Geniet van de prachtige Eifel en ontdek bijzondere mountainbikeroutes

Geniet van de prachtige Eifel en ontdek bijzondere mountainbikeroutes

Mountainbikevakantie in de Eifel


  • Prachtige en natuurrijke mountainbikeomgeving
  • Vele mountainbikeroutes voor beginners tot professionals
  • Mountainbikeverhuur op het resort

Met uitgestrekte bossen en vele hoogteverschillen is de Eifel dé perfecte bestemming voor een mountainbikevakantie! Op hobbelige singletrails en grindwegen vol actie haal je het beste uit je mountainbike en geniet je van indrukwekkende uitzichten op de prachtige natuur. De Eifel beschikt over vele mountainbikeroutes voor zowel beginners als echte profs. Dormio Resort Eifeler Tor is dus de ideale uitvalsbasis voor jouw mountainbikevakantie.

Ontdek ons resort

Freifahrt Eifel: mooie mountainbikeroutes

Freifahrt Eifel; zo heten de 23 verschillende mountainbikeroutes in de Noord- en Rur-Eifel. Het uitgestrekte gebied ten noorden van de Rursee doet de harten van extreme sporters sneller kloppen. Maar ook beginnende mountainbikers kunnen hier op minder veeleisende trails het gevoel voor hun mountainbike ontwikkelen. De moeilijkheidsgraad wordt altijd bij iedere route aangegeven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Alles bij elkaar biedt dit gebied in de Eifel ruim 500 kilometer aan mountainbikesensatie met een mooie combinatie van vlakke asfaltwegen en spectaculaire afdalingen!

Boek nu je mountainbikevakantie
Mountainbiken rondom de Rursee tijdens je vakantie in de Eifel

Mountainbiken rondom de Rursee tijdens je vakantie in de Eifel

De perfecte route voor je mountainbikevakantie in de Eifel vind je langs de oever van de Rursee. Stap op je mountainbike en ontdek deze prachtige route direct naast ons resort. Een bijzondere mountainbiketocht vol actie! Ervaar het adembenemende landschap van de Rursee en de prachtige omgeving in de Eifel. Na je mountainbiketocht kun in onze restaurants genieten van heerlijke specialiteiten. Vergeet vooral niet het Heimbacher bier te proeven, dat speciaal voor ons resort is gebrouwen.

  • Totale afstand: 38,5 kilometer
  • Hoogteverschil: 707 meter

Mountainbikeroute de Panoramaschleife

Geniet van de indrukwekkende natuur en leg tijdens je mountainbikevakantie in de Eifel de ‘Panorama lus’ af. De steile afdalingen en beklimmingen vereisen een goede fysieke conditie en ook je technische vaardigheden worden tijdens deze route in de Eifel op de proef gesteld! De afwisselende paden zorgen voor voldoende ontspanning. Onderweg kom je langs diverse punten waar je goed kunt pauzeren terwijl je de prachtige natuur kunt bewonderen.

  • Totale afstand: 29,5 kilometer
  • Hoogteverschil: 669 meter
Ontdek de omgeving
Mountainbikepark Hürtgenwald in de Eifel

Mountainbikepark Hürtgenwald in de Eifel

Het mountainbikepark in het Hürtgenwald in de Eifel, op slechts 30 minuten rijden vanaf ons resort, biedt je een bijzondere ervaring! Het park beschikt over spannende paden voor pure adrenaline en is geschikt voor jong en oud. Je kunt je hier lekker uitleven en je techniek verbeteren. Je hebt de keuze uit diverse trails voor verschillende niveaus. Hoeveel uitdaging durf jij aan?

Mountainbiken in de Eifel: het VulkanBike Trailpark

Mountainbiken in de Eifel: het VulkanBike Trailpark

Het VulkanBike Trailpark wordt onder mountainbikers gezien als hét mountainbikeparadijs! Het park beschikt over maar liefst 750 kilometer aan mountainbikeroutes. Of je nu een beginnende of gevorderde mountainbiker bent, in het park is er voor elk wat wils. De bewegwijzering wordt duidelijk aangegeven dus je kunt de routes zonder GPS of routekaart afleggen. Zo kun je volop genieten van een heerlijke mountainbiketocht!

Boek nu je mountainbikevakantie

Boek nu je mountainbikevakantie

Dormio Resort Eifeler Tor is gelegen direct naast het Nationaal Park Eifel en is meermaals door Zoover uitgeroepen tot het Beste Duitse vakantiepark! Zo kun je genieten van onze uitgebreide faciliteiten en heerlijk lunchen of dineren in één van onze restaurants of na het mountainbiken ontspannen tijdens een heerlijke massage. Op ons resort vind je diverse accommodaties voor 4 tot 12 personen met een fantastisch uitzicht over het Rurdal. Wanneer kom jij mountainbiken in de Eifel?