Maak je verblijf aan de Costa Blanca
onvergetelijk met de leukste activiteiten

Maak je verblijf aan de Costa Blanca
onvergetelijk met de leukste activiteiten

Wat te doen in El Campello?


Wat te doen in El Campello? Deze geliefde kustplaats aan de Costa Blanca is vanwege zijn fijne zandstranden perfect voor een heerlijke strandvakantie! Maar er is nog veel meer te beleven in El Campello. Wanneer je op Dormio Resort Costa Blanca verblijft, wil je ongetwijfeld de volgende hotspots van El Campello ontdekken. Wij hebben onze tips hieronder voor je op een rijtje gezet!

Illeta dels Banyets en de historische uitkijktoren

Illeta dels Banyets en de historische uitkijktoren

Illeta dels Banyets is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in El Campello. In dit gebied van 10.000 m2 zijn overblijfselen uit de bronstijd, ruïnes van een Romeinse villa en restanten van de islamitische bezetting in de Middeleeuwen gevonden.

In de omgeving van deze archeologische vindplaats bevindt zich ook een bijzondere uitkijktoren uit 1555 die gebruikt werd om de bevolking te waarschuwen voor aanvallen van piraten. Er zijn meerdere uitkijktorens verspreid over de kust, maar de uitkijktoren van La Illeta dels Banyets is altijd goed onderhouden gebleven. De archeologische vindplaats en de uitkijktoren zijn ongetwijfeld twee historische schatten die de moeite waard zijn om te ontdekken in El Campello!

De promenade Voramar de les Escultures

De promenade Voramar de les Escultures

De mooie promenade die Illeta dels Banyets met het strand van Almadrava verbindt, wordt ook wel Paseo de la Voramar de les Escultures genoemd. Deze korte wandeling is ideaal voor het hele gezin! Onderweg kun je genieten van een ongelooflijk uitzicht over de hele kust van El Campello. Bovendien is deze wandeling door de verschillende informatieborden over het gebied erg leerzaam.

Tijdens de wandeling kun je verschillende beeldhouwwerken bewonderen zoals ‘la bañista’, ‘torso’ en ‘niña leyendo’. Deze beelden zijn perfecte afgestemd met het prachtige landschap.

Tip: maak de Voramar-wandeling bij zonsondergang. Geniet van de spectaculaire kleuren in de lucht terwijl de beelden prachtige silhouetten vormen.

Haven van El Campello

Haven van El Campello

Een bezoekje aan de haven van El Campello, zowel de jacht- als de vissershaven, is ook een echte aanrader.

In de jachthaven vind je el Club Náutico met restaurants en scholen voor een groot aantal watersporten, zoals kajakken, roeien, vissen en zeilen. De meeste van deze watersporten kun je het hele jaar door beoefenen. Je kunt hier ongetwijfeld een geweldige dag beleven met het hele gezin!

In de vissershaven kun je genieten van een prachtig plaatje met vele verschillende soorten boten. Heb je trek in een heerlijk visje? Op de vismarkt wordt al eeuwen dagelijks verse vis verkocht.

Festivals in El Campello

Festivals in El Campello

Als je op 16 juli aan de Costa Blanca verblijft, mag je de viering van la Virgen del Carmen, de beschermheilige van de zeelieden, zeker niet missen! Dit is een speciale dag voor de lokale bevolking waarbij het beeld van de maagd door de vissershaven gedragen wordt om daar de optocht per boten op zee te vervolgen. In de namiddag wordt het beeld teruggebracht naar de kluizenaarshut met een prachtige bloemenceremonie. Een speciale ervaring die je zeker wilt bijwonen!

Jaarlijks in september of oktober vindt in El Campello het bijzondere evenement las fiestas de Moros y Cristianos plaats. Tijdens dit evenement worden de gevechten tussen de Christenen en de Barbarijse zeerovers van de 15e tot de 17e eeuw herdacht. Een historisch feest aan de kust!

Tip: de feesten in El Campello zijn een goed moment om typische, lokale gerechten te proberen, zoals Fideuà Campeller. Dit is een soort paella gemaakt met de noedels van de streek Levante, vis en verse zeevruchten. Heerlijk!

Landgoed Villa Marco in El Campello

Landgoed Villa Marco in El Campello

Landgoed Villa Marco is minder bekend bij de toeristen in El Campello, maar is zeker het noemen waard! Dit landgoed is bijzonder door zijn geschiedenis en uitgestrekte tuinen. Het dateert uit de 19e eeuw en is door het goede onderhoud nog in perfecte staat. Je kunt hier rondleidingen volgen met het hele gezin.

Wanneer je landgoed Villa Marco bezoekt, raden wij je aan een kijkje te nemen in de vijf prachtige tuinen. Je kunt hier onder andere een mediterraan bos met een groot dennenbos, een tuin in de stijl van Versailles en wandelpaden met beeldhouwwerken, vazen en bekers in klassieke stijl bewonderen.

Verblijf op een luxe strandresort in El Campello

Verblijf op een luxe strandresort in El Campello

Onder de Spaanse zon in El Campello vind je de luxe appartementen van Dormio Resort Costa Blanca. Dé ideale vakantiebestemming als je El Campello wilt verkennen. Op ons strandresort kun je genieten van uitgebreide faciliteiten. Zo beschikt het resort bijvoorbeeld over twee buitenzwembaden, een spa- en wellnessgedeelte, een modern mediterraan restaurant en een sfeervolle tapasbar. Daarnaast is ons resort gelegen direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza. Alles wat je nodig hebt om volop te genieten van een heerlijk verblijf aan de Costa Blanca!