Ontdek het sfeervolle dorpje Altea
tijdens je vakantie aan de Costa Blanca

Ontdek het sfeervolle dorpje Altea
tijdens je vakantie aan de Costa Blanca

Wat is er te zien in Altea?


Altea is een sfeervol dorpje in de provincie Alicante en staat bij de lokale bevolking ook wel bekend als "de koepel van de Middellandse Zee". De kerk van de la Señora del Consuelo heeft namelijk prachtige koepels die je vanaf de top van de heuvel kunt zien. In Altea vind je overal pittoreske huisjes, mooie witte gevels en smalle stenen straatjes die versierd zijn met kleurrijke bloemen en planten. Wij raden het je dan ook zeker aan om tijdens je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca een bezoek te brengen aan Altea. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat er te zien is in Altea, zodat je niets zult missen!

Loop door het oude centrum van Altea

Loop door het oude centrum van Altea

De oude stad Altea is een waar juweeltje! In Altea kun je heerlijk wandelen door de kronkelende stenen straatjes en gezellig winkelen in de traditionele winkeltjes. De huisjes hebben gekleurde tegels en sierlijke deuren waardoor ieder gebouw uniek is. Neem ook zeker een kijkje bij het bijzondere beeld van Alcoyano Antoni Miró

In het hoogste deel van de stad bevindt zich het meest symbolische gebouw van Altea; de kerk van Señora del Consuelo. Aan de overkant van de kerk vind je een uitzichtpunt waar je kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht op de kust.

Tip: geniet op het kerkplein van een heerlijk kopje koffie of een verkoelend ijsje!

Wandel langs de promenade en de haven van Altea

Wandel langs de promenade en de haven van Altea

Geniet van het fantastische uitzicht op de lange Joaquin Planells promenade terwijl je de typische gerechten van de streek probeert in één van de vele restaurants en bars. De meest typische gerechten uit de streek zijn verschillende rijstgerechten van visstoofpot tot gebakken rijst met worst, gegrilde vis uit de baai, pebreta en cocas.

Wij adviseren ook een rondje te lopen langs de haven van Altea. Dit is de vaste ligplaats voor ongeveer 500 vissersboten die elke avond terugkeren na een dagje vissen.

Ontdek de prachtige stranden in Altea

Ontdek de prachtige stranden in Altea

Bezoek je Altea met een (huur)auto? Dan raden wij je aan om naar ‘Playa de la Barreta’ te gaan. Dit rustige strand van rustieke stenen vind je naast de jachthaven Luis Campomanes, aan de rand van Altea. Een prachtig strand waar het heerlijk toeven is!

Bezoek de orthodoxe kerk tussen Altea en Calpe

Bezoek de orthodoxe kerk tussen Altea en Calpe

Tussen Altea en Calpe ligt Altea Hills. Dit is een luxueuze wijk waar je de eerste Russisch-orthodoxe kerk van Spanje kunt bewonderen. De kerk van Sint-Michiel de Aartsengel staat bekend om zijn orthodoxe stijl en houten exterieur.

Tip: bewandel één van de wandelroutes in de omgeving, zoals de Cañón del Mascarat of de vuurtorenroute van Albir.

Ontspan in Altea’s theetuin El Jardin de los Sentidos

Ontspan in Altea’s theetuin El Jardin de los Sentidos

De theetuin El Jardín de los Sentidos is één van de bekendste bezienswaardigheden van Altea en daarom een must om te bezoeken! Het is een waar tropisch paradijs van 3.000 m2 met een Amazone-achtige uitstraling. Je kunt hier een grote diversiteit aan planten uit de hele wereld bewonderen terwijl je geniet van een heerlijk kopje thee of verkoelend drankje met een lekker stukje taart.

Geniet van het vuurwerk op Playa de La Olla in Altea

Geniet van het vuurwerk op Playa de La Olla in Altea

Elk jaar op de tweede zaterdag van augustus kun je genieten van het feest van San Lorenzo. Dit is een magische nacht die wordt gevierd op het strand Playa de la Olla. Dit spectaculaire evenement staat bekend als de grootste vuurwerkshow op zee langs de Spaanse kust!

Verblijf op een luxe strandresort dichtbij Altea

Verblijf op een luxe strandresort dichtbij Altea

Het magische stadje Altea vind je op een klein half uurtje rijden van Dormio Resort Costa Blanca. Dit viersterren-superior-resort met luxe appartementen voor 4 tot 6 personen ligt aan het zandstrand van Cala Lanuza. Op het resort kun je gebruikmaken uitgebreide faciliteiten, zoals een spa en wellness, twee buitenzwembaden, een mediterraan restaurant en een tapasbar. Zo kun je na een heerlijke dag in Altea nog even van de laatste uurtjes op het strand genieten en kennismaken met de Spaanse specialiteiten op het resort. Alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie aan de Costa Blanca!