Ga op ontdekkingstocht en proef de heerlijkste wijnen
tijdens je verblijf aan de Costa Blanca

Ga op ontdekkingstocht en proef de heerlijkste wijnen
tijdens je verblijf aan de Costa Blanca

Wijntoerisme in Alicante


De provincie Alicante biedt niet alleen het hele jaar door een aangenaam klimaat, een rijk cultureel erfgoed en een uitstekende gastronomie, maar staat ook bekend om de wijngaarden. De meest karakteristieke regio's in dit gebied zijn de Marina Alta, Marina Baja en Vinalopó. Als je van goede wijn houdt, mag je een bezoek aan de beste wijnhuizen van Alicante dus niet overslaan tijdens je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca. Bekijk hieronder onze tips!

De Marina Alta wijnroute aan de Costa Blanca

De Marina Alta wijnroute aan de Costa Blanca

De Marina Alta ligt in het noordelijke deel van de Costa Blanca en biedt prachtige landschappen, stranden en baaien. Dit gebied, dat profiteert van miljoenen bezoekers per jaar, heeft het wijntoerisme in Alicante verder ontwikkeld. Eén van de beste wijnhuizen in Marina Alta is Bodegas Xalò, gelegen in het plaatsje Jalón. Met meer dan 50 jaar ervaring biedt dit wijnhuis wijnen en likeuren van hoge kwaliteit. In 2018 werden vijf van zijn wijnen bekroond in het Top Wine-concours.

Bodega Les Freses is ook een charmante plek, gelegen naast het Montgó Natuurpark in het plaatsje Jesús Pobre. De ligging tussen de zee en de bergen is prachtig en de wijnen zijn zeker het proeven waard!

Tip in de omgeving

Het gebied Marina Alta biedt een spectaculaire combinatie van berg- en kustlandschap. Naast de wijnhuizen raden wij je ook aan om een bezoekje te brengen aan de prachtige stranden Cala del Moraig, Cala de Ambolo of Cala La Granadella die omgeven worden door indrukwekkende rotsen.

Tip in de omgeving
De beste wijnhuizen in de Marina Baja

De beste wijnhuizen in de Marina Baja

Een ander wijnbouwgebied van de provincie Alicante ligt in het bergachtige Marina Baja. De Bodegas Enrique Mendoza is één van de meest toeristische plekken in dit gebied. Deze in Alfaz del Pi gevestigde wijnhuizen hebben meer dan 30 jaar ervaring en hun wijnen zijn internationaal bekend. Je kunt een 2 uur durende rondleiding in het Spaans of Engels volgen waarbij je 7 wijnen mag proeven vergezeld met lokale kazen, vleeswaren en chocolade.

Tip: met de tram kun je naar Alfaz del Pi reizen en daar een taxi nemen naar de wijnhuizen. Een echte aanrader als je wijn gaat proeven!

Daarnaast mag je de Bodegas Torre Enmedio ook niet missen. Dit is een klein en exclusief wijnhuis, gelegen in Benimantell, met een uitstekende wijn. De wijn wordt gerijpt in eiken vaten met certificering en de herkomstbenaming Vinos de Alicante.

Wijntoerisme in Vinalopó

Wijntoerisme in Vinalopó

Vinalopó is één van de rijkste regio’s op het gebied van wijnbouw en telt een aantal wijnmakerijen die heel belangrijk zijn voor de lokale economie. Eén van de bekendste wijnhuizen in dit gebied is Bodegas Bocopa in Petrer. Met gerenommeerde wijnen heeft het wijnhuis verschillende internationale prijzen gewonnen die naar meer dan 30 landen worden geëxporteerd. Natuurlijk kun je hier ook van genieten tijdens een rondleiding in combinatie met een wijnproeverij. De Bodega Las Virtudes heeft meer dan 60 jaar ervaring en produceren, naast hun traditionele variëteiten, een rode wijn van biologisch geteelde Monastrell- en Cabernet-variëteiten. Ben je geïnteresseerd in een wijnhuis met innovatieve en duurzame methoden? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Bodegas Francisco Gómez, waar ze gespecialiseerd zijn in de productie van biologische wijnen en hoogwaardige oliën.

Gastronomisch genieten aan de Costa Blanca

Wil je niet alleen genieten van heerlijke wijnen, maar ook kennismaken met de lekkerste Spaanse gerechten? Beleef een bourgondische vakantie en maak kennis met de lokale gastronomie!

Lees meer
Spaans gerecht aan de Costa Blanca
Proef heerlijke wijnen op ons resort aan de Costa Blanca

Proef heerlijke wijnen op ons resort aan de Costa Blanca

Dormio Resort Costa Blanca is gelegen op slechts 20 minuten rijden van het bruisende centrum van Alicante en direct aan het mooie zandstrand van Cala Lanuza. Dit viersterren-superior-resort beschikt over luxe 4- en 6- persoonsappartementen met ruime terrassen. Tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van uitgebreide faciliteiten, waaronder diverse zwembaden, wellnessfaciliteiten en een tapasbar. Daarnaast kun je bij het mediterrane restaurant genieten van lokale specialiteiten en heerlijke nationale en internationale kwaliteitswijnen met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Dé ideale bestemming om volledig tot rust te komen wanneer je op ontdekkingstocht gaat naar het wijntoerisme in Alicante!