Start het jaar goed met een heerlijke vakantie
in het voorjaar aan de Spaanse kust

Start het jaar goed met een heerlijke vakantie
in het voorjaar aan de Spaanse kust

El Campello in de lente


Genieten van een strandvakantie met heerlijke temperaturen? Dat kan in El Campello gedurende de lente! Dankzij het zonnige klimaat kun je er in het voorjaar aangenaam verblijven. Dormio Resort Costa Blanca is de ideale bestemming om je vakantie in het voorjaar door te brengen. Wij vertellen je graag welke activiteiten je absoluut niet mag missen als je dit paradijs komt bezoeken in de lente.

Spectaculaire landschappen rondom El Campello in de lente

Spectaculaire landschappen rondom El Campello in de lente

Wanneer de velden rondom El Campello tijdens het voorjaar in bloei staan, ervaar je hier een mix van heerlijke geuren zoals rozemarijn, lavendel, rozen en geraniums. Deze prachtige bergen gaan over in het strand en creëren adembenemende, unieke landschappen. Dit alles zorgt voor de mooiste wandelroutes aan de Costa Blanca. Een echte aanrader is het pad naar El Castellet, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten.

Beoefen de leukste watersporten in El Campello tijdens het voorjaar

Beoefen de leukste watersporten in El Campello tijdens het voorjaar

De uitstekende ligging van het strand, het gunstige klimaat en de zachte wind zorgen het hele jaar voor perfecte watersportomstandigheden. Zo kun je in de omgeving goed zeilen, windsurfen, kanoën, roeien, snorkelen, peddelsurfen of flyboarden. De lente is ideaal voor deze watersporten door de prettige temperaturen. Heb je nog niet veel ervaring? In El Campello kun je veel scholen vinden om deze watersporten te leren.

Tip: als je van zeilen houdt, kun je een boot huren en langs de kust varen om de kliffen en verborgen baaien langs de Middellandse Zee te bezoeken.

Laat je in El Campello verwennen door de gastronomie tijdens je vakantie

Laat je in El Campello verwennen door de gastronomie tijdens je vakantie

Heb je een vakantie in het voorjaar aan de Costa Blanca geboekt? Dan raden wij aan om de voortreffelijke gerechten van de streek te proberen. Een aantal typische gerechten in El Campello zijn caldero campellero, arroz a banda, fideuá, bogueta amb tomaca en olleta borda. Als je wilt genieten van verse mediterrane gerechten, bezoek dan de beste restaurants in de omgeving en verwen je smaakpapillen.

Tip: als je meer een zoetekauw bent, vergeet dan niet la horchata, el limón en el café granizados te proberen. Deze gerechten zijn te vinden in gespecialiseerde ijssalons en in vele cafés.

Bezoek de archeologische ruïnes in El Campello tijdens je vakantie in de lente

Bezoek de archeologische ruïnes in El Campello tijdens je vakantie in de lente

Gelegen op een klein schiereiland aan de voet van de Torre Vigía de La Illeta in El Campello bevinden zich de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Middellandse Zee. Je kunt hier archeologische overblijfselen bewonderen; een echte schatkamer als je het verleden wilt bekijken!

Tip: vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. La Illeta is omgeven door een prachtige zee met een rijke geschiedenis. Geniet optimaal van je bezoek en sluit de zonnige lentedag af met een heerlijke duik in de baai van Banyets de la Reina.

Ontspan in de verschillende baaien die El Campello rijk is

Ontspan in de verschillende baaien die El Campello rijk is

Met meer dan 320 zonnige dagen per jaar in El Campello zijn het bezoeken van de baaien en het nemen van een verfrissende duik in het water zeker activiteiten die je niet mag overslaan tijdens je vakantie in de lente. De baaien zijn goed toegankelijk waardoor ze perfect zijn voor het hele gezin. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

- Cala Baeza is ideaal voor het hele gezin. Het is een natuurlijke baai van fijn zand, het heeft een kleine haven en een prachtig uitzicht.
- Cala del Llop Mari is een kleine inham met grof zand en is dankzij de rijke flora en fauna ideaal om te duiken. Bewonder hier tevens de grotten van grote ecologische waarde.
- Cala Coveta Fuma is een rustig strand van een paar meter breed. Hierdoor is het ideaal om met het gezin naartoe te gaan.
- Cala d’Enmig is een mooie, natuurlijke baai waar je in alle rust en stilte kunt genieten van het uitzicht en de natuur.

In de lente op vakantie naar El Campello?

In de lente op vakantie naar El Campello?

In El Campello vind je de luxe appartementen van Dormio Resort Costa Blanca direct aan het prachtige zandstrand van Cala Lanuza. Op ons strandresort kun je oneindig genieten van uitgebreide faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden en een spa & wellnessgedeelte. Daarnaast kun je een heerlijke maaltijd eten bij het mediterrane restaurant op ons resort of een bezoekje brengen aan de sfeervolle tapasbar. Dormio Resort Costa Blanca is dé perfecte bestemming in El Campello tijdens je vakantie in de lente!