekje naar Alcoi aan. Dit dorpje bevindt zich in het binnenland en is de host van de oudste Drie Koningen optocht van Spanje.

Villajoyosa aan de Costa Blanca

Cultureel genieten in de winter aan de Costa Blanca

De Costa Blanca biedt ook een grote verscheidenheid aan musea die perfect zijn om te bezoeken wanneer je in de winter op vakantie bent aan de Costa Blanca. Ben je een chocoladeliefhebber? Dan mag je het Chocolademuseum in Villajoyosa zeker niet missen! Hier kun je alles te weten komen over de cacao van een merk met meer dan 100 jaar geschiedenis.

Ga je met kinderen op vakantie? Dan is het Valenciaanse Speelgoedmuseum een uitstekend uitstapje! Hier kunnen kinderen zich optimaal vermaken en alles leren over de geschiedenis van hun favoriete speelgoed.

Een lang verblijf aan de Costa Blanca?

Wil je een langere tijd genieten van het warme klimaat aan de Spaanse kust? Kies dan voor een lang verblijf op Dormio Resort Costa Blanca! Naast het aangename klimaat profiteer je ook nog eens van voordelige prijzen.

Lees meer
Terras op Dormio Resort Costa Blanca
Marq museum Alicante aan de Costa Blanca

Alicante in de winter

Alicante is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca en is ook in de winter bijzonder charmant. In het winterseizoen zijn de straten gevuld met sprookjesachtige lichtjes en ruik je de heerlijke geur van kastanjes in de Avenida Maisonava, het belangrijkste winkelgebied.

Wanneer je Alicante in de winter bezoekt, dan wil je de verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals de theatervoorstellingen en concerten in het Teatro Principal en Teatro Arniches, gezien hebben. Het cultureel centrum Las Cigarreras biedt je ook vele leuke activiteiten zoals tentoonstellingen, workshops en festivals met verschillende thema’s en stijlen. Bezoek ook zeker de bijzondere tentoonstellingen in het Provinciaal Archeologisch Museum van Alicante (MARQ), het Museum van Hedendaagse Kunst van Alicante (MACA) of de Vismarkt (Lonja del Pescado).

Heerlijke gastronomie aan de Costa Blanca

Heerlijke gastronomie aan de Costa Blanca

Tijdens je vakantie in de winter aan de Costa Blanca kun je uitstekend de gastronomie van de streek proeven. Geniet van één van de heerlijke rijstgerechten als hoofdgerecht en combineer dit met het meest typische dessert van de streek: turrón. Wil je verschillende turróns proeven? Dan raden wij aan Jijona te bezoeken en de verschillende bakkerijen langs te gaan.

Heb je zin in een avondje uit? Ga dan naar het bruisende centrum van de stad Alicante om de ‘tardeo’ mee te maken. Wij adviseren je een rondje door het marktgebied te lopen, een hapje te eten in één van de bars en vervolgens naar de Castaños straat te gaan om te genieten van het nachtleven in Alicante.

Verblijf in de winter aan de zonnige Costa Blanca

Verblijf in de winter aan de zonnige Costa Blanca

Ga je deze winter naar de provincie Alicante, gelegen aan de geliefde Costa Blanca? Dan is Dormio Resort Costa Blanca dé ideale locatie om te ontspannen. Vanaf het resort heb je een adembenemend uitzicht op zee. Ook zijn er op het resort uitgebreide faciliteiten, waaronder twee restaurants, een fitnessruimte en een wellnessgedeelte met spapool. Kortom, de ideale accommodatie voor je wintervakantie in de provincie Alicante!