Beleef het oude centrum van de prachtige Duitse stad Aken
en bezoek de Dom

Beleef het oude centrum van de prachtige Duitse stad Aken
en bezoek de Dom

Ontdek Aken tijdens je verblijf op Dormio Resort Maastricht


  • Historisch centrum met leuke winkelstraten en mooie gebouwen
  • Op slechts 40 minuten rijden vanaf het resort
  • Eén van de meest indrukwekkende schatkamers van Europa
  • Mooie Rijkszaal met fresco’s uit 1330

Op slechts 40 minuten rijden vanaf Dormio Resort Maastricht vind je de prachtige oude Duitse stad Aken. De ligging dicht bij de Nederlandse grens maakt Aken tot een zeer populaire bestemming voor een stedentrip tijdens je verblijf in Maastricht. Onderstaande bezienswaardigheden hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op dagjesmensen. Reden genoeg voor een bezoekje aan dit Duitse stadje!

Ontdek Dormio Resort Maastricht

Het eerste Duitse monument: de Dom in Aken

De Dom aan de Münsterplatz in Aken is gebouwd tussen 796 en 804 op initiatief van Karel de Grote. De inspiratie voor de Dom van Aken kwam van de kerken van het oostelijke deel van het Heilig Romeinse Rijk. Het is het eerste Duitse monument op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Dom vind je de grafmonumenten van Karel de Grote en Otto III.

Boek hier je verblijf
De indrukwekkende Domschatkamer

De indrukwekkende Domschatkamer

Aan de Johannes-Paul-II-Strasse in Aken ligt de Domschatkamer; één van de mooiste en meest indrukwekkende kerkelijke schatkamers van Europa! Deze schatkamer heeft een prachtig interieur. Een uniek element is de Karolingische Paltskapel met de gietijzeren koorhekken. Aan het plafond hangt een imposante Barbarossaluchter; een bijzondere kroonluchter uit de 12e eeuw. Dit was een geschenk van Frederik Barbarossa. In de kerk staat ook een schaalmodel van de fontein in de Sint-Pieter. Verder heeft de Dom van Aken verschillende Karolingische bronzen deuren waaronder de Wolfsdeur.

Stadhuis van Aken

Het stadhuis van Aken ligt op de Markt tegenover de Dom. De voorgevel van het gebouw is rijkelijk versierd met onder andere beelden van Duitse keizers en koningen en met wapenschilden. Binnen in het stadhuis van Aken vind je diverse mooie zalen, waaronder de met fresco’s versierde Rijkszaal uit 1330.

Boek je verblijf in Maastricht

Historische binnenstad van Aken

De historische binnenstad is voor veel mensen één van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan Aken. Route Charlemagne is een historische route door de stad. Via deze route kom je langs een groot aantal prachtige gebouwen, zoals Haus Löwenstein, een voormalig woonhuis en logement, en het Büchelpalais, dat tot 1752 de graansilo van Aken was.

Historische binnenstad van Aken

Aken: een leuke winkelstad

De belangrijkste winkelstraten van Aken bevinden zich in de directe omgeving van de Dom en het oude stadhuis. De grootste en belangrijkste winkelstraat van Aken is de Adalbertkirchestrasse. In deze straat en de zijstraten bevinden zich alle grote winkelketens. Wil je juist de kleinere boetiekjes en restaurantjes opzoeken? Dan zijn de Annastrasse en Kramerstrasse een echte aanrader!

Boek je verblijf nabij Aken
Minerale bronnen van Aken

Minerale bronnen van Aken

Aken wordt al sinds de Romeinse overheersing permanent bewoond. De Romeinen ontdekten zwavelhoudende minerale bronnen en kanaliseerden deze in geneeskrachtige baden. In het warme water zitten waardevolle mineralen die goed zijn tegen diverse kwalen. De Elisenbrunnen in het centrum van Aken zijn gratis toegankelijk. Hier spuit het hete zwavelhoudende water uit de muur. Op de muren is aangegeven welke keizers, koningen en andere beroemdheden je voorgingen.

Verblijf nabij Aken op Dormio Resort Maastricht

Verblijf nabij Aken op Dormio Resort Maastricht

Combineer je ontspannen verblijf op Dormio Resort Maastricht met een bezoek aan het Duitse stadje Aken. Een verblijf in één van de luxe vakantiewoningen van 2 tot en met 20 personen maakt je bezoek aan deze prachtige omgeving onvergetelijk! Toe aan extra ontspanning? Boek dan een luxe Wellnesswoning met eigen bubbelbad en privé sauna. Tijdens je verblijf kun je nog meer tot rust komen dankzij de uitgebreide faciliteiten, waaronder diverse horeca, een fietsverhuur en een luxe spa-wellnesscentrum!