Geniet van al het moois wat Altea te bieden heeft

Geniet van al het moois wat Altea te bieden heeft

Ontdek het pittoreske Altea


Schattige witte huisjes, smalle straatjes, kleurrijke bloemen en een prachtig uitzicht zorgen ervoor dat je het plaatsje Altea niet mag overslaan tijdens je vakantie aan de Costa Blanca. Vanaf Dormio Resort Costa Blanca rijd je in slechts een half uurtje naar dit authentieke plaatsje. Ontdek hieronder de must-do’s tijdens je bezoek aan Altea!

Beleef het oude centrum van Altea

Beleef het oude centrum van Altea

Het oude centrum van het pittoreske Altea is gebouwd op een heuvel direct aan de kust en bestaat uit vele mooie, witte huisjes. In de 18e eeuw werden deze huisjes vooral gebruikt als galeries, winkels en ambachtelijke werkplaatsen. Via de oude poort, Portal Viejo, heb je toegang tot het oude centrum. Daar staat de prachtige kerk Iglesia de Arriba met blauwe koepels. De kerk ligt direct aan het gezellige plein Plaza de la Iglesia met een geweldig uitzicht over Altea en de kust. Klim via allerlei trappen naar boven, wat zeker de moeite waard is! Onderweg zijn er genoeg plekjes waar je kunt genieten van het mooie uitzicht. Eenmaal boven aangekomen is het tijd voor een verfrissend koud biertje of heerlijke sangria. Via een ander straatje kun je weer naar beneden lopen waar je allerlei leuke boetiekjes en galeries vindt.

Tip: bewonder de mooie kerken nabij Altea

Wil je meer kerkjes in de omgeving bezoeken? Net buiten het centrum van Altea vind je de eerste Russisch-orthodoxe kerk die in Spanje is gebouwd; Iglesia Ortodoxa Rusa. De kerk is met hout en andere materialen uit het Oeral-gebergte gebouwd door Russische arbeiders. Een prachtig plaatje om te zien!

Tip: bewonder de mooie kerken nabij Altea
Spot mooie jachten in Altea

Spot mooie jachten in Altea

Een andere aanrader tijdens je verblijf in Altea is een kijkje nemen in de haven Puerto Campomanes. Je kunt hier wat eten of drinken in de gezellige barretjes en restaurants. Ondertussen kun je grote jachten bekijken die hier liggen aangemeerd. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Afkoelen op het strand van Altea

Afkoelen op het strand van Altea

Is het een warme dag in Altea? Neem dan een verkoelende duik in de zee bij één van de stranden die Altea rijk is. Er zijn verschillende stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en ontspannen. Playa L’Olla is een mooi strand met kiezelstenen en rotsen dat ook toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit. Ben je een liefhebber van zeilen of windsurfen? Dan is Playa Cap Negret een heerlijk strand! Als je liever naar een druk strand gaat met een gezellige boulevard en veel watersportmogelijkheden, dan raden wij het toeristische strand van Playa de la Roda aan. Op de boulevard vind je gezellige restaurants en ijssalons.

Tip: wil je duiken of snorkelen? Dan is het strand van Playa del Mascarat een echte aanrader. De zee is hier namelijk heel helder.

Luxe vakantieappartementen nabij Altea aan de Costa Blanca

Luxe vakantieappartementen nabij Altea aan de Costa Blanca

Het heerlijke mediterrane klimaat, de mooie stranden en de authentieke uitstraling van Altea maken dit dorpje tot een erg populaire plek om te bezoeken. Op slechts 30 minuten rijden vanaf Altea vind je de luxe vakantieappartementen van Dormio Resort Costa Blanca. Ons resort is gelegen direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza. Je kunt hier genieten van uitgebreide faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden, ontspannende wellnessfaciliteiten, een mediterraan restaurant en een sfeervolle tapasbar. Dé ideale uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie dicht bij het mooie plaatsje Altea!