Beleef een heerlijke en actieve vakantie
in de natuurrijke Eifel

Beleef een heerlijke en actieve vakantie
in de natuurrijke Eifel

Actieve vakantie in de Eifel


  • Gelegen direct naast het Nationaal Park Eifel
  • De perfecte bestemming voor een actieve vakantie in de natuur
  • Huur eenvoudig een fiets of mountainbike
  • Uitgebreide faciliteiten op ons resort

Ben je op zoek naar een actieve vakantie in de Eifel? Wil je tijdens je vakantie de prachtige omgeving ontdekken én in de avond heerlijk tot rust komen op een resort midden in de natuur? Dan is Dormio Resort Eifeler Tor voor jou de perfecte vakantiebestemming!

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Bewandel één van de prachtige wandelroutes in de Duitse Eifel tijdens je actieve vakantie

De Eifel is de perfecte bestemming voor een actieve wandelvakantie

Ben je een echte wandelliefhebber en houd je van de natuur? Dan is het Nationaal Park Eifel voor jou een waar paradijs! In deze prachtige omgeving kun je volop genieten van een actieve vakantie. In de Eifel heb je de keuze uit allerlei mooie wandelroutes door de beuken- en eikenbossen, de hoogveenvlakken, de zandsteenrotsen of het wild gespleten rotslandschap. Daarnaast kom je langs pittoreske Eifelstadjes met historische stadscentra, leuke Middeleeuwse vakwerkhuizen, interessante burchten en indrukwekkende kastelen. Laat je tijdens je wandeling door de Eifel verrassen door al het moois dat je tegenkomt. Wil je tijdens je actieve vakantie meer weten over de omgeving? Je bent van harte welkom bij het VVV-kantoor op ons resort!

Actief mountainbiken in de Eifel

Mountainbiken in de Eifel is erg populair en één van de beste manieren om deze mooie omgeving te verkennen tijdens je actieve vakantie! In het VulkanBike Trailpark kun je als MTB-liefhebber je hart ophalen. Dit park is hét MTB-paradijs volgens vele mountainbikeliefhebbers. Het VulkanBike Trailpark beschikt over een wegennet van maar liefst 750 kilometer en biedt diverse routes voor beginnende tot ervaren mountainbikers. Op ons resort kun je een mountainbike huren bij de fietsverhuur, waar je je mountainbike ook weer schoon kunt spuiten na een actief dagje in de natuur. Geniet vervolgens van een heerlijke maaltijd in één van onze restaurants en je dag is compleet!

Bekijk alle faciliteiten
Geniet van talloze bochten en hoogteverschillen op de motor tijdens je actieve vakantie in de Eifel

Uitdagende motorvakantie in de Eifel

Zoek je een uitdagende motorvakantie niet ver van huis? De Eifel is een populaire locatie voor motorliefhebbers en ideaal voor een actieve vakantie! In de Eifel vind je talloze bochten, hoogteverschillen en het wegdek is er zeer goed. Rijd op eigen houtje rond om de prachtige omgeving te verkennen of maak gebruik van één van de bestaande motorroutes. Kies voor een tocht door het Noorden van de Eifel, rondom het prachtige Nationaal Park Eifel, langs bekende stuwmeren zoals de Rursee of in de omgeving van de Nürburgring, Moezel en Ahr. Onderweg kom je prachtige wijngaarden en schilderachtige dorpjes tegen. Als je na je motortocht weer aankomt op Dormio Resort Eifeler Tor, staat het Heimbacher bier al koud en kun je in alle rust ontspannen. Dé ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie in de Eifel!

Overnacht tijdens je actieve vakantie in de Eifel op ons resort

Combineer een actieve vakantie in de Eifel met ontspanning

Gelegen in de prachtige Eifel vind je op Dormio Resort Eifeler Tor ruime vakantiewoningen en appartementen voor 4 tot 12 personen. Alle accommodaties hebben een royaal terras of balkon met een prachtig uitzicht over het Rurdal! Sommige accommodaties hebben zelfs een privé-sauna of eigen wellnessruimte zodat je na een actief dagje in de natuur heerlijk kunt ontspannen. In het Heimbacher Brauhaus kun je genieten van een heerlijke Duitse maaltijd met lokaal gebrouwen Heimbacher bier. Daarnaast vind je nog veel meer faciliteiten op ons resort. Als dit geen heerlijke vakantie wordt!