Geniet van het bruisende Vrijthof
en verblijf in het Zuid-Limburgse heuvellandschap

Geniet van het bruisende Vrijthof
en verblijf in het Zuid-Limburgse heuvellandschap

Het bruisende Vrijthof in Maastricht


  • Op slechts 10 minuten fietsen vanaf Dormio Resort Maastricht
  • Bourgondisch genieten bij één van de vele horecagelegenheden
  • Bekend van André Rieus zomeravondconcerten
  • Bezoek één van de vele evenementen

Op slechts 10 minuten fietsen van Dormio Resort Maastricht ligt het beroemde Vrijthof! Dit bruisende plein is gelegen in het bourgondische centrum van Maastricht en wordt omringd door vele historische gebouwen die herinneren aan de tijd dat Maastricht een religieus centrum en een militaire vesting was. Uit die tijd stammen de Sint Servaaskerk, de Sint Janskerk, het Spaans Gouvernement, de Hoofdwacht en het Generaalshuis. Een bezoekje aan het Vrijthof is onmisbaar tijdens je verblijf op Dormio Resort Maastricht!

Boek je verblijf in Maastricht

Het Vrijthof: het grootste en gezelligste plein van Maastricht

Aan de oostkant van het Vrijthof liggen vele horecagelegenheden. Vrijwel alle cafés en restaurants aan het plein hebben zeer ruime terrassen waarop het goed toeven is. Ze worden gedurende het hele jaar druk bezocht door de bezoekers én bewoners van Maastricht. Het grootste deel van het jaar is het Vrijthof helemaal vrij om er overeen te wandelen. Dit romantische en historische plein is het grootste en gezelligste plein van Maastricht. Hierdoor heeft het Vrijthof een grote naamsbekendheid in heel Nederland.

Verblijf dichtbij het Vrijthof
Beleef de leukste evenementen op het Vrijthof in Maastricht

Beleef de leukste evenementen op het Vrijthof in Maastricht

Het Vrijthof in Maastricht is al sinds jaar en dag hét evenementenplein van de Limburgse hoofdstad! Jaarlijks speelt het plein een centrale rol in diverse terugkerende grote evenementen. Bezoek onder andere:

Tip: snel en makkelijk met de taxi

Wil je met de taxi van of naar het Vrijthof? Bestel dan een taxi bij onze vaste, betrouwbare partner Taxi Royal! Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden.

Tip: snel en makkelijk met de taxi
Boek een ontspannen verblijf nabij het Vrijthof op Dormio Resort

Boek een ontspannen verblijf nabij het Vrijthof op Dormio Resort

Het Vrijthof in Maastricht is een bruisende omgeving waar het vaak tot in de late uurtjes nog gezellig is! Dit was dan ook een goede inspiratiebron voor het gezellige Wilhelmus op ons resort. Hoe heerlijk is het om 10 minuten na een bezoekje aan het Vrijthof op de bank te ploffen of in bed te duiken in een luxe vakantiewoning of appartement op Dormio Resort Maastricht? Het resort ligt in een rustgevende en bosrijke omgeving boven op de Dousberg. Daarnaast kun je op ons resort genieten van uitgebreide faciliteiten zoals diverse horecagelegenheden en een fietsverhuur. Dé perfecte bestemming als je volop wilt genieten van het bourgondische leven in Maastricht!