Geniet van de prachtige natuur
tijdens je vakantie in Berck-sur-Mer

Geniet van de prachtige natuur
tijdens je vakantie in Berck-sur-Mer

Must-see tijdens je vakantie: de Baai van de Somme en Parc du Marquenterre


  • Bezoek de Baai van de Somme en bewonder de zeehonden
  • Ontdek de bijzondere flora en fauna
  • Spot de meest bijzondere vogels in Parc du Marquenterre

Wil je genieten van een heerlijke vakantie in Noord-Frankrijk waar je de mooie natuur kunt ontdekken en lekker kunt uitwaaien op het strand? Dan is Dormio Resort Berck-sur-Mer voor jou dé ideale bestemming. Je vindt Dormio Resort Berck-sur-Mer aan de Opaalkust op slechts 900 meter van het zandstrand en de gezellige boulevard. In de omgeving vind je de prachtige Baai van de Somme met het beschermde natuurreservaat Parc du Marquenterre. Een echte must-see voor jong en oud!

Boek nu je verblijf
Bewonder de flora en fauna op de Baai van de Somme tijdens je vakantie

Bewonder de flora en fauna op de Baai van de Somme

De Baai van de Somme is maar liefst 7.200 hectare groot en één van de mooiste baaien ter wereld! In deze beschermde baai vind je diverse stranden, duinen, moerassen, kiezels en kliffen. Aan de kust geniet je van een oneindig uitzicht over de zee. De baai loopt dagelijks, net als de Waddeneilanden, leeg waardoor het een mooie bestemming wordt om te wandelen of fietsen. De baai vult zich bij vloed op hoog tempo weer met het zeewater. Door dit prachtige natuurverschijnsel en het zoete water door de kuststroom kun je hier genieten van de bijzondere flora en fauna. Naast eetbare baaiplanten zoals zeekraal, kun je er ook zeevruchten spotten zoals de bouchot-mosselen en agneau pré-salé.

Spot zeehonden in een piroque op de Baai van de Somme

Het is een echte aanrader om tijdens je bezoek aan de Baai van de Somme het water op te gaan in een pirogue: een smalle kano die in evenwicht wordt gehouden door een andere kano met de houten staaf die eraan verbonden is. Als je geluk hebt, kun je een deel van de kolonie zeehonden bewonderen. Er leven maar liefst 400 zeehonden in dit mooie natuurgebied!

Boek nu je vakantie
Ontdek honderden vogelsoorten in Parc du Marquenterre

Ontdek honderden vogelsoorten in Parc du Marquenterre

Ten noorden van de Baai van de Somme vind je natuurreservaat Parc du Marquenterre. In dit beschermde natuurgebied kun je tot wel 320 van de 450 verschillende vogelsoorten die in Europa voorkomen bewonderen. Een gids leidt je graag gratis rond en geeft uitleg bij alles wat je ziet. Onderweg kom je uitkijkpunten tegen met ultra-verrekijkers om de duizenden vogels nog beter te zien. Geniet onder andere van blauwe reigers, steltkluten, aalschovers, zilverreigers, ooievaars, lepelaars, Afrikaanse kraanvogels en meerkoeten. Elk jaar komen de vogels terug naar Parc du Marquenterre om daar veilig te verblijven. Het landschap en de vele vogelsoorten vormen een prachtig plaatje!

Boek nu je verblijf in een van de vakantiewoningen op Dormio Resort Berck-sur-Mer

Boek nu je verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer

Wil je genieten van de prachtige flora en fauna van de Baai van de Somme en Parc du Marquenterre? Boek dan nu je verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer! Tijdens je vakantie op ons strandresort aan de Opaalkust kun je genieten van de indrukwekkende omgeving, de leukste activiteiten en prachtige diersoorten.