5 tips voor een geslaagde meergeneratie-vakantie

25-06-2020

Op vakantie gaan met het gezin en grootouders wordt ook wel een meergeneratie-vakantie genoemd. Een meergeneratie-vakantie wordt steeds populairder en is dé perfecte manier om met de hele familie te genieten en samen nieuwe herinneringen te maken. Maar waar moet je op letten bij het boeken van zo’n vakantie? Bekijk hieronder 5 tips voor een meergeneratie-vakantie!

Tip 1: Maak verwachtingen vooraf kenbaar

Wat vind jij belangrijk tijdens een vakantie? Van jezelf en jouw kinderen weet je waarschijnlijk wel wat ze leuk vinden maar komt dit ook overeen met de verwachtingen van de (schoon)ouders en de rest van de familie? De één wil misschien lekker uitrusten, terwijl de ander graag actief de omgeving verkent. Bespreek dit dus voordat je een vakantie gaat boeken zodat je gericht op zoek kunt naar een heerlijk vakantieverblijf dat aan alle verwachtingen voldoet.

Tip 2: Kies een vakantiewoning met voldoende ruimte

Als de verwachtingen van alle generaties duidelijk zijn, is het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte vakantiewoning. Als je met meerdere generaties in een woning verblijft, is het belangrijk om een ruime vakantiewoning te boeken. Het is natuurlijk heel leuk om op vakantie veel tijd met elkaar door te brengen, maar het is ook fijn als er voldoende ruimte is zodat je zich ook even terug kunt trekken. Dormio Resort Maastricht beschikt over diverse type ruime vakantiewoningen van 2 tot maar liefst 20 personen. Een aantal van deze woningen beschikt ook over meerdere badkamers zodat er ’s ochtends geen rij bij de douche of wastafel is.

Een eigen speelkamer voor de kinderen? Zelfs dit behoort tot de mogelijkheden! De gemeenschappelijke ruimtes, zoals de luxe keukens, beschikken over voldoende ruimte om een heerlijke maaltijd te bereiden voor de hele familie. Alle vakantiewoningen beschikken over een eigen terras en tuin zodat je heerlijk met de hele familie van de zon kunt genieten! Benieuwd naar de familiewoningen op Dormio Resort Maastricht? Bekijk ze hier!

Tip 3: Ga voor een geweldige locatie met voldoende faciliteiten

Tijdens een meergeneratie-vakantie is het natuurlijk belangrijk dat zowel jong als oud zich niet hoeft te vervelen. Op Dormio Resort Maastricht zijn diverse faciliteiten voor de hele familie om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Begin de dag met een uitgebreid familie-ontbijt op het terras van jouw vakantiewoning. Bij de bakkerij op het resort bestel je eenvoudig een ontbijtje of haal je zelf de heerlijkste verse broodjes en echte streekproducten zoals Limburgse vlaai.

Fun & Entertainment voor de kinderen mag tijdens een vakantie uiteraard ook niet ontbreken. Zo kunnen de ouders ook even helemaal tot rust komen. De kinderen kunnen lekker plonzen in het zwembad, maar op het resort is ook een uitgebreid kinderprogramma in de Mio Kids Club. Terwijl de kinderen aan het dansen zijn met mascotte Mio kunnen de (groot)ouders genieten van een heerlijk hapje en drankje op het terras bij ’t Proeflokaal. De kinderen na het spelen blij maken met een ijsje? Dat kan bij de Foodtruck op het Wilhelmus waar u heerlijk Italiaans schepijs kunt bestellen. Lekker eten hoort er natuurlijk ook bij tijdens de vakantie. Aan het einde van de dag kunt u terecht voor een lekkere snack bij Dousberg Snack of steek je de barbecue aan in de tuin van jouw vakantiewoning.

Tip 4: Bekijk wat u kunt doen in de omgeving

Een meergeneratie-vakantie betekent quality time samen! Naast het feit dat er op het resort van alles te beleven is, wilt u vast ook de omgeving verkennen. Dormio Resort Maastricht is gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Het resort ligt in Nederland maar door het heuvellandschap heb je het gevoel in het buitenland te zijn. Huur een (elektrische) fiets op het resort om de prachtige omgeving te verkennen, bezoek de gezellige stad Maastricht, ga op ontdekkingstocht in de grotten van Maastricht of geniet van de echte Limburgse vlaai op een terrasje. Golfliefhebbers in de familie? Op de naastgelegen golfbaan van International Golf Maastricht kan men een ontspannen balletje slaan!

Tip 5: Geef elkaar ook even de ruimte

Natuurlijk hoef je niet de hele vakantie alles samen te doen, geef elkaar dus ook even de ruimte. Opa en oma vinden het vast leuk om even samen met de kinderen iets leuks te doen, terwijl jij ondertussen geniet van een heerlijk drankje op het terras. De vakantiewoningen op Dormio Resort Maastricht zijn zo ingedeeld dat iedereen zich ook even terug kan trekken. Het Notarishuis beschikt bijvoorbeeld over een eigen sauna in de badkamer om even helemaal tot rust te komen.

Met al deze tips staat niets een fijn verblijf meer in de weg, boek daarom nu je meergeneratie- vakantie!