Ontdek één van de grootste stuwmeren van Duitsland
en de indrukwekkende omgeving

Ontdek één van de grootste stuwmeren van Duitsland
en de indrukwekkende omgeving

Vakantiewoning aan de Rursee


  • Spectaculair uitzicht op het Rurdal
  • Direct aan het Nationaal Park Eifel
  • Prachtige wandel- en fietsomgeving

Ben je op zoek naar een vakantiewoning aan de Rursee? De Rursee ligt in het noorden van de Eifel en is één van de grootste stuwmeren van Duitsland. Rondom de Rursee kun je genieten van een indrukwekkend landschap met mooie bossen, heuvels en valleien. Of je het Rurdal nu verkent vanaf het water of geniet van een prachtig uitzicht over het meer; het staat hoe dan ook garant voor een heerlijke vakantie in een schitterende omgeving!

Direct naast de Rursee vind je Dormio Resort Eifeler Tor met comfortabele accommodaties voor 4 tot 12 personen. Ons resort is tevens gelegen direct naast het Nationaal Park Eifel. Dé ideale bestemming als je wilt verblijven in een vakantiewoning aan de Rursee in een prachtige, natuurrijke omgeving!

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Verken de Rursee vanaf het water

Verken de Rursee vanaf het water

De Rursee biedt vele mogelijkheden voor leuke activiteiten op het water. Vanaf het water heb je een bijzonder uitzicht op de bosrijke heuvels rondom de Rursee. Laat je betoveren door het indrukwekkende landschap in de Eifel tijdens een boottocht. Houd je er toch meer van om actief te zijn? Neem dan het roer in eigen hand in een kano, kajak of waterfiets! Deze uitstapjes zijn ook erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Wandelen en fietsen aan de Rursee

De Rursee is niet alleen een belevenis op het water, het geeft ook prachtige uitzichten vanaf het vaste land. Oneindig veel fietsroutes en wandelpaden lopen rondom het water en maken idyllische uitstapjes in het Nationaal Park Eifel mogelijk. Vanuit je vakantiewoning aan de Rursee kun je al wandelend of fietsend de mooiste uitzichtpunten bereiken, die erg indrukwekkend zijn! Met het juiste licht lijkt van hieruit het water diepblauw. Kijk hoe de zon en de wolken weerspiegelen in het heldere oppervlak van het meer. Met onze vakantiewoningen aan de Rursee verblijf je op één van de mooiste plekjes van de Eifel!

Ontdek meer leuke activiteiten

Bezoek het leuke Eifelstadje Heimbach

Niet ver van je vakantiewoning aan de Rursee ligt Heimbach; het perfecte uitgangspunt voor uitstapjes in de Eifel! Heimbach heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken:

  • Abdij Mariawald, een klooster waar je heerlijk kunt lunchen
  • Kasteel Hengebach met uitzicht op de Rur
  • De waterkrachtcentrale, gebouwd in art nouveau-stijl

Wat je ook zeker niet mag missen tijdens je verblijf in de Eifel is het lokaal gebrouwen Heimbacher bier! In het Heimbacher Brauhaus op ons resort kun je deze en andere culinaire specialiteiten uit de Eifel proeven.

Ontdek Heimbach
Geniet van een vakantie aan de Rursee op Dormio Resort Eifeler Tor

Geniet van een vakantie aan de Rursee op ons resort

Op Dormio Resort Eifeler Tor blijven geen wensen onvervuld! Wij heten je graag van harte welkom op ons resort met uitgebreide faciliteiten in één van de ruime accommodaties met een sfeervol interieur én op loopafstand van de Rursee. Vanaf ons resort kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht over het Rurdal. Boek nu je vakantiewoning in de Eifel, direct aan de Rursee!