Rijd naar de meest bijzondere bestemmingen
tijdens je vakantie in Zuidoost-Spanje

Rijd naar de meest bijzondere bestemmingen
tijdens je vakantie in Zuidoost-Spanje

Ontdek de leukste plekjes aan de Costa Blanca met een huurauto


Vlieg naar Spanje en ontdek de leukste plekjes aan de Costa Blanca met een huurauto! De Costa Blanca leent zich perfect om de omgeving te verkennen en er lekker op uit te trekken. Aan de Costa Blanca vind je allerlei leuke Spaanse steden, uitgerekte zandstranden, vele bezienswaardigheden en een bijzonder binnenland. Dormio Resort Costa Blanca is dé perfecte uitvalsbasis waar vandaan je lekker op eigen gelegenheid de vele mooie plekken in de omgeving kunt ontdekken. Wij hebben de must-visits voor een verblijf aan de Costa Blanca voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: de bijzondere palmbomenstad Elche

Tip 1: de bijzondere palmbomenstad Elche

Een mooi startpunt voor een route met je huurauto langs de Costa Blanca is de palmbomenstad Elche! Deze stad vind je maar liefst drie keer terug op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In Elche vind je Palmeral de Elche: één van de grootste palmbomentuinen ter wereld.

Daarnaast vind je in Elche ook het Mysterie van Elche; een heilig muzikaal drama over de dood, de Maria-tenhemelopneming en de kroning van de Maagd Maria. Jaarlijks wordt dit stuk op 14 en 15 augustus nagespeeld in de Basiliek van Santa. Verder kun je een bezoek brengen aan een fort uit de 12e eeuw: Alcázar de la Señoría. Een bijzondere stad met een rijke historie die je zeker met je huurauto moet bezoeken tijdens je verblijf aan de Costa Blanca!

Tip 2: de geliefde stad Alicante aan de Costa Blanca

Tip 2: de geliefde stad Alicante aan de Costa Blanca

Alicante is een populaire stad aan de Costa Blanca met allerlei mooie bezienswaardigheden die je kunt bewonderen en waar je goed kunt shoppen en feesten. Midden in het levendige centrum vind je het gezellige Plaza de los Luceros. Geniet van een wandeling langs de haven en de leuke boulevard Explanada de España of bezoek El Castillo de Santa Bárbara. Dit Arabische kasteel op de top van de berg Benacantil werd gebruikt als gevangenis tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Als je tijdens je verblijf aan de Costa Blanca in Alicante bent, mag een bezoekje aan La Albufereta en El Cabo de las Huertas niet ontbreken! Aan deze mooie promenade kun je archeologische ruïnes uit de Romeinse tijd bekijken. Bewonder de waterkelder in de ruïne of de indrukwekkende steengroeven!

Tip 3: het Spaanse stadje El Campello en de grotten van Canalobre

Tip 3: het Spaanse stadje El Campello en de grotten van Canalobre

Wil je tijdens je verblijf aan de Costa Blanca ook genieten van de prachtige kust? Rijd dan met je huurauto naar El Campello: een geliefde kustplaats vanwege de mooie en rustige zandstranden. Daarnaast heeft El Campello nog veel meer te bieden, zoals één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen Illeta dels Banyets. Verder kun je de populaire jacht- en vissershaven van El Campello bezoeken waar tevens vele watersporten worden uitgeoefend.

Vlakbij El Campello vind je de grotten van Canalobre, verborgen tussen de bergen van Cabezón de Oro. In deze grotten kun je diverse soorten stalagmieten en stalactieten bewonderen, die zijn gevormd als gevolg van de minerale afzettingen en het water dat door de rotsen sijpelt. Een must-visit tijdens je verblijf aan de Costa Blanca!

Aanrader: verblijf op een luxe strandresort in El Campello

El Campello is centraal gelegen aan de Costa Blanca. Het is een ideale uitvalsbasis als je tijdens je verblijf allerlei verschillende plekken aan de Costa Blanca wilt ontdekken met een auto. In El Campello vind je ons luxe strandresort direct aan de Middellandse Zee: Dormio Resort Costa Blanca!

