Geniet van een heerlijk verblijf
vlak bij het gezellige Monschau

Geniet van een heerlijk verblijf
vlak bij het gezellige Monschau

Vakantie in de omgeving van Monschau


  • Dichtbij Dormio Resort Eifeler Tor
  • Eeuwenoud stadje met mooie huizen
  • Bijzondere bezienswaardigheden

Een vakantie in de omgeving van Monschau is een absolute aanrader voor jong en oud. Dit Duitse stadje ligt aan de rivier de Rur en vlakbij de Nederlandse en Belgische grens. In Monschau vind je mooie vakwerkhuizen en boerderijen van meer dan 300 jaar oud. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten te beleven en is de omgeving ronduit prachtig! Op slechts 35 minuten rijden van dit pittoreske stadje vind je Dormio Resort Eifeler Tor: dé perfecte bestemming als je wilt genieten van al het moois dat de Eifel te bieden heeft!

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Bewonder de bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Monschau

Bewonder de bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Monschau

De 13e eeuwse burcht van Monschau torent hoog boven Monschau uit. Jaarlijks vindt hier in augustus het festival ‘Monschau Klassik’ plaats, waar je kunt genieten van opera, operette, ballet, musical en concerten. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Monschau om te bezoeken tijdens je vakantie is de grote rots ‘Keizer Karels Bed’. Volgens de verhalen zou keizer Karel tijdens de jacht verdwaald zijn geraakt en de nacht hebben doorgebracht op deze rots. De kerk in Monschau-Kalterherberg wordt ook wel de Eifeldom genoemd en is ook zeker een aanrader! De imposante kerk heeft twee grote kerktorens die een prachtig plaatje vormen.

Beleef in Monschau de leukste activiteiten

Tijdens je vakantie in de buurt van Monschau kun je genieten van allerlei sportieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen door de bossen. Een mooie wandelroute die je niet mag missen is de route rondom het stuwmeer Perlenbach. Neem vooral je fotocamera mee om het prachtige heggenlandschap in Monschau vast te leggen tijdens je vakantie! De brede en hoge beukenheggen zijn hier geplaatst om weer en wind tegen te houden en zijn prachtig om te zien. Je kunt hier niet alleen wandelen over één van de mooie routes, maar ook lekker fietsen of mountainbiken.

Bekijk nog meer activiteiten

Ontdek tijdens je vakantie het Nationaal Park Eifel naast Monschau

De stad Monschau ligt direct naast het Nationaal Park Eifel; een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 110 vierkante kilometer. Het Nationaal Park Eifel maakt deel uit van het Natuurpark Hoge Venen Eifel en is dé perfecte vakantiebestemming voor de echte natuurliefhebbers. In dit gebied kun je volop genieten van verschillende soorten landschappen, uitzichtpunten, fiets- en wandelroutes en mooie stuwmeren zoals de Rursee, Urftsee en Obersee.

Meer over Nationaal Park Eifel

Geniet van je vakantie nabij Monschau op Dormio Resort Eifeler Tor

Op slechts 35 minuten rijden van Monschau vind je Dormio Resort Eifeler Tor. Verblijf tijdens je vakantie in de omgeving van Monschau in één van de mooie appartementen of vakantiewoningen en geniet van de uitgebreide faciliteiten. Neem een duik in het binnen- of buitenzwembad, huur een fiets om de prachtige omgeving te ontdekken of bezoek één van de restaurants op ons resort!

Boek nu je verblijf in de Eifel