Bezoek de mooiste baaitjes 
en stranden aan de Spaanse kust

Bezoek de mooiste baaitjes
en stranden aan de Spaanse kust

El Campello’s mooiste baaien


Wij hebben El Campello’s mooiste baaien voor je op een rijtje gezet! Je vindt hier meer dan 20 kilometer aan strand met voor elk wat wils. Ben je een liefhebber van zandstranden of ga je liever naar de rotsachtige inhammen? De vele verschillende stranden, aangename temperaturen en zonnige dagen maken El Campello tot de perfecte strandvakantie. Dormio Resort Costa Blanca is gelegen in El Campello en is de ideale bestemming om de prachtige baaien aan de Spaanse kust te bezoeken!

Cala Lanuza

Cala Lanuza

Bovenaan ons lijstje staat het rustige baaitje Cala Lanuza. Dit kleine strand is te vinden direct aan het viersterren-superior-resort Dormio Resort Costa Blanca in El Campello. Het is een bekend strand dat aan de uiteinden wordt beschut door grote rotsen. Ben je dol op snorkelen? Cala Lanuza is de perfecte locatie hiervoor!

Cala Lanuza is direct toegankelijk vanaf het resort. De meeste appartementen hebben een prachtig uitzicht op het strand en de Middellandse Zee. Perfect om ’s avonds te genieten van één van de mooiste zonsopkomsten die je ooit hebt gezien!

Heb je trek in een lekkere maaltijd? Loop dan binnen bij Nuzza Beach & Terrace Restaurant en geniet van een lunch of diner met een prachtig uitzicht over Cala Lanuza.

Baños de la Reina

Baños de la Reina

Baños de la Reina is één van de bekendste inhammen van El Campello. Deze baai is gevormd door enkele ‘natuurlijke poelen’ die in de Romeinse tijd werden gebruikt als viskwekerij. Er is een oude legende die luidt dat deze poelen niet natuurlijk zijn, maar door een Moorse koningin zijn gebouwd zodat ze zonder gevaar in de zee kon baden.

Als je van duiken houdt, is Baños de la Reina één van de beste baaien in El Campello. Bovendien kun je hier ook goed snorkelen dankzij de vele hoekjes en gaatjes.

Tip: draag goede schoenen als je deze baai bezoekt, omdat het rotsachtig kan zijn.

Cala de Punta del Riu Sec

Cala de Punta del Riu Sec

Reis je met je hond naar El Campello? Dan is Cala de Punta del Rio Sec één van de beste baaien om te bezoeken. Dit is een klein en hondvriendelijk kiezelstrand midden in de natuur waar je samen met je hond van een leuke dag kunt genieten!

Cala del Llop Marí

Cala del Llop Marí

Ten noorden van El Campello vind je Cala del Llop Marí. Deze baai biedt één van de meest kristalheldere wateren van de provincie, een mooi stuk zandstrand en een prachtige rotspartij.

De toegang tot Cala del Llop Marí is een beetje verborgen, maar het is absoluut de moeite waard. Het strand is namelijk niet druk waardoor je volledig tot rust kunt komen.

Cala Nostra

Cala Nostra

Ben je op zoek naar een afgelegen en charmante baai in El Campello? Breng dan een bezoek aan Cala Nostra. Dit is een baai van kleine stenen en grof zand met prachtig kristalhelder water. Het is bovendien gemakkelijk te bereiken met de tramlijn. Stap uit bij de halte Amerador en je bent er zo!

Tip: neem een koelbox met eten en drinken mee om de hele dag te genieten van het heerlijke mediterrane briesje.

Playa Muchavista

Playa Muchavista

Playa Muchavista is geen baai, maar verdient zeker een vermelding op deze lijst! Dit is het langste strand van El Campello en dankzij het fijne strand en kristalheldere water ook één van de populairste. Het een vrij druk strand, maar je zult geen moeite hebben met het vinden van een plekje. Ook vind je bij Playa Muchavista vele bars, restaurants en strandbars zodat je hier de gehele dag kunt genieten.

Ben je een watersportliefhebber? Dan wil je zeker Playa Muchavista bezoeken. Je kunt hier perfect kajakken, peddelsurfen of windsurfen. De uitrusting hiervoor kun je direct op het strand huren. Verder vind je hier volleybalvelden, voetbaldoelen en basketbalhoepels. Er is dus van alles te beleven op dit mooie strand!

Geniet van een geweldige strandvakantie in El Campello

Geniet van een geweldige strandvakantie in El Campello

Direct aan het zandstrand van Cala Lanuza in El Campello vind je Dormio Resort Costa Blanca. Dit viersterren-superior-resort bestaat uit 126 luxe 4- en 6-persoonsappartementen met ruime terrassen en hoogwaardige faciliteiten. Neem bijvoorbeeld een duik in één van de zwembaden op het resort, kom volledig tot rust in het wellnessgedeelte en breng een bezoekje aan het mediterrane restaurant of de tapasbar. Op Dormio Resort Costa Blanca komen het ontspannen strandleven en de luxe levensstijl samen onder de Spaanse zon!