Beleef de herfst aan de kust in Frankrijk

Beleef de herfst aan de kust in Frankrijk

Op herfstvakantie naar de Franse Opaalkust


 • Indrukwekkende kliffen
 • Prachtige stranden
 • Culinaire specialiteiten

Wil je genieten van een verblijf tijdens de herfstvakantie aan de Franse Opaalkust? Deze prachtige vakantiebestemming beschikt over meer dan 120 kilometer zandstrand, waarvan een aantal tot de mooiste stranden van Frankrijk behoren! Daarnaast is er nog veel meer te beleven aan de Opaalkust tijdens de herfstvakantie. Wij hebben een aantal tips hieronder voor je op een rijtje gezet. Boek nu je verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer!

Ontdek het resort

Bezoek de indrukwekkende kliffen aan de Opaalkust tijdens je herfstvakantie

Onmisbaar tijdens je verblijf in de herfst aan de Opaalkust, is de Grand Site des Deux Caps. Dit mooie gebied bestaat uit twee indrukwekkende kliffen die tegenover elkaar liggen: de Cap-Blanc-Nez en de Cap-Gris-Nez.

 • Cap-Blanc-Nez beschikt over vele wandelroutes. Bezoek tijdens je wandeling zeker het plaatsje Escalles en haar prachtige strand, dat in het verleden is uitgeroepen tot het mooiste strand van Frankrijk!
 • Cap-Gris-Nez staat bekend om het prachtige uitzicht over de Engelse kustlijn, Cap-Blanc-Nez, de haven van Boulogne-sur-Mer en het dorp Wissant.
Ontdek meer over de omgeving

Ontdek de Franse Opaalkust tijdens de herfst op een blokart

Wil je op een actieve manier de prachtige stranden aan de Opaalkust ontdekken? Dan is blokarten een echte aanrader tijdens de herfstvakantie! Dit voertuig beweegt zich voort door de kracht van de wind. Blokarten is één van de leukste manieren om tijdens de herfstvakantie actief te genieten van de mooie zandstranden. Naast het strand van Berck-sur-Mer zijn er nog veel meer andere mooie stranden aan de Opaalkust waar je kunt blokarten. De bekendste stranden bevinden zich in Le Touquet-Paris-Plage, Boulogne-sur-Mer en Wimereux. Je hebt geen rijbewijs of certificaat nodig om een blokart te besturen. Dé perfecte activiteit tijdens de herfst voor jong en oud!

Ontdek alle activiteiten
Verwen je smaakpapillen met de lekkerste herfstspecialiteiten tijdens je vakantie

Proef de herfstspecialiteiten tijdens je verblijf aan de Opaalkust

De bekendste culinaire specialiteit aan de Opaalkust is mosselen met friet. De mosselen zijn hier van erg goede kwaliteit en zeker een aanrader tijdens je vakantie in de herfst!

Andere specialiteiten aan de Franse Opaalkust zijn:

 • Welsch: een gerecht met cheddar kaas, meestal geserveerd met toast;
 • Vlaamse carbonade: een Vlaams gerecht, wat hoofdzakelijk bestaat uit in bier gemarineerd rundvlees;
 • Potjevleesh: een gerecht op basis van kip, konijn, varkensvlees en kalfsvlees, waar een beetje azijn aan is toegevoegd.

Bekijk zeehonden tijdens je herfstvakantie aan de Opaalkust

Vlakbij Berck-sur-Mer ligt de baai van Authie, waar het hele jaar door zeehonden te bewonderen zijn. Een echte aanrader tijdens je verblijf in de herfstvakantie aan de Opaalkust! De zeehonden zijn afstammelingen van een kolonie die zich daar rond 1890 vestigde. Op bepaalde momenten van het jaar kun je hier zelfs meer dan honderd zeehonden spotten. In de baai van Authie leven 2 verschillende soorten: de zeekalf en de grijze zeehond.

Boek hier je herfstvakantie
Een herfstwandeling in Noord-Frankrijk

Maak een prachtige herfstwandeling in Noord-Frankrijk

Een must visit tijdens je herfstvakantie aan de Opaalkust is Boulogne-sur-Mer en al haar mooie bezienswaardigheden:

 • De kathedraal-basiliek: het symbool van de stad en beroemd vanwege zijn crypte, wat één van de grootste crypten is van Frankrijk;
 • Het belfort van Boulogne-sur-Mer: dit is het oudste gebouw van Boulogne-sur-Mer;
 • De hoge vestingmuren: er is een pad waarover je diverse uitzichtpunten kunt bereiken met prachtig zicht over de stad;
 • De vissershaven: tussen 6.30 en 12.30 uur bevindt zich hier de vismarkt. Je kunt ook de vissersboten bewonderen die terugkeren naar de haven.
Verblijf in één van de vakantiewoningen aan de Franse Opaalkust op Dormio Resort Berck-sur-Mer

Geniet van een heerlijke herfstvakantie aan de Franse Opaalkust

Wil je tijdens de herfstvakantie overnachten op een resort aan de schitterende Opaalkust in Frankrijk? Ontdek dan Dormio Resort Berck-sur-Mer. Ons resort is gelegen op slechts 900 meter van het zandstrand en beschikt over ruime vakantiewoningen en appartementen voor 4 tot 10 personen. Dé ideale bestemming om te genieten van een geweldige strandvakantie in het najaar!