Ontdek de Spaanse specialiteiten
tijdens je verblijf aan de Middellandse Zee

Ontdek de Spaanse specialiteiten
tijdens je verblijf aan de Middellandse Zee

Gastronomische vakantie aan de Costa Blanca


Een gastronomische vakantie op Dormio Resort Costa Blanca is de ideale vakantie! Je kunt hier genieten van het mooie weer, de lange zandstranden, prachtige baaien met kristalhelder water en natuurlijk van de heerlijke mediterrane gastronomie, zowel op het resort als in de omgeving.

Wil je weten welke mediterrane gerechten je niet mag missen tijdens je vakantie aan de Spaanse kust? Wij hebben de lekkerste gerechten voor je op een rijtje gezet!

Proef de beste mediterrane rijstgerechten aan de Costa Blanca

Proef de beste mediterrane rijstgerechten aan de Costa Blanca

Spanje staat bekend als het land van de heerlijke rijstgerechten zoals paella. Maar wist je dat er meer dan 300 rijstspecialiteiten in de streek worden gemaakt? Deze rijstgerechten kunnen bereid worden met vlees, vis of verse groenten.

Als je van klassieke gerechten houdt, is el caldero een must. Dit rijstgerecht op basis van rotsvis doet je smaakpapillen verrassen. Het wordt bereid in een koperen of ijzeren ketel, wat het gerecht een huiselijke smaak geeft. Arroz a banda is een ander bekend rijstgerecht met vis dat bereid wordt met een goede bouillon van steenvis. Een andere typische specialiteit van de kust van Alicante is el arroz con bogavante (rijst met kreeft).

Eén van de bekendste rijstgerechten aan de Costa Blanca is el arroz con costra. Dit gerecht wordt bereid met vlees, worst en een paar geklopte eieren zodat er een knapperig laagje bovenop wordt gevormd. Als je van vlees houdt, is el arroz con conejo ook een echte aanrader. Dit gerecht heeft een intense smaak dankzij de sofrito, knoflook en pepers. Een ander klassiek gerecht is el arroz con magro y verduras. Naast varkensvlees worden hierin ook verschillende groenten verwerkt zoals artisjokken, bonen, tuinbonen en bloemkool.

Tip: dineer met panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee

Maak op een zonnige dag kennis met de heerlijke arroz a banda van Nuzza Beach & Terrace Restaurant op Dormio Resort Costa Blanca. Naast deze gastronomische smaaksensatie kun je ook genieten van het indrukwekkende uitzicht op zee!

Tip: dineer met panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee
Ontdek de meest typische gerechten aan de Costa Blanca tijdens je vakantie

Ontdek de meest typische gerechten aan de Costa Blanca tijdens je vakantie

Naast de vele rijstgerechten uit Alicante, mag je de andere typische gerechten niet missen. Eén van de meest culinaire hoogtepunten van de Costa Blanca is borreta alicantina. Deze stoofpot wordt bereid met heerlijke streekproducten en gekookt met kabeljauw, spinazie, pepers, aardappelen, ui, knoflook en ei.

Pericana is een typisch recept uit Alcoi, gemaakt met pepers, knoflook en kabeljauw en wordt op smaak gebracht met olijfolie.

Coca amb tonyina is een heerlijke pastei gevuld met tonijn. Traditioneel wordt dit gerecht gegeten op 23 juni tijdens bonfire night om het begin van de zomer te vieren, maar tegenwoordig kun je coca amb tonyina het hele jaar door in de ovens vinden.

Een ander heerlijk gerecht dat zeer populair is, is gachamiga. Dit typische berggerecht wordt gemaakt met meel, water, knoflook, olijfolie en zout. Hier worden vervolgens nog bijgerechten zoals longaniza-worst, spek, ansjovis of costillejas aan toegevoegd.

Houd wat ruimte over voor een typisch dessert uit Alicante

Houd wat ruimte over voor een typisch dessert uit Alicante

De gastronomie van Costa Blanca biedt een aantal voortreffelijke hoofdgerechten, maar je wilt de heerlijke nagerechten ook zeker niet overslaan! Turrón de Alicante o Jijona is een lokale lekkernij en één van meest bekende nagerechten in Spanje.

Een ander typisch dessert uit Alicante dat je wilt proeven tijdens je gastronomische vakantie aan de Costa Blanca is almojábanas. Dit is zijn bollen van Arabische oorsprong en worden in siroop geweekt.

Naast deze zoetigheden zijn er nog vele andere typische gebakjes zoals los pasteles de gloria, las tortas rellenas, los rollitos de anís, los buñuelos en los pasteles de boniato. Er is genoeg te proberen!

Tip: bezoek de Spaanse wijngaarden

Ben je een wijnliefhebber? Dan mag een bezoekje aan één van de vele Spaanse bodega’s niet ontbreken tijdens je gastronomische vakantie aan de Costa Blanca. Ontdek de lokale wijnen en proost op een geweldige vakantie!

Lees meer
Spaanse bodega aan de Costa Blanca
Boek een gastronomische vakantie aan de Costa Blanca

Boek een gastronomische vakantie aan de Costa Blanca

Als je wilt genieten van een heerlijk culinaire vakantie aan de Spaanse kust, is ons resort de ideale vakantiebestemming! Dormio Resort Costa Blanca is gelegen direct aan het zandstrand van Cala Lanuza en beschikt over hoogwaardige faciliteiten, waaronder een mediterraan restaurant waar je diverse Spaanse specialiteiten kunt bestellen en een sfeervolle tapasbar met de lekkerste tapas. Daarnaast kun je op het terras van ons restaurant ook nog eens genieten van een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Dit luxe strandresort is dé ideale bestemming voor een gastronomische vakantie aan de Costa Blanca!