Wandel of fiets over de bijzondere Vías Verdes en geniet van de rustgevende natuur

Tip van een local: Sara
10 janari 2022

Bent u een natuurliefhebber en wandelt of fietst u graag door de mooie en rustgevende natuur? Dan kunt u uw hart ophalen aan de Costa Blanca met de bijzondere Vías Verdes! Meer dan 3.100 kilometer niet gebruikte spoorweginfrastructuur in Spanje is omgebouwd tot indrukwekkende fiets- en wandelroutes. De routes van de Vías Verdes lopen langs niet gebruikte spoorlijnen en zijn daarom rustige, vlakke routes die ver verwijderd zijn van het verkeer. Deze routes zijn ook geschikt voor kinderen en rolstoelgebruikers. Wij hebben de mooiste routes om te wandelen of fietsen over de Vías Verdes voor u op een rijtje gezet!

Ontdek de oase van rust in natuurpark Carrascal de la Font Toja (10 kilometer)

Deze prachtige route in natuurpark Carrascal de la Font Roja brengt u langs mooie pijnbomen en viaducten met een bijzonder uitzicht over het natuurpark. U komt langs de resten van de oude spoorweg van Alcoi en door het mediterrane bos in het hart van het natuurpark. In dit mooie natuurpark ervaart u een oase van rust en de schoonheid van de natuur. De route is grotendeels geasfalteerd.

Volg de Pelgrimsroute door het Spaanse platteland (15 kilometer)

Deze route loopt door verschillende regio’s in Alicante en langs het Spaanse platteland. U komt langs een gedeelte van de spoorweg die bekend staat als ‘El Xixarra’ naar Las Vertidas tot de gemeente Biar. Tijdens deze mooie route door verschillende regio’s kunt u genieten van de charme van deze prachtige streek en van de Pelgrimsroute door Zuid-Oost Spanje.

Wandel rond de speelgoedstad langs amandel- en olijfgaarden (1,5 kilometer)

Dit oude en verlaten pad loopt door de brede landbouwvallei die de Menejador-bergen scheidt en maakt deel uit van natuurpark Carrascar de la Font Roja. Deze bijzondere route brengt u langs de Cuartel-bergen in het zuiden. U wandelt rond de Ciudad del Juguete, de speelgoedstad, waar u ook het Speelgoedmuseum kunt bezoeken. In het museum maakt u kennis met de ontwikkeling van speelgoed door de jaren heen en met het waar kinderen in een ver verleden mee speelden. Tijdens deze korte wandeling loopt u langs prachtige amandel- en olijfgaarden. Op slechts 2 kilometer van het einde van deze route vindt u het biologische Torretes-Font Roja waar u allerlei aromatische planten, rozenstruiken, cactussen en fruitbomen vrij kunt verkennen.

Ontdek de historische spoorlijn van Alcoi naar Alicante (22 kilometer)

In de jaren twintig van de vorige eeuw gingen ingenieurs de uitdaging aan om een spoorlijn aan te leggen in het beschadigde en bijna verlaten terrein van Alcoi naar Alicante. Spectaculaire viaducten werden over rivieren en ravijnen gebouwd en lange tunnels werden door de imposante bergen geboord. Deze spoorlijn is uiteindelijk nooit in gebruik genomen en leent zich nu uitstekend voor een prachtige wandel- of fietsroute. U kunt genieten van deze technische hoogstandjes tijdens een mooie en uitdagende route door Zuid-Oost Spanje. De route is deels geasfalteerd en heeft een vrij steile helling.

  

  

  

  

  

Luxe vakantieappartementen voor uw gastronomische vakantie aan de Costa Blanca

Geniet van een mooie route door de prachtige natuur aan de Costa Blanca

Er zijn genoeg routes voor zowel de beginnende als de gevorderde hiker of fietser te vinden in de omgeving van Dormio Resort Costa Blanca. Na een actieve dag door de mooie natuur kunt u lekker afkoelen in één van onze zwembaden of neem een verfrissende duik in de Middellandse Zee. Geniet vervolgens bij Nuzza Beach & Terrace Restaurant van een fantastisch uitzicht over de baai van Cala Lanuza onder het genot van de heerlijkste tapas. De perfecte omgeving voor wandelen of fietsen en ontspannen aan de Costa Blanca vindt u bij Dormio Resort Costa Blanca!

 

Boek nu uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]