Geniet van een heerlijk weekendje weg
naar de prachtige Duitse Eifel

Geniet van een heerlijk weekendje weg
naar de prachtige Duitse Eifel

Weekendje weg naar de Eifel


  • Op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht
  • Prachtige omgeving om te wandelen, fietsen of motorrijden
  • Leuke Eifelstadjes en mooie bezienswaardigheden

Een weekendje weg naar de Eifel in Duitsland is dé manier om er even lekker tussenuit te gaan! Of je nu met je gezin, partner of de hele vriendengroep een weekendje weg wilt, er is voor iedereen iets te beleven in dit prachtige natuurgebied. Geniet van je weekend op Dormio Resort Eifeler Tor en ontdek de indrukwekkende omgeving.

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Geniet van een weekendje weg dichtbij huis in de Duitse Eifel

Geniet van een weekendje weg in de Eifel dichtbij huis

Soms is het heerlijk om even lekker een weekendje weg te gaan en volledig tot rust te komen! Als je je koffers pakt en een andere omgeving opzoekt, heb je het gevoel er even lekker tussenuit te zijn. De Eifel ligt op nog geen 3 uur rijden vanaf Utrecht maar door de prachtige natuur heb je toch het gevoel ver weg te zijn.

In de Eifel vind je, naast een prachtige natuur, tal van bezienswaardigheden, mooie wandel- en fietsroutes en pittoreske Eifeldorpjes. Je hoeft je tijdens je weekendje weg in de Eifel dus zeker niet te vervelen! Wij hebben de 5 beste tips voor een geslaagd weekendje weg in de Eifel voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Ontdek het prachtige Nationaal Park Eifel tijdens je weekendje in de Eifel

Het Nationaal Park Eifel is een prachtig natuurgebied dat is gelegen rondom het stuwmeer de Rursee. Je kunt hier heerlijk wandelen of genieten van een leuke boottocht. Ben je een mountainbike liefhebber? Dan kun je je hart ophalen in het Nationaal Park Eifel en het VulkanBike Trailpark! Ook kun je prachtige motortochten maken in de Eifel. Je vindt hier namelijk talloze bochten, grote hoogteverschillen en het wegdek is er zeer goed. Na een actieve dag in het Nationaal Park Eifel kun je op Dormio Resort Eifeler Tor heerlijk tot rust komen op het terras van je eigen vakantiewoning. Het Heimbacher Bier staat al koud, proost!

Ontdek het Nationaal Park Eifel
Slenter door Monschau tijdens je weekendje in de Eifel

Tip 2: Slenter door Monschau tijdens je weekendje in de Eifel

Het schilderachtige Monschau is zeker een bezoekje waard tijdens je weekendje weg in de Eifel! Deze kleine stad ligt aan de rand van de Eifel en de Belgische Ardennen. In Monschau vind je mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes en in de zomer zitten de knusse terrasjes helemaal vol! Breng een bezoek aan het Rode Huis; een prachtig pand uit de 18e eeuw met een bijzondere houten trap. Houd je van bier? Bezoek dan het biermuseum Felsenkeller en leer alles over de geschiedenis van het bierbrouwen. Als je Monschau op een ontspannen manier wilt ontdekken, bewonder dan het centrum vanuit een treintje en houd je camera bij de hand want dit Duitse stadje is heel fotogeniek!

Tip 3: Bezoek een burcht, kasteel of klooster in de Eifel

In de Eifel kom je veel burchten, kastelen en kloosters tegen tijdens je weekendje! Onderweg zie je regelmatig ruïnes liggen op de groene bergtoppen. Burg Satzvey is één van de best bewaard gebleven waterburchten in Duitsland. De burcht stamt uit de 14e eeuw en staat aan één zijde volledig in het water. Ze wordt nog steeds bewoond door een adellijke familie, die in het weekend rondleidingen door de burcht organiseert. Bezoek tijdens lunchtijd vooral het Mariawald klooster. Dit klooster ligt op ongeveer 4 kilometer van het plaatsje Heimbach. In de voormalige eetzaal van het klooster kun je tijdens lunchtijd genieten van een traditionele erwtensoep en een heerlijk Trappistenbiertje!

Ontdek het Eifelstadje Heimbach
Shop tijdens je weekendje in hét outlet-center City Outlet Bad Münstereifel

Tip 4: Shop tijdens je weekendje in hét outlet-center City Outlet Bad Münstereifel

Ga je graag winkelen tijdens een weekendje weg? Het outlet-center Bad Münstereifel is een echte aanrader voor shopliefhebbers! Deze city outlet is het meest pittoreske outlet-center van Duitsland. Door gebruik te maken van verschillende historische gebouwen in de stad is een sfeervol shoppingparadijs gecreëerd. Aan de ene kant vind je de outletwinkels waar je met aantrekkelijke korting kleding, schoenen en nog veel meer kunt kopen. Als je naar de andere kant loopt, vind je de meer bijzondere winkels zoals het Haus der Hüte; een hoedenwinkel die in 2020 zijn 100-jarig jubileum heeft gevierd. Hier vind je hoeden, mutsen, petten, maar ook sjaals en handschoenen voor jong en oud!

Tip 5: Vis aan de Rursee tijdens je weekendje in de Eifel

De prachtige omgeving en rustige visplekjes maken de Eifel tot een populaire plek om te vissen tijdens je weekendje weg! Rondom de Rursee vind je maar liefst 50 kilometer oever waar gevist mag worden. Ook kun je met een bootje het water op om lekker te gaan vissen. Er zijn tevens andere (stuw)meren in de omgeving waar je een hengeltje uit mag gooien. Wel heb je een visvergunning nodig in Duitsland. Bij het VVV-kantoor op ons resort kun je terecht voor een visvergunning en tips over de mooiste plekjes in de Eifel!

Boek hier je weekendje weg