Bezoek het historische stadscentrum
van Maastricht

Bezoek het historische stadscentrum
van Maastricht

Ontdek Maastricht


  • Historisch stadscentrum met tal van musea en bezienswaardigheden
  • Bourgondisch genieten op het beroemde Vrijthof
  • Op slechts 10 minuten fietsen van Dormio Resort Maastricht

Ontdek het bruisende stadscentrum van Maastricht en de mooie bezienswaardigheden in de omgeving! Op slechts 10 minuten fietsen van Dormio Resort Maastricht sta je op het beroemde Vrijthof. Dé perfecte uitvalsbasis als je het historische centrum van Maastricht en de prachtige omgeving wilt ontdekken. Lees hieronder onze must do's in Maastricht!

Bekijk onze accommodaties
Maastricht: vol geschiedenis, kunst en cultuur

Maastricht: vol geschiedenis, kunst en cultuur

Het bruisende en historische centrum van Maastricht is omgeven door een prachtig heuvellandschap en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Wandel langs de bijzondere monumenten of bekijk de stad vanaf het water tijdens een rondvaart op de Maas. Het meest bekende museum van Maastricht is het Bonnefantenmuseum met een unieke verzameling van oude meesters en moderne kunst. Een echte aanrader tijdens je bezoek aan Maastricht!

Winkelen in de leukste straatjes van Maastricht

Dol op shoppen? In Maastricht kun je heerlijk winkelen! Slenter door de gezellige winkelstraatjes en neem een kijkje bij de grote winkels of lokale boetiekjes. De meest geliefde winkelstraten van Maastricht zijn de Grote Staat, Wolfstraat, Kleine Staat, Maastrichter Brugstraat, Muntstraat, Nieuwstraat en de Spilstraat. Vergeet ook vooral niet om Boekhandel Dominicanen te bezoeken. Deze boekhandel bevindt zich op een unieke locatie, namelijk in een eeuwenoude kerk!

Boek je verblijf in Maastricht

Bezoek het gezellige Vrijthof in Maastricht

Sluit je dag in het centrum van Maastricht goed af in een gezellig café of leuk restaurant op het Vrijthof! Het Vrijthof is dé place to be als je wilt proeven van de Limburgse gastvrijheid en bourgondische levensstijl. Dit prachtige plein in het centrum van “Mestreech” is omgeven door talloze terrassen. Dé ideale plek om te genieten van het typisch Limburgse Zoervleis of andere lokale specialiteiten!

Bezoek het gezellige Vrijthof in Maastricht
Bewonder de Sint Janskerk in Maastricht

Bewonder de Sint Janskerk in Maastricht

Aan het bruisende Vrijthof vind je de gotische Sint Janskerk; de bekendste kerk van Maastricht! De rode toren maakt de kerk uniek, waardoor je de kerk van een afstand makkelijk kunt herkennen. De kerk vormt dan ook een kenmerkend onderdeel van de skyline van Maastricht. Om de kerk tegen weersinvloeden te beschermen, is er bewust gekozen voor een rode kleur. Wil je de kerk in het echt bewonderen? Beklim dan de beroemde toren van de Sint Janskerk in Maastricht! Ook de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de Basiliek van Sint Servaas zijn zeker een bezoekje waard.

Beklim de Sint-Pietersberg

Beklim de Sint-Pietersberg

De Sint-Pietersberg is één van de geliefde heuvels in het prachtige Limburgse heuvellandschap. Deze berg is maar liefst 171 meter hoog en wordt ook wel de huisberg van Maastricht genoemd. Het is een mooi natuurgebied met bijzondere planten en dieren, zoals de Oehoe-vallei. De bijzondere flora en fauna in combinatie met het prachtige heuvellandschap maken dit een populaire bestemming voor veel wandelliefhebbers. Op de Sint-Pietersberg vind je allerlei mooie wandelroutes waar je volop kunt genieten van de rust en de kleurrijke natuur. Je vindt hier tevens het eindpunt van het bekende Pieterpad. Boven op de berg vind je Fort Sint Pieter; het hoogste punt van Maastricht waar je wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht!

Duik ondergronds in Maastricht Underground

Tijdens je verblijf in Maastricht moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de indrukwekkende grotten. De mergelgrotten in Maastricht vormen het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. De grotten en gangen zijn in de 18e eeuw allemaal met de hand uitgegraven en waren destijds maar liefst 200 kilometer lang. Nu is het gangenstelsel nog ongeveer 80 kilometer lang en vind je op de muren allerlei ingekerfde handtekeningen en houtskooltaferelen. Ga ondergronds en ontdek hoe de inwoners van Maastricht hier leefden tijdens de oorlog!

Meer over Maastricht Underground
Ontdek de ENCI-groeve in Maastricht

Ontdek de ENCI-groeve in Maastricht

Ook een echte aanrader tijdens je bezoek aan Maastricht, is de ENCI-groeve; een kalksteengroeve aan de Maaszijde van de Sint-Pietersberg. In 2018 is hier het laatste kalk gewonnen en werd de groeve herontwikkeld tot een prachtig natuurgebied. Een prachtige omgeving om heerlijk te wandelen! Tijdens je wandeling kom je langs mooie plekken en verschillende bezienswaardigheden, zoals kalkgraslanden, de waterplas ‘Onder D’n Olifant’, Bistro Hoffmanni en nog veel meer...

Boek je verblijf in Maastricht

Boek je verblijf in Maastricht

Ben je enthousiast geworden over Maastricht en de prachtige omgeving? Boek dan nu een verblijf op Dormio Resort Maastricht, op slechts 10 minuten fietsen van het beroemde Vrijthof en diverse bezienswaardigheden. Op ons resort en in Maastricht kun je terecht voor de Limburgse gastvrijheid, het heerlijke bourgondische leven en de prachtige natuur!