Maastrichts Mooiste:
de mooiste hardloopwedstrijd van het zuiden

Maastrichts Mooiste:
de mooiste hardloopwedstrijd van het zuiden

Bezoek Maastrichts Mooiste tijdens je verblijf


  • Vindt jaarlijks plaats in juni
  • Hét hardloop- en wandelevenement van Limburg
  • Verken de prachtige omgeving op een actieve manier
  • Geschikte afstanden voor jong en oud

Ontdek het prachtige centrum van Maastricht op een lekker actieve manier tijdens hét hardloop- en wandelevenement van Limburg: Maastrichts Mooiste in Maastricht! Maastrichts Mooiste is geschikt voor alle leeftijden en laat je op verrassende wijze kennismaken met het historische stadscentrum. Maak je ontspannen verblijf op Dormio Resort Maastricht onvergetelijk en breng een bezoek aan Maastrichts Mooiste!

Ontdek Dormio Resort Maastricht
Loop de City Centre Trail tijdens Maastrichts Mooiste

Loop de City Centre Trail tijdens Maastrichts Mooiste

Het loopweekend van Maastrichts Mooiste begint op vrijdagavond met de bijzondere Maastrichts Mooiste City Centre Trail! Deze unieke tocht brengt je langs de mooiste plekjes van Maastricht. Ren bijvoorbeeld door de bioscoop, de kapel én het prachtige Bonnefantenmuseum. De tocht is zonder tijdregistratie, dus je kunt samen met het hele gezin optimaal genieten van al het moois dat je tegenkomt!

Doe tijdens Maastrichts Mooiste mee aan ‘De Hardloopklassieker’

Het loopweekend van Maastrichts Mooiste wordt altijd op zondag afgesloten met ‘De Hardloopklassieker’. Dit is een hardloopwedstrijd waarbij je mee kunt doen aan drie verschillende afstanden: 5 of 10 kilometer en 10 Engelse mijl (16,1 kilometer). Daarnaast zijn er ook speciale afstanden voor de jongste deelnemers: de Mini Run van 300 meter en een Kids Run van 1 Engelse mijl (1,6 kilometer). Gaan jullie de uitdaging aan?

Ontdek Maastricht
Lekker wandelen tijdens Maastrichts Mooiste

Lekker wandelen tijdens Maastrichts Mooiste

Houd je meer van wandelen dan van hardlopen? Op zaterdag kun je ook door middel van een speciale wandeltocht het prachtige Maastricht verkennen. De wandelroute van Maastrichts Mooiste brengt je langs de Hoge Fronten en het historische stadscentrum van Maastricht. Voor iedereen is er een passende wandeling met 4 verschillende loopafstanden van 7,5 tot en met 30 kilometer. Zo kun je op een rustige, maar toch actieve manier de mooie omgeving ontdekken!

Overnacht in Maastricht tijdens Maastrichts Mooiste

Maastrichts Mooiste is ideaal te combineren met een ontspannen verblijf op Dormio Resort Maastricht! Op slechts 10 minuten fietsen van het centrum van Maastricht vind je ons luxe resort. Combineer je bezoek aan Maastricht met een ontspannen verblijf in één van de vakantiewoningen of -appartementen op het meest luxueuze vakantiepark van Limburg. Dé perfecte bestemming als je na je deelname aan Maastrichts Mooiste heerlijk tot rust wilt komen!

Boek je verblijf in Maastricht