Maak je vakantie aan de Costa Blanca
onvergetelijk met de leukste uitstapjes

Maak je vakantie aan de Costa Blanca
onvergetelijk met de leukste uitstapjes

6 tips voor activiteiten in Alicante


Wil je op vakantie naar het populaire Alicante in Spanje? Wij hebben 6 tips voor de leukste activiteiten in Alicante voor je op een rijtje gezet. Deze stad aan de Costa Blanca heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Naast de mooie stranden beschikt de stad over een rijk historisch erfgoed en vele natuurlijke wonderen. Kortom, een bezoekje aan deze stad is dus zeker de moeite waard tijdens je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca!

Tip 1: Ga cultuursnuiven bij het kasteel van Santa Bárbara in Alicante

Op de heuvel van Monte Benacantil staat op 166 meter hoogte één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa: het kasteel van Santa Bárbara! Je hoeft het niet alleen te bewonderen vanaf een afstandje, het kasteel kun je ook echt bezoeken. Er zijn verschillende spectaculaire wandelpaden om op de top te komen. Is dit toch wat te pittig? Dan kun je ook gebruikmaken van de lift. Vanuit de uitkijktoren heb je een adembenemend uitzicht over de haven van Alicante.

Vakantie nabij Alicante
Tip 2: Shoppen in Alicante bij Avenida Maisonnave

Tip 2: Shoppen in Alicante bij Avenida Maisonnave

Avenida Maisonnave is het meest populaire winkelgebied van de stad Alicante. Hier vind je de meest populaire merken zoals Zara, Oysho, El Ganso, Nike, Massimo Dutii, Guess, Benetton en Mango. Naast al deze winkels bevindt zich hier ook het grote El Corte Inglés warenhuis, waar bijna alles te vinden is. Denk hierbij aan mode en accessoires tot speelgoed en sport-items. Daarnaast vind je op Calle Alemania, net naast Avenida Maisonnave, de K-tuin; een grote Apple-reseller.

Tip 3: Wandel over de Explanada de España

Tip 3: Wandel over de Explanada de España

De boulevard van Alicante, de Explanada de España, begint in het drukke havengebied en loopt vanaf daar langs de kust. Op de prachtige mozaïek promenade vind je vele terrassen, palmbomen en verkopers met drankjes, versnaperingen en handgemaakte souvenirs. De boulevard is ook perfect voor een heerlijke avondwandeling met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Tip 4: Bezoek het Museum de Arte Contemporãneo de Alicante

Tip 4: Bezoek het Museum de Arte Contemporãneo de Alicante

Het MACA-museum ligt aan het plein Plaza de Santa María in het centrum van de stad. In dit museum kun je prachtige moderne stukken uit de 20e eeuw bewonderen. Je vindt er onder andere Pablo Picasso, Juana Frances en Joan Miró. Wij raden je aan dit museum te combineren met een bezoekje aan de basiliek van Santa Maria. Deze prachtige basiliek ligt op slechts 3 minuten lopen van het museum in Alicante.

Tip 5: Wandel door de Spaanse straatjes van Barrio Santa Cruz

Tip 5: Wandel door de Spaanse straatjes van Barrio Santa Cruz

Wandelend door de kronkelende straatjes van de kleurrijke wijk El Barrio de Santa Cruz in Alicante vind je veel pittoreske pleintjes waar je op een terrasje kunt genieten van een goed glas wijn of een heerlijk biertje. In de smalle straatjes bevinden zich ook allerlei schattige, witte huisjes. De bloempotten die aan de muur hangen langs de straten zijn een typisch onderdeel van de Spaanse cultuur. Een prachtig plaatje om te bewonderen!

Tip 6: Ontspan op Playa de San Juan in Alicante

Playa de San Juan is het populairste strand van Alicante. Hier heerst een ontspannen sfeer en er is altijd een plekje waar je rustig kunt neerstrijken. Het strand is ook nog eens ontzettend schoon en het water is kristalhelder. Je kunt op dit strand bijvoorbeeld beachvolleyballen of meedoen aan een potje strandvoetbal. Daarnaast is windsurfen hier erg populair! Wij raden je aan om ook eens de tram te pakken die langs de hele boulevard loopt.

Meer tips voor je strandvakantie
Luxe vakantieappartementen in de provincie Alicante

Luxe vakantieappartementen in de provincie Alicante

De luxe vakantieappartementen op Dormio Resort Costa Blanca vind je op 20 minuten rijden vanaf Alicante. Op ons resort kun je uitgebreid genieten van allerlei hoogwaardige faciliteiten zoals twee buitenzwembaden, wellnessfaciliteiten, een mediterraan restaurant en een tapasbar. Het resort is bovendien direct gelegen aan het prachtige zandstrand van Cala Lanuza. Dé ideale uitvalsbasis als je Alicante wilt ontdekken en wilt ontspannen aan de Costa Blanca!