Geniet van een geweldige zon-, zee-
en strandvakantie aan de Spaanse kust

Geniet van een geweldige zon-, zee-
en strandvakantie aan de Spaanse kust

Must-do’s voor je strandvakantie aan de Costa Blanca


Wil je genieten van een populaire strandvakantie aan de Costa Blanca? Beleef het zelf met het hele jaar door aangename temperaturen, kristalhelder water langs de 200 kilometer lange kustlijn, meer dan 320 dagen per jaar zon en maar liefst 170 verschillende stranden en baaien. In de provincie Alicante vind je stranden in allerlei soorten: fijne zandstranden, kiezelstranden, stadsstranden, stranden verborgen tussen de rotsen of bergen en stranden met kalm water of juist sterke golven. De ideale accommodatie voor een strandvakantie aan de Costa Blanca vind je op Dormio Resort Costa Blanca. Ons viersterren-superior-resort is namelijk gelegen direct aan het prachtige zandstrand van Cala Lanuza en beschikt over uitgebreide faciliteiten om je verblijf onvergetelijk te maken!

Wat te doen tijdens je vakantie aan de Costa Blanca?

Wat te doen tijdens je vakantie aan de Costa Blanca?

Als je voor een strandvakantie aan de Costa Blanca hebt gekozen, is dat waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar een heerlijke ontspannen vakantie in een prachtige omgeving. Wij hebben de 10 mooiste stranden in de provincie Alicante hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Cala Racó del Conill

1. Cala Racó del Conill

Deze baai is gelegen in het plaatsje Villajoyosa. Cala Racó del Conill is een kleine inham die in tweeën wordt gesplitst door prachtige rotsen waar je in het kristalheldere water kunt springen. Doordat de baai omgeven is door de bergen, is dit een schitterend plaatje om te zien en zeker een aanrader tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca!

Tip: als je naar deze baai komt, breng dan ook een bezoek aan Villajoyosa. De pittoreske, kleurrijke huizen zijn het waard om op de foto te zetten!

2. Cala Ambolo

2. Cala Ambolo

Deze prachtige baai in Jávea mag je niet missen tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca! Cala Ambolo is de ideale plek om te snorkelen of om van de top in het heldere turquoise water te springen.

3. Strand en baaien van Tabarca

3. Strand en baaien van Tabarca

Een bezoek aan het charmante eiland Tabarca is een must tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca. Tabarca is het kleinste, bewoonde eiland van Spanje. Je kunt dit eilandje per boot bereiken vanuit zowel Santa Pola als Alicante. Je vindt hier verschillende verborgen baaien waar je kunt genieten van een dagje ontspanning en de natuur in haar puurste vorm.

Tip: vergeet je duikbril niet mee te nemen als je Tabarca bezoekt. In dit beschermde natuurparadijs kun je een grote diversiteit aan zeedieren spotten. Je vindt er zelfs zeesterren en zee-egels!

4. Cala Moraig

4. Cala Moraig

Deze baai aan de Costa is de laatste jaren erg populair geworden en dat is geen wonder. Cala Moraig in Benitatxell is echt een juweeltje! Het heeft niet alleen kristalhelder water waar je tijdens je strandvakantie van kunt genieten, maar ook de gesteentelagen zijn adembenemend. Wij raden je aan om naar de Cova dels Arcs te gaan en het prachtige uitzicht te bewonderen.

5. Cala Lanuza

5. Cala Lanuza

Eén van de rustigste stranden van de provincie Alicante, het prachtige Cala Lanuza, mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Dit mooie zandstrand ligt direct bij Dormio Resort Costa Blanca. Het is een perfect strand om de hele dag in de zon te liggen en te genieten van het kalme water tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca.

Tip: proost op het terras met adembenemend uitzicht

Heb je trek gekregen tijdens je dagje aan het strand van Cala Lanuza? Dan ben je op het resort van harte welkom in de tapasbar of het mediterrane restaurant met een adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee!

Bekijk de restaurants
Tip: proost op het terras met adembenemend uitzicht
6. Cala la Granadella

6. Cala la Granadella

Eén van de bekendste en meest bezochte baaien van de provincie is Cala la Granadella, gelegen in de omgeving van Jávea. Dit strand is vanwege het prachtige landschap en het turquoisekleurige water vol vissen in allerlei soorten en kleuren al meerdere keren genomineerd voor het beste strand van Alicante. Dit is een waar paradijs met een indrukwekkend zeereservaat en natuurpark. Cala la Granadella is zonder twijfel een plek die je niet mag missen tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca!

7. Playa del Albir

7. Playa del Albir

Playa del Albir is een rustig kiezelstrand waar je volop kunt genieten van je strandvakantie! In de directe omgeving vind je veel restaurants die je heerlijke gerechten bieden met zeevruchten en vis. Vergeet niet om een kajak te huren voor een mini-excursie of ga peddelsurfen. Het kalme water zorgt namelijk voor de perfecte omstandigheden voor deze populaire watersport.

8. Playa de San Juan

8. Playa de San Juan

Een groot strand waar je het hele jaar door kunt genieten is Playa de San Juan. Het strand loopt van de Cabo de las Huertas naar El Campello en heeft uitgebreide faciliteiten en diverse restaurants. Ook in de winter is dit de ideale locatie voor een aangename wandeling tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca.

