Geniet van de UNESCO-bezienswaardigheden
in palmbomenstad Elche

Geniet van de UNESCO-bezienswaardigheden
in palmbomenstad Elche

Bezoek palmbomenstad Elche aan de Costa Blanca


  • Dé palmbomenstad ter wereld
  • Ontdek het mysterie van Elche
  • Historische bezienswaardigheden
  • Op 35 minuten van ons resort

Als je aan de Costa Blanca denkt, denk je al snel aan zon, strand en zee. Maar wist je dat de Costa Blanca nog veel meer te bieden heeft? Bezoek bijvoorbeeld de prachtige palmbomenstad Elche! Deze stad vind je maar liefst drie keer terug op de UNESCO-werelderfgoedlijst en ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Dormio Resort Costa Blanca. Een absolute aanrader en een heerlijke plek om even af te koelen tussen de prachtige palmbomen.

Ontdek het resort

Bezoek de unieke palmbomentuin in Elche

Eén van de meest bijzondere plekken in Elche is Palmeral de Elche. Met ruim 200.000 palmbomen is dit één van de grootste palmbomentuinen ter wereld! Dit gebied is in de tijd van de Moren aangelegd en staat bekend om haar eeuwenoude irrigatiesysteem. Sinds 2000 staat de unieke palmbomentuin op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast palmbomen vind je er citroen-, sinaasappel- en granaatappelbomen, cactussen, artisjokken en johannesbroodbomen. Neem gerust de tijd om door het prachtige park te wandelen en verkoeling te zoeken onder de palmbomen. In het park vind je ook een restaurant en bezoekerscentrum.

Boek hier je verblijf
Ontdek het Mysterie van Elche

Ontdek het Mysterie van Elche

Het Mysterie van Elche is een heilig muzikaal drama over de dood, de Maria-Tenhemelopneming en de kroning van de Maagd Maria. Ieder jaar op 14 en 15 augustus wordt dit stuk ter ere van Maria Hemelvaart nagespeeld. Al sinds de 15e eeuw vindt dit plaats in de Basiliek van Santa Maria. In 2001 is deze traditie door UNESCO toegevoegd aan het immaterieel werelderfgoed.

De Basiliek van Santa Maria is het gehele jaar door te bezichtigen. De hoofdingang is rijkelijk versierd in barokke stijl en erg indrukwekkend. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad en al haar prachtige palmbomen.

Bewonder het veelzijdig Elche

De stad Elche heeft nog veel meer te bieden! Bezoek bijvoorbeeld het Alcázar de la Señoría; een fort uit de 12e eeuw. In de Spaanse burgeroorlog diende dit als gevangenis, maar het is ook gebruikt als fabriek en gemeentehuis. Tegenwoordig is het archeologisch en historisch museum (MAHE) hierin gevestigd. Daarnaast vind je midden in Elche de Baños Arabes, ofwel Arabische baden. Deze baden werden in de 12e eeuw gebouwd door de Moren en stonden symbool voor de economische bloei en welvaart van de stad. Je ziet de overblijfselen van een koud bad, bad met gematigde temperatuur en een heet stoombad. Een absolute aanrader tijdens je verblijf aan de Costa Blanca!

Boek hier je verblijf