Bewonder het prachtige 
UNESCO-werelderfgoed in Brühl

Bewonder het prachtige
UNESCO-werelderfgoed in Brühl

UNESCO-kastelen Augustusburg en Falkenlust in Brühl


  • Op slechts 45 minuten rijden van Dormio Resort Eifeler Tor
  • Bestaande uit een prachtig kasteel, jachtslot en een mooi park
  • Uniek museum met een rijke historie

Dormio Resort Eifeler Tor is gelegen in een prachtige, natuurrijke omgeving met groene bossen en mooie wandelgebieden. Op slechts 45 minuten rijden vanaf ons resort vind je het plaatsje Brühl met een indrukwekkend UNESCO-werelderfgoed: de 18e eeuwse sloten Augustusburg en Falkenlust. Deze mooie kastelen behoren tot de vroegste voorbeelden van de barok en rococo-architectuur in Duitsland. Samen met het uitgestrekte slotpark zijn ze sinds 1984 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Een absolute aanrader tijdens je verblijf in de Eifel!

Ontdek Dormio Resort Eifeler Tor
Kasteel Augustusburg

Kasteel Augustusburg

Kasteel Augustusburg is de weelderige residentie van de prins-aartsbisschoppen van Keulen en een bijzonder onderdeel van dit UNESCO-werelderfgoed. Vele beroemde Europese kunstenaars hebben meegewerkt aan de bouw van het kasteel, waaronder Balthasar Neumann. Dit kasteel is een echt hoogtepunt door de bijzondere architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp.

Vanaf 1949 werd Kasteel Augustusburg gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Bondsregering met beroemde staatsgasten zoals Koningin Elizabeth II, Michail Gorbatsjov, Nelson Mandela en Paus Johannes Paulus II. Tegenwoordig is het als museum opengesteld voor het publiek en een echte aanrader om te bezoeken!

Jachtslot Falkenlust

Aan de rand van een afgelegen bos vind je het andere deel van dit UNESCO-werelderfgoed: het jachtslot Falkenlust. Dit is het favoriete jachtslot van de Keulse keurvorst en aartsbisschop Clemens August. Het landhuis is ontworpen door hofarchitect François de Cuvilliés en gebouwd tussen 1729 en 1737 om de valkerij uit te oefenen. Dit prachtige slot staat bekend om zijn symmetrie en de met schelpen en stenen bedekte muren. Falkenlust heeft twee verdiepingen die zijn gebouwd in de stijl van een country huis. Een tentoonstelling in de bijgebouwen geeft je een beeld van de kunst van de valkerij en de werkplek van de valkeniers. Een interessante activiteit voor jong en oud!

Ontdek meer leuke activiteiten

Het verbindende Schlosspark van dit UNESCO-werelderfgoed

In 1728 ontwierp Dominique Girard de paleistuinen naar Frans voorbeeld. De sloten van dit UNESCO-werelderfgoed zijn met elkaar verbonden door een prachtige laan die door het uitgestrekte slotpark loopt, een prachtig plaatje! Vermaarde kunstenaars en architecten waren betrokken bij de aanleg van de tuinen en parken. Het Schlosspark is een monument op het gebied van tuinkunst met Franse en Engelse invloeden en een bijzonder UNESCO-werelderfgoed.

Het verbindende Schlosspark van dit UNESCO-werelderfgoed

Boek je verblijf vlak bij dit UNESCO-werelderfgoed

Op slechts 45 minuten rijden van dit prachtige UNESCO-werelderfgoed in Brühl vind je Dormio Resort Eifeler Tor. Verblijf in één van de mooie vakantiewoningen of appartementen voor 4 tot 12 personen en geniet van de uitgebreide faciliteiten. Bezoek bijvoorbeeld onze horecagelegenheden aan de gezellige promenade, neem een duik in het binnen- of buitenzwembad of huur een fiets bij de fietsverhuur. Er is van alles te beleven in de prachtige omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor!

Boek je verblijf in de Eifel