Geniet op een actieve manier
van al het moois wat de Costa Blanca te bieden heeft

Geniet op een actieve manier
van al het moois wat de Costa Blanca te bieden heeft

Fietsen aan de Costa Blanca


  • Diverse fietsroutes voor beginnende tot ervaren fietsers
  • De thuisbasis voor diverse professionele ploegen
  • Prachtig uitzicht over het binnenland of de kust

Aan de Spaanse kust kun je niet alleen heerlijk ontspannen van een geweldige strandvakantie, maar je vindt ook vele routes om lekker te fietsen aan de Costa Blanca. Of je nu een liefhebber bent van de mountainbike of de racefiets, er zijn allerlei mooie routes te vinden voor de beginnende tot getrainde fietser. Na een fanatiek dagje op de fiets kun je heerlijk ontspannen op Dormio Resort Costa Blanca!

Ontdek het resort

Ontdek mooie en uitdagende fietsroutes aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is een uitstekende bestemming voor de echte fietsliefhebber. Diverse professionele ploegen trainen in deze prachtige omgeving. Het afwisselende landschap biedt allerlei mogelijkheden; van rustige fietsroutes tot mooie klimroutes. Je kunt genieten van de bijzondere kustwegen of juist voor uitdagende routes door de indrukwekkende bergen. De lengte van de routes variëren van 11 kilometer tot 113 kilometer en hebben een hoogteverschil tot 2.293 meter. Daarnaast zijn er speciale routes die geschikt zijn voor de mountainbike. Bij de receptie op ons resort kun je terecht voor meer informatie over de mooiste routes.

Ontdek de omgeving
Geniet van het prachtige Spaanse landschap tijdens het fietsen aan de Costa Blanca

Geniet van het prachtige Spaanse landschap tijdens je fietstocht

Een lekker dagje fietsen aan de Costa Blanca kun je combineren met het bewonderen van de prachtige omgeving en mooie bezienswaardigheden. Zo heb je bij de meeste routes spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee of het Spaanse berglandschap. Ook zijn er diverse bijzondere locaties die je met de fiets kunt bereiken zoals de Canalobre grotten of volg de indrukwekkende Vía Verdes naar het prachtige Natuurpark in Maigmó. De getrainde fietsers kunnen zich wagen aan de beroemde wielerroute Puerto de Tudons of het beklimmen van de uitdagende Xorret del Catí.

Een onbezorgde fietsvakantie

Dormio Resort Costa Blanca is dé ideale bestemming voor je fietsvakantie aan de Spaanse kust! Op ons resort kun je je fiets veilig opbergen in de overdekte fietsenstalling, waar je ook een onderhoudsstation vindt. Alles wat je nodig hebt voor een onbezorgd verblijf!

Boek je verblijf
Een onbezorgde fietsvakantie

Fiets over de indrukwekkende Vías Verdes

Als je de charme van de prachtige Spaanse natuur wilt ontdekken, probeer dan zeker één van de bijzondere Vías Verdes (ook wel green ways genoemd). Meer dan 3.100 kilometer niet gebruikte spoorweginfrastructuur in Spanje is omgebouwd tot indrukwekkende fiets- en wandelroutes. Deze Vías Verdes zijn daarom rustige routes die ver verwijderd zijn van het verkeer en de bedrijvigheid. Perfect voor de echte natuurliefhebbers! Zo kun je genieten van een prachtige route in Natuurpark Carrascal de la Font Roja waar je een oase van rust ervaart en de schoonheid van de prachtige natuur ontdekt. Volg ook één van de bijzondere Vías Verdes met spectaculaire viaducten over rivieren en ravijnen of met een indrukwekkend lange tunnel door de imposante bergen.

Lees meer over de Vías Verdes
Lekker ontspannen aan de Costa Blanca na het fietsen op Dormio Resort Costa Blanca

Lekker ontspannen aan de Costa Blanca na een mooie fietstocht

Heb je heerlijk gefietst langs de prachtige kust van de Costa Blanca of door de indrukwekkende bergen? Dan ben je vast wel toe aan een beetje ontspanning! Geniet op Dormio Resort Costa Blanca van de uitgebreide faciliteiten zoals de heerlijke zwembaden of het wellnessgedeelte. Je kunt natuurlijk ook een verkoelende duik nemen in de Middellandse Zee. Of geniet van de lekkerste tapas met prachtig uitzicht over de baai van Cala Lanuza. Wees welkom in de prachtige fietsomgeving van de Costa Blanca en boek nu je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca!