Wat te doen in El Campello

Tip van een local: Angela
26 oktober 2021

El Campello is een geliefde kustplaats aan de Costa Blanca dat vanwege zijn fijne zandstranden perfect is voor een strandvakantie! Maar er is nog veel meer te beleven. Wanneer u op Dormio Resort Costa Blanca verblijft, zult u ongetwijfeld de volgende hotspots van El Campello willen bezoeken.

Illeta dels Banyets en zijn uitkijktoren

De Illeta dels Banyets is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in El Campello. In dit gebied van 10.000 m² zijn overblijfselen uit de Bronstijd, ruïnes van een Romeinse villa en restanten van de islamitische bezetting in de Middeleeuwen gevonden.

 

In de omgeving van het dorp vindt u ook een uitkijktorentoren uit 1555. Deze werd gebruikt om de bevolking te waarschuwen voor aanvallen van piraten. Er zijn meerdere uitkijktorens verspreid over de kust maar de uitkijktoren van La Illeta is altijd goed onderhouden gebleven waardoor u deze goed kunt bezoeken.

 

Dit zijn dus ongetwijfeld twee historische schatten die de moeite waard zijn om te ontdekken in El Campello!

Voramar de les escultures

De mooie promenade die Illeta dels Banyets met het strand van Almadrava verbindt, wordt ook wel Paseo de la Voramar de les Escultures genoemd. Deze korte wandeling is ideaal voor het hele gezin. Onderweg kunt u genieten van een ongelooflijk uitzicht over de hele kust van El Campello. Bovendien is deze wandeling door de verschillende informatieborden over het gebied erg leerzaam.

 

Tijdens de wandeling kunt u verschillende beeldhouwwerken bewonderen zoals "la bañista", "torso" en "niña leyendo". Deze beelden zijn in perfecte harmonie met het prachtige landschap.

Tip: Maak de Voramar-wandeling bij zonsondergang. Geniet van de spectaculaire kleuren in de lucht terwijl de beelden prachtige silhouetten vormen.

Haven van El Campello

Een bezoekje aan de haven van El Campello is ook een echte aanrader, zowel de jacht- als de vissershaven.

 

In de jachthaven vindt u el Club Náutico met restaurants en scholen voor een groot aantal watersporten, zoals kajakken, roeien, vissen en zeilen. De meeste van deze watersporten kunt u het hele jaar door doen. U en de kinderen zullen hier ongetwijfeld een geweldige dag hebben!

 

In de vissershaven kunt u genieten van een prachtig plaatje met vele verschillende soorten boten. Heeft u trek in een heerlijk visje? Op de vismarkt wordt al eeuwen dagelijks verse vis verkocht.

Festivals in El Campello

Als u El Campello op 16 juli bezoekt, mag u de viering van la Virgen del Carmen, beschermheilige van de zeelieden, zeker niet missen. Dit is een zeer speciale dag voor de lokale bevolking waarbij zij de maagd op hun schouders door de vissershaven dragen om haar uiteindelijk per boot in een optocht over zee te brengen. In de namiddag wordt ze teruggebracht naar de kluizenaarshut met een prachtige bloemenceremonie. Dit is een speciale ervaring die u zeker wilt bijwonen!

 

Als u El Campello tussen 10 en 15 oktober bezoekt kunt u genieten van las fiestas de Moros y Christianos. Tijdens deze festiviteiten worden de gevechten tussen de Christenen en de Barbarijse zeerovers van de 15e tot de 17e eeuw herdacht. Een historisch feest aan de kust!

Tip: De feesten in El Campello zijn een goed moment om enkele typische gerechten te proberen, zoals Fideuà Campellera, een soort paella gemaakt met de typische vette noedels van de streek Levante, vis en verse zeevruchten. Heerlijk!

Landgoed Villa Marco

Landgoed Villa Marco is minder bekend bij de toeristen in El Campello maar is zeker het noemen waard! Dit landgoed is bijzonder door zijn geschiedenis en uitgestrekte tuinen. Het dateert uit de 19e eeuw en is door het goede onderhoud nog in perfecte staat. Bij het toeristeninformatiepunt kunt u informatie krijgen over de rondleidingen die voor het hele gezin worden aangeboden.

 

Wanneer u landgoed Villa Marco bezoekt, neem dan een kijkje in zijn vijf prachtige tuinen. U kunt hier onder andere een mediterraan bos met een groot dennenbos, een tuin in de stijl van Versailles en wandelpaden met beeldhouwwerken, vazen en bekers in klassieke stijl bewonderen.

 

Naast deze activiteiten, kunt u in El Campello ook genieten van spectaculaire uitzichten, prachtige stranden en een heerlijke gastronomie om het meeste uit uw vakantie te halen!

  

El Campello

  

Toren van la Illeta

  

Niña leyendo

  

Haven van El Campello

  

Las fiestas de Moros y Cristianos

  

Villa Marco

  

Dormio Resort Costa Blanca

Luxe vakantieappartementen in El Campello

In El Campello vindt u de luxe appartementen van Dormio Resort Costa Blanca Beach & SpaIn dit nieuwe strandresort kunt u genieten van uitgebreide faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden, een spa en wellness, een modern mediterraan restaurant en een sfeervolle tapasbar.

Boek nu uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]