Bekijk het resort
Aanrader: verblijf op een luxe strandresort in El Campello
Tip 4: de mooie natuur en schitterende watervallen van de Costa Blanca

Tip 4: de mooie natuur en schitterende watervallen van de Costa Blanca

Ben je een liefhebber van de natuur? Dan is Natuurpark de la Font Roja zeker een aanrader om met de auto naartoe te rijden. Dit natuurpark wordt beschouwd als één van de best bewaarde natuurgebieden van de regio en bestaat voornamelijk uit bergen van kalksteen. Je kunt hier diverse landschappen bewonderen en een bijzondere flora en fauna, waaronder vogels, wilde zwijnen, dassen en slangen. Bewandel de route El Santuari de la Font Roja en bewonder één van de meest opmerkelijke uitzichtpunten van de Costa Blanca!

Wil je nog meer van de mooie natuur aan de Costa Blanca ontdekken? Rijd dan met de auto naar de Fonteinen van Algar. Deze watervallen zijn door de natuur gevormd en lopen vanuit de rivier Algar uit op de Middellandse Zee. Het water van de rivier is het hele jaar door erg koel, een ideale plek voor een verfrissende duik tijdens je verblijf aan de Costa Blanca!

Tip 5: het indrukwekkende stadje Altea

Tip 5: het indrukwekkende stadje Altea

Van alle stadjes en bijzondere plaatsen langs de Costa Blanca, is Altea één van de mooiste plaatsen waar je zeker met de auto naartoe moet rijden. Altea heeft een mooie oude binnenstad met de prachtige kerk Parroquia de Nuestra Señora del Consuelo. Verder vind je in Altea een indrukwekkend kerkplein en leuke witte huisjes met een groot aantal kunstgalerijen.

Iets noordelijker langs de kust, voorbij Calpe, vind je een prachtig uitzichtpunt waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de kust en natuurpark Penyal d’Ifac. Dit uitzichtpunt reikt maar liefst 300 meter boven de Middellandse Zee uit. Een prachtig plaatje aan de Costa Blanca!

Tip 6: de populaire plaatsen aan de Costa Blanca: Benidorm en Villajoyosa

Tip 6: de populaire plaatsen aan de Costa Blanca: Benidorm en Villajoyosa

Een zeer grote badplaats aan de Costa Blanca is het voormalige vissersdorpje Benidorm. In Benidorm kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee, het bruisende uitgaansleven en de brede zandstranden dicht bij het centrum. Een geliefde plaats onder vele toeristen.

Onmisbaar tijdens je verblijf aan de Costa Blanca is het schilderachtige dorpje Villajoyosa met haar prachtig gekleurde vissershuisjes. Deze karakteristieke huizen zijn in allerlei pasteltinten gekleurd zodat vissers vroeger konden zien waar ze naartoe moesten. Verder kun je er allerlei bijzondere bezienswaardigheden met de auto bezoeken, zoals diverse chocolademusea.

Huur een auto aan de Costa Blanca

Huur een auto aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft van alles te bieden! Wil je alle bijzondere plekjes aan de prachtige kust en in het binnenland ontdekken? Dan is een huurauto zeker aan te raden. Je rijdt namelijk zo van de ene naar de andere mooie plaats zonder afhankelijk te zijn van anderen. Onze partner Sunny Cars zorgt ervoor dat je gewenste auto voor je klaarstaat op het vliegveld, waar je de huurauto ook weer aan het einde van je verblijf aan de Costa Blanca inlevert.

Boek je vakantie op een luxe strandresort aan de Costa Blanca

Boek je vakantie op een luxe strandresort aan de Costa Blanca

Dé ideale uitvalsbasis voor een verblijf aan de Costa Blanca is Dormio Resort Costa Blanca. Ons luxe strandresort is centraal gelegen aan de Costa Blanca, beschikt over uitgebreide faciliteiten, waaronder een spa- en wellnessgedeelte, een fitnessruimte, twee restaurants en nog veel meer. Daarnaast ligt dit viersterren-superior-resort direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza. Bekijk de beschikbaarheid en boek je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca!