Wanneer wilt u op vakantie?

Mountainbikevakantie in de Eifel:
geniet van spectaculaire routes in de indrukwekkende natuur!

Met uitgestrekte bossen en vele hoogtemeters is de Eifel de perfecte plaats om te mountainbiken. Op hobbelige singletrails en grindwegen vol actie haalt u het beste uit uw mountainbike en krijgt u meteen indrukwekkende uitzichten op de prachtige natuur van de Eifel. De Eifel heeft veel mountainbikeroutes in petto - voor zowel beginners als voor echte profs. Dormio Resort Eifeler Tor is het perfecte uitgangspunt voor uw fietstochten.

Freifahrt Eifel: Mountainbikeroutes in de Eifel

Freifahrt Eifel: zo heten de 20 verschillende mountainbikeroutes in de Noord- en Rur-Eifel. Het uitgestrekte gebied ten noorden van de Rursee doet de harten van extreme sporters sneller kloppen. Maar ook beginners kunnen hier op minder veeleisende trails gevoel voor hun mountainbike ontwikkelen. De moeilijkheidsgraad wordt natuurlijk altijd aangegeven. Alles bij elkaar biedt dit gebied ruim 500 kilometer aan mountainbikesensatie. De mix van spectaculaire afdalingen en vlakke asfaltwegen levert daaraan een essentiële bijdrage.

Boek nu uw mountainbikevakantie!
Mountainbiken in de Eifel
Wandelen in de Eifel en maak indrukwekkende uitzicht

Aan de oever van het meer: mountainbiken rondom de Rursee

De perfecte route voor uw mountainbikevakantie loopt langs de oever van de Rursee. Stap op uw mountainbike en rij weg vanuit uw vakantieappartement. De route langs het meer loopt direct langs het resort. Het is dus het perfecte startpunt voor een mountainbiketocht vol actie. Ervaar het adembenemende landschap van de Rursee en de omgeving. Na uw tocht vindt u in onze restaurants heerlijke specialiteiten, die u snel weer op krachten zullen brengen. Vergeet vooral niet het Heimbacher bier, dat speciaal voor het resort gebrouwen wordt, te proeven!

  • Totale afstand: 38,5 km
  • Hoogteverschil: 707 m

De Panoramaschleife: uitdagende paden voor puur rijplezier

U wordt beloond met een indrukwekkende natuur wanneer u tijdens uw mountainbikevakantie in de Eifel de ‘Panorama lus’ aflegt. Deze lus heeft het allemaal! De steile afdalingen en beklimmingen met alles erop en eraan vereisen een goede fysieke conditie en ook uw technische vaardigheden worden tijdens deze route op de proef gesteld. De afwisselende paden zorgen echter voor voldoende ontspanning en het is ook mogelijk om op verschillende punten van deze route te stoppen voor een pauze en de perfecte afkoeling tussendoor.

  • Totale afstand: 30,4 km
  • Hoogteverschil: 714 m

Onze vakantiewoningen bekijken >>
Mountainbiken in de omgeving van de Rursee
Mountainbiken in de Eifel

Mountainbikepark Hürtgenwald

Het Mountainbikepark in het Hürtgenwald biedt u een bijzondere ervaring. Het is met de auto binnen 30 minuten te bereiken en biedt spannende paden voor pure adrenaline. Jong of oud, professional of amateur - in dit MTB-paradijs kan iedereen zijn energie kwijt en zijn techniek en tricks bijschaven: een belevenis voor het hele gezin. Een bus brengt u en uw fiets van Simonskall rechtstreeks naar de start - en dan is het op naar de trail naar uw keuze. Bent u maar een weekend in de Eifel? Het 2-daagse ticket voor het park is hiervoor de perfecte oplossing!

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]