Geniet van de natuur in het Nationaal Park Eifel,
direct naast Dormio Resort Eifeler Tor

Geniet van de natuur in het Nationaal Park Eifel,
direct naast Dormio Resort Eifeler Tor

Ontdek het Nationaal Park Eifel


  • Beschermd natuurgebied met prachtige flora en fauna
  • Gelegen direct naast Dormio Resort Eifeler Tor
  • Vele fiets- en wandelroutes
  • Spot wilde dieren

In het noorden van de Eifel ligt het prachtige Nationaal Park Eifel; een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 110 vierkante kilometer. Het Nationaal Park Eifel maakt deel uit van het Natuurpark Hoge Venen Eifel en is dé perfecte vakantiebestemming voor de echte natuurliefhebbers. In dit gebied kun je genieten van verschillende soorten bos, heuvels, uitzichtpunten, fiets- en wandelroutes en mooie stuwmeren zoals de Rursee, Urftsee en Obersee. Wil je genieten van dit fantastische natuurgebied? Verblijf direct naast het Nationaal Park Eifel op Dormio Resort Eifeler Tor!

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Geniet van de wonderschone flora en fauna in het Nationaal Park Eifel

Geniet van de wonderschone flora en fauna in het Nationaal Park Eifel

In de ongerepte natuur van het Nationaal Park Eifel blijf je je verbazen over het bijzondere natuurschoon. Van beuken- tot naaldbossen, glooiende heuvels, snelstromende riviertjes en prachtige stuwmeren. Naast de prachtige natuur kun je hier ook allerlei plant- en diersoorten spotten. Heb je weleens een wilde kat in levenden lijve gezien? In het Nationaal Park Eifel kun je die zomaar tegenkomen! Je vindt hier nog veel meer diersoorten, zoals edelherten, lynxen en zwarte ooievaars. Op de bloemenweides kun je daarnaast ook genieten van de mooiste bloemen en prachtige vlinders.

Wandel door het Nationaal Park Eifel

Het Nationaal Park Eifel is het hele jaar door een mooi natuurgebied. In de lente kleuren de bloemenweides geel door de vele narcissen en in de winter vind je sporen in de sneeuw van wilde dieren. Het Nationaal Park Eifel is met 240 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden een waar wandelparadijs! Of je nu een getrainde wandelaar bent of liever over een vlak terrein wandelt, het is hier allemaal mogelijk. Wil je alle mooie plekjes in het Nationaal Park Eifel ontdekken? Kies dan voor de 86 kilometerlange wildernis-trail die dwars door de Eifel loopt.

Wil je meer weten over de wandelroutes? Bezoek dan het VVV-kantoor op ons resort of laat je informeren bij de Nationaal Park Poorten.

Boek je verblijf in de Eifel
Nationaal Park de Eifel

Ontdek het Nationaal Park Eifel tijdens een prachtige fietstocht

Ook bij fietsliefhebbers is de Eifel een populaire vakantiebestemming! In het Nationaal Park Eifel vind je meer dan 100 kilometer aan diverse fietsroutes. In dit heuvelachtige gebied moet je op bepaalde stukken flink klimmen, een e-bike is dus zeker aan te raden! Heb je geen e-bike? Op Dormio Resort Eifeler Tor kun je bij de fietsverhuur allerlei verschillende fietsen huren, waaronder e-bikes en e-mountainbikes. Wil je met de hele familie gaan fietsen? Langs de rivieren van het Nationaal Park Eifel vind je diverse fietsroutes die perfect zijn voor families met kinderen. Mountainbikers kunnen ook hun hart ophalen en lekker mountainbiken in dit prachtige natuurgebied. De echte fanatiekelingen kunnen hier diverse bijzondere MTB-tochten maken die worden beloond met een fantastisch uitzicht!

Meer over fietsen in de Eiffel

Bezoek de authentieke Eifeldorpjes

In en rondom het Nationaal Park Eifel vind je diverse pittoreske dorpjes en steden die zeker een bezoekje waard zijn! Het idyllische Eifelstadje Monschau is een echte aanrader. Monschau ligt tussen de heuvels, langs een kronkelende rivier en heeft leuke, smalle straatjes met prachtige vakwerkhuizen en mooie gevels. Op de gezellige terrasjes in Monschau kun je het lokale Duitse bier proeven dat ook zeker niet mag ontbreken! Een ander dorpje dat je niet mag missen is Heimbach. Het centrum van Heimbach ligt op slechts een paar minuten rijden van Dormio Resort Eifeler Tor. Lunch in de gezellige Abdij Mariawald of bezoek de mooie Burcht Hengebach!

Boek je verblijf in de Eifel