De mooiste wandelroutes aan de Costa Blanca

Tip van een local: Angela
4 januari 2022

Wie denkt aan de Costa Blanca, denkt waarschijnlijk direct aan de prachtige zandstranden en de blauwe Middellandse Zee. Voor veel mensen is dit dé ideale vakantiebestemming voor een heerlijke zonvakantie. Maar wist u dat de Costa Blanca ook tal van prachtige wandelroutes heeft? Deze zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hikers. Tijdens een wandeling kunt u genieten van de prachtige ongerepte natuur of van een heerlijk uitzicht over de prachtige Middellandse Zee. De meest favoriete wandelroutes in de omgeving van Dormio Resort Costa Blanca hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Tip: Neem uw camera mee om de plekken aan de Costa Blanca vast te leggen!

Beklim de Torre de Reixes (2,5 kilometer)

Deze route is uitermate geschikt voor beginnende hikers die graag willen genieten van een korte wandeling met spectaculair uitzicht. De 16e eeuwse toren ‘Torre de Reixes’ bevindt zich aan de kust tussen El Campello en Villajoyosa. Tijdens deze wandeling over het Spaanse berglandschap heeft u prachtig uitzicht over de eindeloze blauwe Middellandse Zee, de bergen in het binnenland en de kustlijn van Benidorm tot aan Santa Pola.

 

Ontdek de historie van de vuurtoren van Albir (5 kilometer)

Deze prachtige route van 2,5 kilometer enkele reis brengt u naar de vuurtoren van Albir op het noordelijkste punt in natuurpark Sierra Helada. Deze route is uitstekend voor de beginnende hiker. Tijdens deze licht klimmende route met een hoogteverschil van 112 meter, heeft u panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee en op de baai van Altea met de Serra de Bèrnia op de achtergrond. Vanaf dit bijzondere uitkijkpunt worden regelmatig wilde dolfijnen gespot langs de steile klippen van de Sierra Gelada. U kunt de dolfijnen extra goed bewonderen door een kijkje te nemen via de telescopen bij het uitzichtpunt. In de verte kunt u Altea, één van de mooiste witte dorpen van de Costa Blanca, zien liggen. In de vuurtoren van Albir vindt u een museum over het leven van vroeger dat u gratis kunt bezoeken.

 

Nadat u heeft genoten van dit panoramische uitzicht en het museum in de vuurtoren, kunt u dezelfde route weer terug wandelen. Wilt u nog meer van de mooie natuur zien? Dan kunt u het kleine pad ‘Mina de Ocre’ volgen richting het einde van de route. Dit stenen paadje brengt u naar een okerkleurige grot, waar het uitzicht ook weer adembenemend is.

 

Deze route is geasfalteerd en geschikt voor fietsen, kinderwagens en rolstoelgebruikers.

 

Wandelen door Serra de Bèrnia voor de echte bergliefhebbers (8,5 kilometer)

Deze bergachtige route is één van de meest bijzondere en mooiste wandelroutes in Alicante die zeker de moeite waard is als u een gevorderde hiker bent. Tijdens deze uitdagende wandeling ziet u de verschillende kanten van de Spaanse natuur, van de schaduwrijke noordkant tot de heldere zuidkant met uitzicht op de Middellandse Zee. Daarnaast kunt u door de magische Forat wandelen, een natuurlijke tunnel die de berg doorkruist. Ook kunt u tijdens deze prachtige wandeling de historische ruïnes bezoeken van het Fort van Bernia.

 

Geniet van de wonderschone bron van de rivier Vinalopó (7 kilometer)

In het binnenland van Alicante, in de buurt van Banyeres de Mariola, vindt u deze prachtige wandelroute die een absolute aanrader is voor kinderen en beginnende hikers die langs een rustige route met mooie wateren willen wandelen. In deze natuurlijke en wonderschone omgeving wandelt u langs het begin van de rivier en volgt u het stromende water langs vele mooie meertjes. U kunt tevens genieten van het wonderschone Font de la Coveta dat wordt beschouwd als de bron van de rivier Vinalopó.

 

Wandel door natuurpark Carrascal de la Font Roja (diverse afstanden)

Natuurpark Carrascal de la Font Roja in Alcoi is één van de favoriete wandelroutes in Zuid-Oost Spanje van de echte wandelliefhebbers. Geniet van de prachtige en beschermde mediterrane wildernis. U kunt kiezen voor verschillende routes, van wandelingen die geschikt zijn voor kinderen tot routes voor de gevorderde hiker. Zo kunt u onder andere een uitdagende route volgen naar de top van de berg, waar u een adembenemend uitzicht heeft over Alcoi en het Spaanse platteland. Bij het bezoekerscentrum kunt u informeren welke route perfect bij uw wensen past.

 

Deze route is gedeeltelijk geschikt voor all-terrain kinderwagens.

 

Bezoek de magische grot ‘La Cova Tallada’ (4 kilometer)

Geniet van deze prachtige route langs de kust van Zuid-Oost Spanje die u naar de magische grot ‘La Cova Tallada’ brengt. Deze route is uitstekend voor de gevorderde hiker. De adembenemende grot ligt in het noorden van de provincie Alicante aan de Middellandse Zee en behoort tot Natuurpark Montgó. De grot is wel 75 meter breed en gemiddeld 15 meter hoog, met een maximale hoogte van 40 meter. U vindt vijf grote en natuurlijke openingen in de magische grot waardoor het licht op bijzondere wijze binnenvalt en u vanuit de grot spectaculair uitzicht heeft op de Middellandse Zee.

Tip: Neem uw snorkelsetje mee om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken!

Betreed de uitdagende 6.000 treden in El Barranc de l’Infern (14 kilometer)

De meest uitdagende route in Alicante is een veeleisende beklimming voor de zeer gevorderde hiker vanwege de zigzaggende beklimmingen en afdalingen. In El Barranc de l’Infern, ofwel ‘De kathedraal van het wandelen’, volgt u een uitdagende route van zo’n 14 kilometer lang met een hoogteverschil van 800 meter. Deze spectaculaire wandelroute wordt ook wel ‘De route van de 6.000 treden’ genoemd en is een bekende route rond het ravijn van de rivier Girona. Deze indrukwekkende route heeft de naam te danken aan de meer dan 6.800 stenen traptreden die ruim 500 jaar geleden gebouwd zijn door de Moren. Op het hoogste punt heeft u een spectaculair panoramisch uitzicht op El Barranc de l’Infern. Deze fantastische route vormt ook voor de gevorderde hiker een mooie uitdaging.

 

 

Torre de Reixes

 

 

 

 

Serra de Bèrnia

 

 

 

 

natuurpark Carrascal de la Font Roja

 

 

 

 

El Barranc de l’Infern
Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa

Verblijf aan de Costa Blanca

In deze prachtige omgeving vindt u Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. Ons resort is gelegen aan de Middellandse Zee en beschikt over uitgebreide faciliteiten voor een heerlijke vakantie! Geniet van een goede maaltijd in Nuzza Beach & Terrace Restaurant of van een heerlijke cocktail aan één van onze zwembaden.

 

Boek nu uw vakantie >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]