Beleef de gezellige kerstsfeer
tijdens je verblijf in Maastricht

Beleef de gezellige kerstsfeer
tijdens je verblijf in Maastricht

Kerstmarkten in Zuid-Limburg


  • De gezelligste kerstmarkten van Nederland
  • Bezoek hét kerstevenement: Magisch Maastricht
  • Verblijf op 10 minuten fietsen van het Vrijthof

Heb je plannen om één van de vele kerstmarkten in Zuid-Limburg te bezoeken? Verblijf dan op het luxe Dormio Resort Maastricht en maak je kerstvakantie in Maastricht helemaal compleet! Het is een mooie gelegenheid om je kerstinkopen te doen, extra versieringen voor in of om het huis te halen en wat tijd met je partner of gezin door te brengen. Na een dagje lekker wandelen over de allerleukste kerstmarkten van Nederland, kun je heerlijk ontspannen in je sfeervolle vakantiewoning op Dormio Resort Maastricht. Maak een warm kopje chocolademelk en geniet samen van een klassieke kerstfilm!

Ontdek het resort

Laat je betoveren door hét kerstevenement van Zuid-Limburg: Magisch Maastricht

Natuurlijk wordt er ook in Maastricht flink uitgepakt in de aanloop naar kerst. Op het bruisende Vrijthof vind je van donderdag 30 november tot en met zondag 31 december tijdens het gezellige kerstevenement Magisch Maastricht een reuzenrad, carrousel en schaatsbaan. In de hele stad worden sfeervolle lichtjes opgehangen en kun je genieten van één van de fonkelende lichtroutes. De lichtjes laten je de mooiste plekken van de stad zien en geven je de kans om Maastricht op een magische manier te verkennen. Je kunt meerdere wandelroutes volgen, zoals door het hippe stadsdeel én langs het kenmerkende historische karakter van Maastricht, een route langs de Mestreechter Geis of een route waarbij je ontdekt hoe oud en nieuw elkaar hier ontmoeten. Magisch Maastricht is een echte aanrader tijdens je bezoek aan de kerstmarkten van Zuid-Limburg!

Boek hier je verblijf
Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

In de sfeervol verlichte mergelgangen van de grotten in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Van 18 november tot 7 januari wordt eindeloze labyrint omgetoverd tot een grote kerstmarkt waarbij je in elk hoekje en in elke gang wel iets verrassends vindt. Ook kun je jezelf trakteren op één van de welbekende dranken, gerechten, hapjes en delicatessen. In de Fluweelgrot kun je een knusse kerstmarkt bezoeken waar je sfeervolle kraampjes en typische kerstmarktlekkernijen vindt. Daarnaast kun je het kerstverhaal ervaren in de Wilhelminagrot in Zuid-Limburg. Hier maak je een adembenemende reis van Nazareth naar Bethlehem en kom je langs de mooiste kerststal van Europa. Kortom: in Valkenburg zul je zeker in de kerstsfeer komen!

Proef de beste wijn spijscombinatie in Valkenburg

Als je de kerstmarkt in Valkenburg wilt bezoeken, is het zeker een aanrader neer te strijken bij Restaurant Bruis. Je kunt hier heerlijk dineren, borrelen en kennismaken met 170 verschillende kwaliteitswijnen. Je vindt Restaurant Bruis in Dormio Wijnhotel Valkenburg, aan de rand van het centrum van Valkenburg.

Lees meer
Wijn bij Dormio Wijnhotel Valkenburg
Kerstmarkten net over de grens bij Zuid-Limburg

Kerstmarkten net over de grens bij Zuid-Limburg

Net over de grens bij Zuid-Limburg vind je nog meer leuke kerstmarkten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo vindt in Luik de oudste én grootste kerstmarkt van heel België plaats van 25 november tot en met 30 december. Deze kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes waar je werkelijk alles kunt kopen wat met kerst te maken heeft. Luik is in het verleden zelfs uitgeroepen tot de Europese hoofdstad van het kerstfeest!

Het Duitse Aken verandert van 24 november tot 23 december in een waar kerstdorp. Ontdek leuke spulletjes voor in en onder de kerstboom bij één van de vele kraampjes en geniet van glühwein, crêpes en andere feestelijke lekkernijen. Leuk om te bezoeken tijdens je verblijf in Zuid-Limburg!

Beleef een heerlijke kerstvakantie op een luxe resort in Maastricht

Boven op de Dousberg bevindt zich het meest luxueuze vakantiepark van Limburg: Dormio Resort Maastricht! Op slechts 10 minuten fietsen van het beroemde Vrijthof kun je tijdens je kerstvakantie in Zuid-Limburg genieten van luxe en comfort in een natuurrijke omgeving. Op het resort kun je gebruikmaken van uitgebreide faciliteiten, waaronder diverse horecagelegenheden, een verwarmd binnenzwembad, een fietsverhuur en een luxe spa-wellnesscentrum. Het resort vormt dé perfecte uitvalsbasis om alle kerstmarkten in Zuid-Limburg te bezoeken tijdens je kerstvakantie!

Boek hier je kerstvakantie