Wanneer wilt u op vakantie?

Vakantiewoning aan de Rursee: ontspanning in de Eifel

De Rursee in het noorden van de Eifel is één van de grootste stuwmeren van Duitsland en staat bekend om haar indrukwekkende landschap. Tussen bossen, heuvels en valleien vindt u deze spectaculaire plek. Of u de Rurvallei verkent vanaf het water of geniet van het uitzicht op het meer: het staat hoe dan ook garant voor een afwisselende vakantie!

Rondom de Rursee liggen de vakantiewoningen van Dormio Resort Eifeler Tor. De naam zegt het al: door de ligging direct aan Nationaal Park Eifel is het resort een poort naar de Eifel - en naar de Rursee.

Vakantiewoning aan de Rursee
Vier je vakantie aan de Rursee bij Dormio Resort Eifeler Tor

Geniet van een vakantie aan de Rursee op Dormio Resort Eifeler Tor!

Op Dormio Resort Eifeler Tor blijven geen wensen onvervuld! Wij heten u graag van harte welkom in onze gezellige en ruime accommodaties met sfeervol interieur én op loopafstand van de Rursee. Vanuit het resort kunt u genieten van een indrukwekkend, panoramisch uitzicht over de Rursee. De vakantiewoningen liggen direct aan het meer, niet ver van de stuwdam. Boek nu een vakantie midden in de Eifel en direct aan de Rursee!

Boek hier uw verblijf aan de Rursee!

Verken de Rursee vanaf het water

Natuurlijk biedt de Rursee ook veel mogelijkheden voor activiteiten op het water. Vanaf het water heeft u namelijk een bijzonder uitzicht op de bosrijke hellingen rond de vallei. Laat u betoveren door het indrukwekkende landschap:

  • Tijdens een boottocht
  • Per kano of kajak
  • Met de waterfiets

Deze uitstapjes zijn ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Een boottocht is natuurlijk een leuke belevenis. Houdt u er toch meer van om actief te zijn? Neem dan zelf het roer in handen in een kano, kajak of waterfiets!

Verken de Rursee tijdens je vakantie
Familievakantie in de Eifel

Wandelen en fietsen aan de Rursee

De Rursee is niet alleen een belevenis op het water, het geeft ook prachtige uitzichten vanaf het vaste land. Oneindig veel fietsroutes en wandelpaden lopen rond het water en maken idyllische en spannende uitstapjes in Nationaal Park Eifel mogelijk. Te voet of met de fiets kunt u de mooiste uitzichtpunten bereiken in de beuken- en eikenbossen van de Eifel!

De uitzichtpunten rond de Rursee zijn erg indrukwekkend! Met het juiste licht lijkt van hieruit het water diepblauw. Kijk hoe de zon en de wolken weerspiegelen in het heldere oppervlak van het meer. De Rursee is ook een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Met onze vakantiewoningen aan de Rursee zit u midden in één van de mooiste plekjes van de Eifel.

 

Familievakantie in de Eifel >>

Een bezoek aan het charmante Heimbach

Niet ver van de Rursee ligt Heimbach, het perfecte vertrekpunt voor uitstapjes in de Eifel. Precies in dit pittoreske stadje vindt u Dormio Resort Eifeler Tor. Niet alleen de omgeving heeft veel te bieden, ook in Heimbach zelf vindt u bezienswaardige attracties. Wat u ook niet mag missen tijdens uw verblijf in de Eifel: het lokaal gebrouwen Heimbacher Bier! In het Heimbacher Brauhaus op het resort kunt u deze en andere culinaire specialiteiten uit de Eifel proeven.


Heimbach heeft een aantal bezienswaardigheden. Ga er op uit en bezoek de volgende bezienswaardigheden:

  • Mariawald Abdij in Heimbach
  • Kasteel Hengebach met uitzicht op de rivier de Rur
  • De waterkrachtcentrale van Heimbach, gebouwd in art nouveau-stijl
Bezoek Heimbach tijdens je vakantie

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]