Heerlijk wandelen
aan de Franse Opaalkust

Heerlijk wandelen
aan de Franse Opaalkust

Top 4 mooiste wandelingen aan de Franse Opaalkust


  • Wandel langs de Franse Opaalkust
  • Geniet van prachtige uitzichten
  • Ontdek de veelzijdige omgeving
  • Bezoek de charmante Franse dorpjes

Langs de mooie Opaalkust in Noord-Frankrijk kun je genieten van uitgerekte duinlandschappen, prachtige bossen, eindeloze stranden en charmante dorpjes. Een uitstekende bestemming om lekker te wandelen door de mooie duinlandschappen en langs de prachtige azuurblauwe baaien. Voeg daar nog een zonsondergang of -opgang aan toe en geniet van het adembenemende uitzicht! Wij hebben de top 4 mooiste routes om te wandelen aan de Opaalkust tijdens je vakantie voor je op een rijtje gezet.

Boek hier je verblijf
Een wandeling met een uitzicht over Engeland aan de Franse Opaalkust

Tip 1: Geniet van een wandeling met uitzicht over Engeland

Eén van onze favoriete wandelroutes aan de Opaalkust is de route vanuit Cap Blanc-Nez naar het dorpje Wissant of het dorpje Sangatte. Op maar liefst 133 meter hoogte vind je de krijtwitte kliffen van Cap Blanc-Nez met een prachtig uitkijkpunt. Bij helder weer kun je hier zelfs de Engelse krijtrotsen van Dover zien! Bij minder helder weer kun je tijdens je vakantie alsnog genieten van de boten die van en naar de haven varen. De wandelroutes bij Cap Blanc-Nez lopen afwisselend door groene weides, mooie duinen en over het eindeloze zandstrand. Wil je een uitdagende route? Maak dan een pittige klim vanuit Escalles naar de Cap Blanc-Nez waar je wordt beloond met het prachtige uitzicht!

Tip 2: Maak een wandeling langs de kust van Wissant tijdens je vakantie

Heb je tijdens je vakantie zin in een korte wandeling langs de Opaalkust? Bezoek dan het gemoedelijke dorpje Wissant. Je vindt hier charmante vakwerkhuizen, een kleine boulevard waar je lekker kunt eten en een rustig zandstrand. Dit strand is vanwege de sterke wind geliefd door kite- en windsurfers. Tijdens een korte wandeling langs de kust van Wissant kun je lekker uitwaaien en ondertussen genieten van de kunsten van deze fanatieke watersporters. Bij hoogtij kun je hier ook nog een aantal zeehonden spotten!

Boek nu je wandelvakantie

Tip 3: Ontdek de geschiedenis en uitkijkpunten op Cap Gris-Nez

Liefhebbers van de geschiedenis en de natuur kunnen hun hart ophalen aan de wandelroutes op Cap Griz-Nez langs de Opaalkust. Je loopt over korte geasfalteerde paden naar verschillende uitkijkpunten met prachtige uitzichten. Zowel tijdens de route als bij de uitkijkpunten vind je diverse informatieborden die je meer vertellen over de geschiedenis en de natuur in deze fantastische omgeving. Ook kun je de rustige landwegen bewandelen waar je kunt genieten van weidse uitzichten en waar je geregeld oude bunkers tegen kunt komen!

Ontdek de omgeving
Spot schaaldieren en wandel door de Dunes de la Slack tijdens je vakantie aan de Opaalkust

Tip 4: Spot schaaldieren en wandel door de Dunes de la Slack tijdens je vakantie

Een bijzondere wandelroute aan de Opaalkust is de Dunes de la Slack. Net buiten het dorpje Wimereux kun je tijdens je vakantie langs deze route door de duinen en over de prachtige stranden wandelen. Via de houten trap kun je eenvoudig van de duinen naar het rotsachtige stuk strand wandelen en weer terug. Als het water laag staat, kun je op het strand zelfs schaaldieren spotten. Bij een stevige wind vormt het opstuivende zand tevens een prachtig plaatje.

Ontdek de Opaalkust op een e-chopper

Wil je de prachtige omgeving op een andere manier verkennen dan tijdens een wandeling? Huur dan een e-chopper bij de receptie op ons resort! Zo kun je lekker rondtoeren en sneller de mooie omgeving ontdekken.

Bekijk alle faciliteiten
Ontdek de Opaalkust op een e-chopper
Ontspan tijdens je vakantie aan de Franse Opaalkust in één woning op Dormio Resort Berck-sur-Mer

Ontspan tijdens je vakantie aan de Franse Opaalkust

Na een heerlijke wandeling in de prachtige omgeving aan de Opaalkust kun je volledig tot rust komen in een vakantiewoning op Dormio Resort Berck-sur-Mer. Dit strandresort aan de Opaalkust vind je op slechts 900 meter van het zandstrand. Geniet na een heerlijke wandeling van de rust, de ruimte en de zee op Dormio Resort Berck-sur-Mer!