Geniet van het pittoreske Heimbach
tijdens je verblijf in de Duitse Eifel

Geniet van het pittoreske Heimbach
tijdens je verblijf in de Duitse Eifel

Verblijf in het Duitse Heimbach


  • Klein en gezellig stadscentrum
  • Diverse bezienswaardigheden
  • Direct naast het Nationaal Park Eifel
  • Uitgebreide faciliteiten op ons resort

Een verblijf in Heimbach staat garant voor volop rust en plezier voor jong en oud. Deze pittoreske stad in Duitsland is gelegen vlak over de grens met Nederland. Heimbach bevindt zich direct naast het prachtige Nationaal Park Eifel en vlak bij de Rursee. Het is een klein en gezellig stadje met zo’n 4.400 inwoners. Ontdek het pittoreske centrum en de mooie omgeving tijdens je verblijf op Dormio Resort Eifeler Tor!

Bekijk onze accommodaties
Bewonder de bezienswaardigheden in Heimbach

Bewonder de bezienswaardigheden in Heimbach

In Heimbach vind je verschillende bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn! Om te beginnen Burcht Hengebach: deze burcht bevindt zich op een 33 meter hoge leisteenrots waardoor je prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Tijdens je verblijf in Heimbach is ook Kraftwerk Heimbach een interessante plek om te bezoeken. Dit is een in Jugendstil gebouwde elektriciteitscentrale die nog steeds in gebruik is. Boek een rondleiding bij de RWE Visitor Service en bekijk het bijzondere gebouw van binnen en buiten!

Bezoek tijdens je verblijf in Heimbach de Abdij van Mariawald

Een echte aanrader tijdens je verblijf in Heimbach is de Abdij van Mariawald. Dit indrukwekkende klooster stamt uit 1468. Bezoek de abdij tijdens lunchtijd en geniet in de eetzaal van een heerlijke lunch die gemaakt wordt met eigen producten uit de kloosterkeuken. Proost daarbij met een heerlijk trappistenbiertje en je bezoek aan dit bijzondere klooster is compleet!

Boek je verblijf in Heimbach
Ontdek het Nationaal Park Eifel tijdens je verblijf in Heimbach

Ontdek het Nationaal Park Eifel tijdens je verblijf in Heimbach

Als je verblijft in Heimbach dan zul je ongetwijfeld het Nationaal Park Eifel verkennen! Heimbach ligt namelijk direct aan de rand van dit indrukwekkende beschermde natuurgebied. Je vindt in het park allerlei mooie wandel- en fietsroutes. Ook voor motorrijders is de Eifel een fantastische bestemming door de vele bochten in de bergen.

Wil je tijdens je verblijf in Heimbach graag genieten van diverse watersporten? Ook dat is mogelijk! Vlak bij de stad vind je de Rursee. Op dit grote stuwmeer kun je kanoën of kajakken. Ook kun je een leuke rondvaart maken over het meer en van het mooie uitzicht genieten.

Boek je verblijf in Heimbach

Dormio Resort Eifeler Tor bevindt zich in het gezellige plaatsje Heimbach. Hier kun je heerlijk overnachten in een comfortabele vakantiewoning of appartement met een schitterend uitzicht over het Rurdal. Op Dormio Resort Eifeler Tor kun je je volop vermaken met de uitgebreide faciliteiten. Neem bijvoorbeeld een duik in het binnen- of buitenzwembad, speel in de grote binnenspeeltuin of geniet van een heerlijke maaltijd in één van de twee restaurants op de gezellige promenade. Er is op ons resort en in de omgeving van alles te beleven!

Boek nu je verblijf in Heimbach