Maak samen nieuwe herinneringen
tijdens jullie familieverblijf in Zuid-Limburg

Maak samen nieuwe herinneringen
tijdens jullie familieverblijf in Zuid-Limburg

5 tips voor een meergeneratievakantie in Maastricht


Op vakantie gaan met kinderen, ouders en grootouders wordt ook wel een meergeneratievakantie genoemd. Een vakantie met de hele familie wordt steeds populairder en is dé perfecte manier om samen te genieten en nieuwe herinneringen te maken. Op Dormio Resort Maastricht vind je diverse groepswoningen tot en met 20 personen die uitstekend geschikt zijn voor je meergeneratievakantie. Maar waar moet je op letten bij het boeken van zo’n vakantie? Bekijk hieronder onze 5 tips voor een meergeneratievakantie in Maastricht!

Boek je verblijf

Tip 1: Maak verwachtingen van je meergeneratie-vakantie vooraf kenbaar

Wat vind jij belangrijk tijdens een vakantie? Van jezelf en jouw kinderen weet je waarschijnlijk wel wat de wensen zijn. Maar komt dit ook overeen met de verwachtingen van je (schoon)ouders en de rest van de familie? De één wil misschien lekker uitrusten, terwijl de ander graag actief de omgeving verkent. Wij raden je aan dit vooraf met elkaar te bespreken zodat je gericht op zoek kunt naar een heerlijk verblijf voor je meergeneratie-vakantie dat aan alle verwachtingen van de hele familie voldoet.

Tip 2: Kies een vakantiewoning met voldoende ruimte voor de hele familie

Wil je met meerdere generaties in één woning verblijven? Dan is het belangrijk om een ruime vakantiewoning te boeken. Het is natuurlijk heel leuk om op vakantie veel tijd met elkaar door te brengen, maar het is ook fijn als er voldoende ruimte is zodat iedereen zich ook even terug kan trekken. Dormio Resort Maastricht beschikt over ruime vakantiewoningen voor 2 tot en met 20 personen. Het merendeel van deze woningen beschikt ook over meerdere badkamers zodat er ’s ochtends geen rij bij de douche of wastafel is.

Een eigen speelkamer voor de kinderen? Zelfs dat behoort tot de mogelijkheden bij onze Kidswoningen! De gemeenschappelijke ruimtes, zoals de luxe keukens, beschikken over voldoende ruimte om een heerlijke maaltijd te bereiden voor de hele familie. Alle vakantiewoningen hebben tevens een eigen terras en tuin zodat je heerlijk met de hele familie van de zon kunt genieten!

Bekijk de groepswoningen

Tip 3: Ga voor een geweldige locatie met voldoende faciliteiten voor jong en oud

Tijdens een meergeneratie-vakantie is het natuurlijk belangrijk dat zowel jong als oud zich volop kan vermaken. Op Dormio Resort Maastricht zijn er diverse faciliteiten voor de hele familie. Begin de dag met een uitgebreid familie-ontbijt op het terras van jullie vakantiewoning. Bij onze bakkerij bestel je eenvoudig een ontbijtje of haal je de heerlijkste verse broodjes en echte streekproducten.

Kinderen kunnen lekker plonzen in het zwembad, maar op het resort is ook een uitgebreid kinderprogramma in de Mio Kids Club. Terwijl de kinderen aan het dansen zijn met Mio, kunnen de (groot)ouders genieten van een heerlijk hapje en drankje op het terras bij ’t Proeflokaal. Aan het einde van de dag kun je terecht voor een lekkere snack bij Dousberg Snack of steek de barbecue aan in je eigen achtertuin.

Tip 4: Bekijk wat je kunt doen tijdens je meergeneratie-vakantie in de omgeving van Maastricht

Een meergeneratie-vakantie betekent quality time samen! Naast het feit dat er op het resort van alles te beleven is, wil je vast ook de omgeving verkennen. Dormio Resort Maastricht is gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Het resort ligt in Nederland maar door het heuvellandschap heb je het gevoel in het buitenland te zijn. Huur een (elektrische) fiets op het resort om op ontdekkingstocht te gaan in de omgeving, bezoek de gezellige stad Maastricht, duik ondergronds in de grotten van Maastricht of geniet van de echte Limburgse vlaai op een terrasje. Zijn er golfliefhebbers in de familie? Op de naastgelegen golfbaan van International Golf Maastricht kan men een ontspannen balletje slaan!

Tip 5: Geef elkaar ook even de ruimte tijdens je familievakantie

Natuurlijk hoef je niet de hele vakantie alles samen te doen. Het is ook goed om elkaar af en toe de ruimte te geven. Opa en oma vinden het vast leuk om even samen met de kinderen iets leuks te doen, terwijl jij ondertussen geniet van een heerlijk drankje op het terras. De vakantiewoningen op Dormio Resort Maastricht zijn zo ingedeeld dat iedereen zich ook even terug kan trekken. Het Notarishuis beschikt bijvoorbeeld over een eigen sauna in de badkamer. Zo kun je optimaal ontspannen tijdens je meergeneratie-vakantie in Maastricht!

Boek je meergeneratie-vakantie in Maastricht

Met al deze tips staat niets een fijn verblijf meer in de weg. Daarnaast zijn er nog meer faciliteiten die nog niet zijn benoemd, maar waar je wel gebruik van kunt maken! Zo kun je bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan het luxe spa-wellnesscentrum op ons resort. Lees hier meer over je meergeneratievakantie in Maastricht of boek direct je familievakantie op Dormio Resort Maastricht!