Ontdek het prachtige Nationaal Park Eifel
en de mooie omgeving op de fiets

Ontdek het prachtige Nationaal Park Eifel
en de mooie omgeving op de fiets

Fietsen in de Eifel


  • Fiets door het Nationaal Park Eifel
  • Talloze fietsroutes voor beginnende en ervaren fietsers
  • Huur een fiets of mountainbike op Dormio Resort Eifeler Tor
  • Dé perfecte bestemming voor een fietsvakantie voor het hele gezin

De Eifel in Duitsland is dé perfecte bestemming voor een prachtige fietstocht door de mooie natuur! Ondanks de bergen zijn er genoeg mogelijkheden om te fietsen in de Eifel zonder al te veel hoogteverschillen. Zo kun je heerlijk genieten van de mooie omgeving! Houd je wel van een uitdaging? Ook dat is mogelijk in de Eifel. Met de vele verschillende fietsroutes in het Nationaal Park Eifel vind je al snel een route die bij jouw wensen past. Direct naast het Nationaal Park Eifel vind je Dormio Resort Eifeler Tor met uitgebreide faciliteiten; de ideale bestemming voor een actieve vakantie in de Eifel!

Ontdek het resort
Fiets door het prachtige Nationaal Park Eifel

Fiets door het prachtige Nationaal Park Eifel

Als je graag een rustige route wilt fietsen dan is de Vennbahn een absolute aanrader! Deze route gaat dwars door de Eifel en maakt gebruik van oude spoorlijnen. Hierdoor zijn er weinig hoogteverschillen en kun je volop genieten van de prachtige omgeving. Je fietst langs allerlei mooie bezienswaardigheden die de Eifel bijzonder maken. Denk hierbij aan de uitgestrekte landschappen, groene bossen en schilderachtige plaatsjes zoals Monschau.

Geniet van mooie fietstochten in de Eifel

Fiets je graag door een prachtig berglandschap? In de Eifel kun je kiezen uit tal van indrukwekkende fietsroutes. Zo kun je het noordelijke deel van de Eifel verkennen waarbij je door het Rurdal, de Kevelaer Berg en de Hahnenberg komt. Ook de routes langs de rivieren zijn een echte aanrader! Deze routes zijn tevens geschikt voor het hele gezin. Je bent namelijk ver verwijderd van het wegverkeer en je komt geen grote uitdagingen op de route tegen. Vlakbij Dormio Resort Eifeler Tor vind je de rivier de Rur. Maak een prachtige fietstocht langs de Rur en geniet van de mooiste uitzichten!

Boek je verblijf in de Eifel

Mountainbiken door de Eifel tijdens je fietsvakantie

Als je sportief bent ingesteld, kun je ook lekker mountainbiken door de prachtige omgeving van de Eifel! Vanaf Dormio Resort Eifeler Tor zijn er verschillende routes te ontdekken die speciaal voor mountainbikers zijn. Deze Eifel-trails brengen je langs mooie uitzichten en soms uitdagende onverharde wegen. Een echte aanrader als je van avontuur en wat uitdaging houdt.

Meer over mountainbike vakanties
Verblijf tijdens je fietsvakantie op Dormio Resort Eifeler Tor

Verblijf tijdens je fietsvakantie op Dormio Resort Eifeler Tor

Wil je genieten van de prachtige fietsroutes door de Eifel, maar neem je liever geen fiets mee tijdens je verblijf op Dormio Resort Eifeler Tor? Geen probleem! Op ons resort kun je niet alleen elektrische fietsen en e-mountainbikes huren voor volwassenen en kinderen, maar ook een kinderaanhanger, helm, mand of tas. Bij de fietsverhuur ontvang je leuke tips voor een mooie fietstocht in de omgeving. Tevens is er een wasplaats aanwezig waar je je fiets of mountainbike eenvoudig schoon kunt maken na een mooie fietstocht. Dé perfecte bestemming als je op de fiets wilt genieten van de prachtige Eifel!