Geniet van een heerlijke wandelvakantie
in de natuurrijke Eifel

Geniet van een heerlijke wandelvakantie
in de natuurrijke Eifel

Wandelen in de Eifel


  • Gelegen direct naast het Nationaal Park Eifel
  • Diverse soorten landschappen
  • Ideale combinatie van natuur en rust
  • Op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht

Het Nationaal Park Eifel is een prachtig natuurpark en dé perfecte bestemming om te wandelen in de Eifel. Trek er dagelijks op uit voor de mooiste wandelingen en ontdek de natuurrijke omgeving in de Duitse Eifel. Direct naast dit mooie natuurpark vind je Dormio Resort Eifeler Tor.

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Geniet van een heerlijke wandelvakantie in de natuurrijke Eifel

Wandel door het mooie Nationaal Park Eifel

Of je nu een beginnende wandelaar bent of al heel ervaren, dat maakt in de Eifel niet uit! Voor elk niveau vind je allerlei prachtige wandelroutes. Het Nationaal Park Eifel beschikt over maar liefst 240 kilometer aan wandelpaden door de mooie natuur! De houten bewegwijzering zorgt ervoor dat je de wandelroutes makkelijk kunt volgen en je de weg niet kwijtraakt. Wil je liever op eigen houtje wandelen in de Eifel? Bij de ingangen van het Nationaal Park Eifel vind je informatieborden met kaarten, waar je je eigen route kunt uitstippelen. Zo kun je je eigen perfecte wandelroute samenstellen!

De mooiste wandelroutes in de Duitse Eifel

In de Eifel vind je de ideale combinatie van natuur, rust en ruimte! Deze prachtige omgeving beschikt over afwisselende landschappen waardoor dit de favoriete bestemming is van vele wandelliefhebbers. Wandel door het groene bos, over de mooie bergen en langs prachtige meren. In de Eifel vind je zelfs een indrukwekkend stukje vulkaanlandschap. Heb je al een flinke wandeling achter de rug en wil je even afkoelen? Neem dan een duik in één van de heldere meren van het Nationaal Park Eifel!

Ontdek het Nationaal Park Eifel
Bezoek de bezienswaardigheden zoals de burchten tijdens je wandeling in de Eifel

Bezoek de bezienswaardigheden tijdens je wandeling in de Eifel

Als je gaat wandelen in de Eifel, kun je niet alleen genieten van de rust en de prachtige natuur, de Eifel beschikt namelijk ook over vele bezienswaardigheden! Zo zijn er allerlei pittoreske Eifeldorpjes te vinden met historische vakwerkhuizen. Ook restaurants en cafés zijn hier in overvloed. Vlakbij Dormio Resort Eifeler Tor vind je de plaatsjes Heimbach en Monschau, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Vergeet niet te wandelen langs de mooie burchten en indrukwekkende kastelen!

Boek hier je wandelvakantie in de Eifel

Boek hier je wandelvakantie in de Eifel

Wil je genieten van de mooie natuur en heerlijk wandelen in de Eifel? Verblijf dan op Dormio Resort Eifeler Tor met een prachtig uitzicht over het Rurdal! Ons resort is gelegen direct naast het Nationaal Park Eifel en beschikt over uitgebreide faciliteiten, waaronder een VVV-kantoor waar ze je graag meer informatie geven over de mooiste plekjes in de Eifel. Kom na een fijne wandeling in de Eifel tot rust in één van de ruime vakantiewoningen of appartementen en geniet van een duik in het zwembad of heerlijk eten en drinken bij de restaurants op ons resort.