9. Playa de Carabassí

9. Playa de Carabassí

Het strand van Carabassí heeft geen promenade. Hierdoor heeft het iets weg van een ongerept strand, waar je jezelf midden in de natuur waant. Het is één van de mooiste stranden van Alicante en absoluut een must-see tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca. Doordat het zeer dicht bij de geliefde stad Santa Pola ligt, is dit in de zomer een populaire plek!

10. Playas de Arenales en Urbanova

10. Playas de Arenales en Urbanova

De stranden van Arenales en Urbanova liggen op korte afstand van elkaar en zien er nagenoeg hetzelfde uit. Ze staan bekend om hun zandstrand, prachtige duinen en iconische wandelpaden die naar het strand leiden.

Tip: in de omgeving van deze stranden vind je de populaire vuurtoren van Santa Pola met een prachtig uitzichtpunt.

De leukste activiteiten aan de Costa Blanca

De leukste activiteiten aan de Costa Blanca

Wil je nog meer genieten van je strandvakantie? Naast het bezoeken van de vele mooie stranden, biedt de Costa Blanca ook nog een groot aantal andere activiteiten! Wij hebben 5 populaire activiteiten hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Diverse watersporten aan de Spaanse kust

1. Diverse watersporten aan de Spaanse kust

Een vakantie aan de zonnige Costa Blanca hoeft niet te betekenen dat je de hele dag op het strand ligt. Er zijn allerlei leuke wateractiviteiten te beleven dankzij het kalme en kristalheldere water van de Middellandse Zee. Duiken, kajakken, snorkelen en zelfs peddelsurfen behoren tot de meest favoriete watersportactiviteiten. Bij goed weer zijn er ook vaak surfers te zien op de stranden aan de Costa Blanca.

2. Spaanse gastronomie

Als je op vakantie gaat naar de Costa Blanca, moet je zeker eens één van de heerlijke lokale rijstgerechten proberen, zoals Arroz a banda, negro, de magro y verduras, del senyoret en al horno! In de provincie Alicante kun je van deze internationaal bekende gerechten genieten. Andere lekkernijen van de lokale gastronomie zijn pericana (een mengsel van paprika, capellan en olijfolie), tonijn mojama, gachamiga, Pinoso worst en natuurlijk turrón (nougat).

Gastronomische vakantie

3. Wandelroutes aan de Costa Blanca

Aan de Costa Blanca vind je tijdens je strandvakantie ook vele interessante wandelroutes voor de beginnende en gevorderde wandelaar. Als je van wandelen houdt, raden wij je aan naar de Barranc de l'Infern en de Sierra de Bernia te gaan.

- Barranc de L'Infern wordt in de provincie ook wel beschouwd als de kathedraal van de wandelsport. Met ongeveer 14 kilometer en 800 meter aan oneffenheden, is het een route die niet voor iedereen is weggelegd. Deze route is met name geschikt voor ervaren (berg)wandelaars.
- Serra de Bernia is één van de mooiste en meest complete routes van Alicante. Je ontdekt tijdens deze wandeling duizenden contrasten: van de schaduwrijke noordkant tot de zonnige zuidkant. Je passeert het magische Forat en de ruïnes van het Fort van Bernia.

Ontdek meer mooie wandelroutes
4. Charmante plaatsen aan de Costa Blanca

4. Charmante plaatsen aan de Costa Blanca

Als je de bruisende stad Alicante wilt verkennen tijdens je strandvakantie, mag je de legendarische wijk Santa Cruz niet missen. Santa Cruz staat bekend om zijn kleine straatjes vol bloemen en kleuren, maar ook om de vele bars en restaurants waar je typische streekgerechten kunt eten. Van daaruit kun je omhoogklimmen naar het indrukwekkende kasteel van Santa Bárbara, vanwaar je kunt genieten van een buitengewoon uitzicht over de Costa Blanca. Wij verzekeren je dat deze klim zeker de moeite waard zal zijn!

5. Winkelen tijdens je vakantie in Alicante

5. Winkelen tijdens je vakantie in Alicante

We hebben al gezegd dat je meer dan 320 dagen per jaar kunt genieten van de heerlijke zon aan de Costa Blanca. Is het toch een bewolkte of regenachtige dag tijdens je strandvakantie? Dan is winkelen in de provincie Alicante een goed idee! Naast de typische winkelcentra en -straten vind je hier ook verschillende winkels waar je merkproducten kunt kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Zo kun je de Outlet in San Vicente bezoeken met grote merken als Nike, Puma, Levis en Bimba&Lola. Maar ook het Business Park van Elche beschikt over een gebied met diverse winkels die hoofdzakelijk schoenen hebben van bekende merken zoals Pikolinos, Yokono, Mustang of bedrijven van de Inditex-groep. Ook shopliefhebbers kunnen zich hier dus uitstekend vermaken!

Boek je strandvakantie op een luxe resort aan de Costa Blanca

Boek je strandvakantie op een luxe resort aan de Costa Blanca

Wil je tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca volop genieten van de luxe levensstijl? Direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza vind je het viersterren-superior-resort Dormio Resort Costa Blanca. Overnacht in één van de luxe appartementen voor 4 of 6 personen en loop zo het prachtige strand op! Daarnaast beschikt het resort ook over uitgebreide faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden, een wellnessgedeelte, een mediterraan restaurant, een tapasbar en nog veel meer. Dormio Resort Costa Blanca is dé ideale bestemming voor je strandvakantie aan de Spaanse kust!