Ontdek de mooiste routes in de Eifel op je motor

Ontdek de mooiste routes in de Eifel op je motor

Motorvakantie in de Eifel


  • Perfect geasfalteerde wegen
  • Dichtbij de adembenemende Vulkaaneifel
  • Veel gezellige steden op de motorroute

Wil je er lekker op uit trekken met de motor? Geniet dan van een heerlijke motorvakantie in de Eifel! Deze prachtige omgeving beschikt over adembenemende landschappen, langgerekte bochten en diverse steden voor een gezellige tussenstop. Dé ideale bestemming voor een heerlijke vakantie met je motor. Boek nu je verblijf op Dormio Resort Eifeler Tor.

Ontdek ons resort

Optimale omstandigheden voor je motorvakantie

Perfect geasfalteerde wegen, routes met veel bochten én de vele kleine heuvels maken de Eifel tot een waar paradijs voor de motorliefhebber! Vooral de afwisseling tussen de noordelijke en de vulkanische Eifel zorgen voor een buitengewone rijervaring. Terwijl de Vulkaaneifel vele spectaculaire uitzichten op de Maaren biedt, schittert de Noordelijke Eifel met vele pittoreske stadjes en de prachtige Rursee. De Eifel heeft vele spectaculaire motortochten voor je in petto.

Ontdek de omgeving
Motortocht in de noordelijke Eifel tijdens je motorvakantie

Motortocht in de noordelijke Eifel

Eén van de mooiste motortochten in de Eifel begint en eindigt in Heimbach, op slechts 4 kilometer van ons resort. Deze route leidt je door vele pittoreske stadjes en biedt je onderweg onvergetelijke uitzichten op de natuurrijke omgeving. Vele middeleeuwse kastelen, oude stadsmuren en Romeinse overblijfselen maken van je motorrit een culturele belevenis. Ontdek de geschiedenis van de Eifel, de groene natuur en de levendige drukte in de idyllische stadjes en rustieke bergdorpen! Na een uitgebreide tour wacht het smakelijke Heimbacher bier op je in één van onze restaurants; de perfecte afsluiting van een enerverende dag met je motor!

Motortocht door de Vulkaaneifel

De Vulkaaneifel is ook een absolute aanrader om met je motor te bezoek. Op slechts een uurtje rijden vanaf ons resort kun je het vulkaanlandschap ontdekken en over charmante routes rijden. Bijzondere hoogtepunten in de Vulkaaneifel zijn de blauwgroene Maaren en de vele kratermeren.

Boek hier je motorvakantie
Bezoek de Nürburgring in de Eifel tijdens je motorvakantie

Bezoek de Nürburgring in de Eifel

Als dit alles nog niet genoeg actie voor je is, vind je op een uurtje rijden vanaf ons resort het racecircuit de Nürburgring. Bezoek begin juli het spectaculaire motorevenement GRIP en voel de wind langs je heen blazen. Wil je toch liever zelf op de motor rijden? Ontdek dan de gevarieerde routes rondom het racecircuit.

De perfecte bestemming voor je motorvakantie in de Eifel

De perfecte bestemming voor je motorvakantie in de Eifel

Op zoek naar een geschikte accommodatie voor je motorvakantie in de Eifel? Ontdek dan onze vakantiewoningen voor 4 tot 12 personen direct aan de Rursee! Ons resort beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals het Duitse Heimbacher Brauhaus en het Italiaanse Casa Ruscello. Ook kun je een duik nemen in één van de zwembaden op ons resort. Ons resort beschikt tevens over een centrale parkeerplaats waar je je motor kunt parkeren.