Beleef een onvergetelijke carnaval in Maastricht:
dé carnavalsstad van Nederland

Beleef een onvergetelijke carnaval in Maastricht:
dé carnavalsstad van Nederland

Carnaval in Maastricht


  • Dé carnavalsstad van Nederland
  • Bewonder de mooie optocht en uitbundige kostuums
  • Verblijf op slechts 10 minuten fietsen van het centrum

Ben je een echte feestneus of vier je graag uitbundig carnaval? Kom dan carnaval vieren in dé carnavalsstad van Nederland: Maastricht! Carnaval in Maastricht, of op z’n Maastrichts ‘Vastelaovend in Mestreech’, vindt jaarlijks plaats in februari of maart. Dit bonte spektakel trekt elk jaar een groot aantal bezoekers uit Limburg en andere delen van Nederland. Carnaval wordt gevierd op straat, in de vele leuke cafés en natuurlijk tijdens de grote optocht van Maastricht die door de hele binnenstad van Maastricht trekt. Een onvergetelijke ervaring die je echt eens meegemaakt moet hebben!

Boek je verblijf in Maastricht
Bijzonder straatcarnaval in Maastricht

Bijzonder straatcarnaval in Maastricht

Carnaval in Maastricht is een onvergetelijk spektakel en anders dan in de rest van het land! Vanaf de 11e van de 11e zijn de Maastrichtenaren volop bezig met carnaval en besteden ze veel aandacht aan de kostuums ('pekskes'), schmink, materialen en wagens voor de grote optocht. De meest bijzondere creaties zijn te bewonderen op straat of tijdens de optochten. Het zogenaamde straatcarnaval bevat een aantal unieke elementen, zoals de sleuteloverdracht op zaterdag en de Boonte Störm-optocht op zondag. Tijdens het straatcarnaval zijn er tientallen Zate Hermeniekes te vinden die zorgen voor feestelijke muziek en een geweldige sfeer. Speciaal voor carnaval wordt de stad volledig gehuld in de drie officiële kleuren: rood, geel en groen!

Overnacht in Maastricht tijdens Carnaval

Overnacht in één van de luxe vakantiewoningen of -appartementen op Dormio Resort Maastricht om het bijzondere Maastrichtse carnaval te kunnen vieren! Dormio Resort Maastricht is het meest luxueuze vakantiepark van Limburg en ligt op slechts 4 kilometer van het bruisende centrum van Maastricht. In slechts 10 minuten fietsen sta je op het feestelijke Vrijthof. Dé perfecte bestemming als je tijdens carnaval wilt overnachten in Maastricht!

Boek je verblijf in Maastricht