Ontdek de vele sportieve activiteiten
tijdens je verblijf aan de Spaanse kust

Ontdek de vele sportieve activiteiten
tijdens je verblijf aan de Spaanse kust

Actieve vakanties aan de Costa Blanca


Actieve vakanties aan de Costa Blanca zijn de afgelopen jaren zeer populair geworden. Mensen zoeken steeds vaker avontuurlijke sporten op om de pure adrenaline te ervaren. Met meer dan 240 kilometer aan kustlijn en ongeveer 74 verschillende stranden biedt de Costa Blanca tevens uitstekende mogelijkheden voor watersporten.

Dormio Resort Costa Blanca is het ideale strandresort om heerlijk tot rust te komen na een actieve dag in de mooie omgeving. Dankzij het goede weer en de perfecte combinatie van zee en bergen, kun je altijd van een onvergetelijk verblijf genieten aan de Costa Blanca, zelfs in de winter! Doe hieronder meer inspiratie op voor een actieve vakantie aan de Costa Blanca.

Duiken tijdens je vakantie aan de Costa Blanca

Duiken tijdens je vakantie aan de Costa Blanca

Het zeereservaat del Cabo de San Antonio is een perfecte duiklocatie aan de Costa Blanca. Deze kaap bestaat uit 150 meter hoge kliffen en is bijzonder door zijn talrijke fauna en kristalheldere water. Op de zeebodem tref je koralen en posidonia oceanica aan. De prachtige zeebodem wordt bewoond door onder andere octopussen, tandbaarzen, zeekatten en zeebrasems. Een waar spektakel dat je niet mag missen tijdens je actieve vakantie aan de Costa Blanca!

Verder raden wij je aan te duiken in la Cala del Portitxol; één van de mooiste baaien van de provincie Alicante. Net zoals de meeste stranden aan de Costa Blanca heeft deze baai rustig en kristalhelder water en een wonderbaarlijke flora en fauna. Cala del Portitxol heeft echter iets unieks, namelijk een plantrijk eilandje op kleine afstand van de kust met een hoge archeologische waarde. Hierdoor is een bezoekje aan dit duikpunt echt een must!

Avontuurlijke sporten op de Middellandse Zee

Avontuurlijke sporten op de Middellandse Zee

Altijd al eens willen vliegen over de zee? Dan is flyboarden echt iets voor jou! Deze spannende sport wordt steeds populairder en dat is geen verrassing. Een flyboard wordt door middel van een grote slang aan een jetski gekoppeld. Door de druk van het water word je omhooggeduwd en voel je hoe je over het water vliegt met een geweldige adrenalinekick. De beste plaatsen aan de Costa Blanca om deze sportieve activiteit te beoefenen zijn Torrevieja en Santa Pola.

Een andere avontuurlijke sport is het maken van een ritje op een jetski. Je hebt hier geen ervaring of bijzondere vaardigheden voor nodig. Je kunt namelijk begeleid worden door een instructeur waardoor je alleen nog van de adembenemende rit hoeft te genieten. Deze activiteit is zeer geliefd aan de Costa Blanca.

Ontdek de Costa Blanca vanuit de lucht

Ontdek de Costa Blanca vanuit de lucht

Niet alleen vanaf de grond of het water kun je avontuurlijke sporten beoefenen, maar ook vanuit de lucht. Zo kun je tijdens het paragliden genieten van het panoramische uitzicht en het contrast tussen de zee en de bergen aan de Costa Blanca. Dompel jezelf onder in een ontspannende vlucht tijdens je actieve vakantie waarbij je het gevoel hebt dat je door de lucht zweeft.

Als je boven de Spaanse kust wilt vliegen, is parasailing de perfecte activiteit voor jou. Dit is een combinatie van water- en luchtsport die je gegarandeerd een spectaculair uitzicht biedt. Je vliegt over het water dankzij een parachute die door een boot wordt getrokken.

Wil je graag genieten van het uitzicht, maar heb je liever een activiteit met minder spanning? Ga dan mee met een luchtballonvaart! Beleef een unieke reis door de lucht, zweef door de wolken en vlieg naast meeuwen tijdens deze ontspannende vlucht.

Voor de echte avonturier adviseren wij een helikoptervlucht of een vlucht met een klein vliegtuig. Een werkelijk bijzondere manier om de landschappen van de Costa Blanca te bewonderen!

Beleef nog meer sportieve activiteiten tijdens je verblijf aan de Costa Blanca

Beleef nog meer sportieve activiteiten tijdens je verblijf aan de Costa Blanca

Word één met de natuur door de prachtige bergen in te trekken! Wandel bijvoorbeeld over de fantastische routes langs de vuurtoren van Albir, langs de kliffen van Benitatxell of langs de kloof Barranc de l'encantada.

Ga je liever voor een extreme sport? Bergbeklimmen is een actieve en leuke sport, waarbij je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Drie van de beste klimplekken voor beginners aan de Costa Blanca zijn: Peñon de Ifach, Sierra de Toix, en Sierra Helada.

Als je op zoek bent naar een rustigere sport, dan is paardrijden een echte aanrader! Maak een ontspannen tocht over het strand. Er gaat toch niets boven een zeebriesje en een drafje langs de kust?

Geniet tijdens je actieve vakantie van een ontspannen verblijf

Geniet tijdens je actieve vakantie van een ontspannen verblijf

Op slechts 20 minuten rijden van de bruisende stad Alicante vind je de vakantieappartementen van Dormio Resort Costa Blanca. Dit luxe viersterren-superior-resort is gelegen direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza. Dé ideale bestemming om heerlijk bij te komen na een actieve dag aan de Spaanse kust! Dormio Resort Costa Blanca beschikt over hoogwaardige faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden en ontspannende wellnessfaciliteiten. Heb je trek gekregen na een dag vol activiteiten? Geniet dan van de Spaanse specialiteiten in het mediterrane restaurant of bezoek de sfeervolle tapasbar op het resort!