Ontdek het kleurrijke en sfeervolle dorpje
aan de Costa Blanca

Ontdek het kleurrijke en sfeervolle dorpje
aan de Costa Blanca

De 7 leukste plekjes om te bezoeken in Villajoyosa


Ontdek het Spaanse dorpje Villajoyosa, dat ook wel ‘De vrolijke stad’ betekent. Deze naam past zeker bij het schilderachtige dorpje! In dit badplaatsje aan de Costa Blanca vind je kleurrijke huisjes en allerlei mooie bezienswaardigheden. Kortom, de ideale bestemming om tijdens je vakantie op Dormio Resort Costa Blanca te bezoeken. Wij hebben de leukste plekjes in Villajoyosa voor je op een rijtje gezet.

1. Chocoladeparadijs

1. Chocoladeparadijs

Villajoyosa staat bekend om de populaire chocoladefabrieken en is een waar paradijs voor de chocoladeliefhebbers! In het Valor Chocolate Museum kom je meer te weten over cacao, de geschiedenis van de chocolade van Valor en de productie van chocolade. Dagelijks wordt in dit geliefde chocolademuseum de lekkerste chocolade gemaakt van de beste cacaobonen uit verschillende delen van de wereld. Ook de traditionele chocoladefabriek van Chocolade Perez is zeker een aanrader. Je ontdekt hier hoe de heerlijke chocolade met de hand wordt gemaakt en je kunt natuurlijk de smakelijke chocolades proeven. Wist je dat de cacaovrucht gemiddeld maar liefst 20 centimeter lang is?

2. Playa El Torres

2. Playa El Torres

Dit strand is zonder twijfel het mooiste stukje van Villajoyosa. Op Playa El Torres vind je de sfeervolle boulevard en het rustige zandstrand van Villajoyosa. Ontdek leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en populaire barretjes met uitzicht over de Middellandse Zee. De boulevard bestaat uit kleurrijke gevels in verschillende pastelkleuren. De karakteristieke gevels zijn vroeger in deze kleuren geschilderd, zodat vissers op de Middellandse Zee eenvoudig konden zien waar ze naartoe moesten. Nu is het vooral een prachtig plaatje om te zien!

3. Vila Museu

3. Vila Museu

Ontdek de indrukwekkende geschiedenis van Villajoyosa in het Vila Museu. In dit historische museum leer je alles over hoe het dorpje Villajoyosa tot stand is gekomen en over de belangrijke rol in het verdedigen van de kustlijn van Alicante tegen Barbarijse zeerovers. Er zijn toen stadsmuren en wachttorens gebouwd waarvan je de restanten nog in het dorp kunt tegenkomen. Verder kun je in het museum schitterende juwelen en bijzondere artefacten uit Villajoyosa bewonderen van de oudheid tot aan de moderniteit. Leuk voor jong en oud!

4. Torre El Aguilo

4. Torre El Aguilo

Torre El Aguilo is een indrukwekkend uitzichtpunt in Villajoyosa waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over Benidorm, het strand Poniente en de Middellandse Zee. Op dit uitzichtpunt vind je ook meerdere picknickbanken waardoor je dit perfect kunt combineren met een heerlijke meegebrachte lunch. Er zijn verschillende routes die je naar het uitkijkpunt brengen; van een avontuurlijke route waarbij je over rotsen klimt, tot goed aangelegde wandelpaden. Ideaal te combineren met een heerlijke wandeling!

5. Playa El Paraiso

Wil je een dagje genieten op een rustig strand? Dan is Playa El Paraiso in Villajoyosa echt iets voor jou. Dit mooie en schone zandstrand is niet erg toeristisch en dus perfect voor een rustig bezoekje. Je vindt hier alle voorzieningen die je nodig hebt, zoals leuke horecagelegenheden, een strandwacht en stranddouches. Ook zijn hier voldoende parkeerplaatsen en loopt het strand geleidelijk af in de zee. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen die van een rustig stranddagje willen genieten!

Strandvakantie aan de Costa
6. Torre de San José

6. Torre de San José

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Villajoyosa is Torre de San José, ook wel Torre de Hèrcules genoemd. Deze oude ruïne is de grootste bestaande Romeinse graftoren in Spanje. De toren werd tussen 2008 en 2015 gerestaureerd. Een deel van deze toren is tevens te bewonderen in het Vila Museo. De Torre de San José ligt in een prachtige tuin en wordt ’s avonds mooi verlicht. Dit bijzondere monument is goed bereikbaar en perfect te combineren met een lange wandeling of een bezoekje aan het naastgelegen strand Playa El Torres.

7. Duikcentrum Ali Sub

7. Duikcentrum Ali Sub

Wil je de prachtige onderwaterwereld van Villajoyosa ontdekken en verschillende vissen bewonderen? Dan is een bezoekje aan het duikcentrum Ali Sub een goede aanrader! Dit professionele duikcentrum staat bekend om de vriendelijkheid van het personeel. Je kunt hier terecht voor een duikcursus in open water, ook als je nog geen duikervaring hebt. Ontdek de verschillende soorten vissen en geniet van deze onvergetelijke ervaring!

Verblijf nabij Villajoyosa op een resort aan de Costa Blanca

Verblijf nabij Villajoyosa op een resort aan de Costa Blanca

Op slechts een kwartier rijden van het charmante dorpje Villajoyosa, vind je het luxe strandresort Dormio Resort Costa Blanca. Verblijf in een ruim 4- of 6-persoonsappartement direct aan de Middellandse Zee. Vanaf het resort loop je zo het mooie zandstrand van Cala Lanuza op. Daarnaast kun je gebruikmaken van hoogwaardige faciliteiten, waaronder diverse zwembaden, een mediterraan restaurant, een tapasbar en een wellnessgedeelte. Dit is een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie nabij Villajoyosa aan de Costa Blanca!