Geniet met het hele gezin van een
onvergetelijke vakantie aan de Spaanse kust

Geniet met het hele gezin van een
onvergetelijke vakantie aan de Spaanse kust

Familievakantie aan de Costa Blanca


Wil je op vakantie met het hele gezin? Dan is een familievakantie aan de Costa Blanca echt iets voor jou! De Costa Blanca beschikt over aangename temperaturen, prachtige stranden, de overheerlijke Spaanse keuken en veel activiteiten voor de hele familie. Het is ongetwijfeld één van de meest populaire bestemmingen voor een vakantie met kinderen. Dormio Resort Costa Blanca is gelegen direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza en beschikt over uitgebreide faciliteiten voor jong en oud. Dé perfecte locatie voor een onvergetelijke familievakantie aan de Costa Blanca!

Wat is er te beleven met kinderen aan de Costa Blanca?

Wat is er te beleven met kinderen aan de Costa Blanca?

Aan de Costa Blanca kun je genieten van een heerlijke strandvakantie dankzij de lange zandstranden en knusse baaitjes. Wij hebben de leukste strandjes in de omgeving hieronder voor je op een rijtje gezet.

- Playa de la Granadella: dit baaitje bestaat uit rotsen en is omgeven door prachtige pijnbomen. Door het kristalheldere water krijg je het Caribische strandgevoel. Geniet hier tevens van een heerlijke lunch in één van de restaurants met uitzicht op de baai.
- La playa de San Juan: een bezoek aan het fijne zandstrand van San Juan mag ook niet ontbreken tijdens je familievakantie. Het zandstrand is 11 kilometer lang en het water is erg rustig. Dé perfecte locatie voor de kleintjes om lekker in het zand en water te spelen!
- Playa el Paraíso: dit strand is vooral populair vanwege het helderblauwe water.
- Cala Lanuza: deze prachtige rustige baai ligt direct aan Dormio Resort Costa Blanca. Dit zandstrand is ideaal voor gezinnen met kinderen omdat het strand geleidelijk afloopt in de zee.
- Baños de la Reina: vroeger werd deze baai gebruikt als privé-bad van een koningin. Nu kun je genieten van het heerlijke water in dit natuurlijke zwembad.

Familiepret in de pretparken aan de Costa Blanca

Familiepret in de pretparken aan de Costa Blanca

De Costa Blanca biedt eindeloos veel activiteiten om optimaal te genieten van een geweldige familievakantie. Je vindt hier veel verschillende soorten pretparken, zoals familie-, thema-, natuur- en dierenparken. Als je van adrenaline houdt, is het themapark Terra Mitica een ideale activiteit voor het hele gezin. In het oude Egypte, het klassieke Griekenland en het imposante Rome zijn er attracties en shows voor alle leeftijden. Een ander themapark voor kinderen is het DinoPark, waar kinderen de indrukwekkende wereld van het Mesozoïcum kunnen ontdekken. Als je meer wilt leren over dieren, is Mundomar ideaal om te bezoeken. Bij Mundomar kun je onder andere stokstaartjes, zeeleeuwen en dolfijnen bewonderen.

Wandelen aan de Costa Blanca met het hele gezin

Wandelen aan de Costa Blanca met het hele gezin

Naast een verkoelend dagje aan het strand, kun je ook prachtige wandelingen maken aan de Costa Blanca. Hieronder lichten wij een aantal wandelroutes voor gezinnen met kinderen uit:

- Route langs Vía Verde del Maigmó: deze wandelroute is geschikt voor de avontuurlijke families en brengt je langs tunnels, viaducten, bossen, woestijnlandschappen en mooie dorpjes zoals het traditionele dorpje Agost.
- Route naar de vuurtoren van Albir: wil je meer van de kust zien? Pak dan de route naar de vuurtoren van Albir. Via een asfaltweg, die langs de kust loopt, kom je uit bij de vuurtoren die je kunt bezoeken. Ook het adembenemende uitzicht is zeker de moeite waard!
- Route door Guadalest: één van de mooiste dorpen van de provincie is Guadalest. Hier kun je verschillende wandelroutes volgen maar ook interessante musea bezoeken, zoals de Microgigantic Museum en de Microminiatures Museum.
- Route door Serra Grossa: tijdens je wandeling naar de top van Serra Grossa kun je genieten van spectaculaire uitzichten over Alicante, de Middellandse Zee, het kasteel van Santa Bárbara en de haven. Als je nog energie over hebt, beklim dan ook zeker het kasteel van Santa Bárbara met een indrukwekkend uitzicht!

Bezoek musea voor het hele gezin aan de Costa Blanca

Bezoek musea voor het hele gezin aan de Costa Blanca

Naast pretparken zijn er aan de Costa Blanca ook interessante musea waar kinderen spelenderwijs kunnen leren. In het Archeologisch Museum van Alicante, beter bekend als MARQ, kun je kennismaken met de verschillende culturen die het gebied door de geschiedenis heen heeft gekend.

Andere musea die zowel interessant zijn voor kinderen als volwassenen, zijn het Poppenmuseum in Onil of het Valenciaanse Speelgoedmuseum in de stad Ibi, die de geschiedenis vertellen van de poppen- en speelgoedindustrie. Voor de échte zoetekauwen zijn het Chocolademuseum in Villajoyosa en het Nougatmuseum in Jijona een leuke traktatie. Kortom, aan de Costa Blanca is genoeg te beleven voor de hele familie!

Boek je familievakantie aan de Costa Blanca

Boek je familievakantie aan de Costa Blanca

In El Campello vind je de sfeervolle appartementen van Dormio Resort Costa Blanca. Ons resort is gelegen direct aan het zandstrand en beschikt over uitgebreide faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden en een kleuterbad. Op het resort kun je ook genieten van een heerlijke maaltijd in Nuzza Beach & Terrace Restaurant. Of kom langs in de sfeervolle tapasbar Paqui’s. Voor de kleine gasten is er op ons resort een kinderspeelplaats en een Mio Kids Club in de vakanties, weekenden van april tot en met september en op feestdagen. Dé ideale bestemming voor je familievakantie aan de Costa Blanca!