Bewonder de mooie omgeving van Berck-Sur-Mer
aan de prachtige Opaalkust

Bewonder de mooie omgeving van Berck-Sur-Mer
aan de prachtige Opaalkust

De omgeving van Dormio Resort Berck-sur-Mer


  • Ontdek de mooie Franse Opaalkust
  • Diverse prachtige duinlandschappen
  • Brede zandstranden
  • Interessante flora en fauna

Prachtige duinlandschappen, eeuwenoude bossen, eindeloze stranden en pittoreske dorpjes. Dat is de prachtige omgeving van Berck-sur-Mer aan de Franse Opaalkust. Dormio Resort Berck-sur-Mer is dé perfecte vakantiebestemming voor strandplezier, mooie duinwandelingen en paardrijden op het strand! Lees hieronder meer over wat er in de omgeving allemaal te zien is.

Boek je verblijf
Duinen aan de Franse Opaalkust

Ontdek de historie van de prachtige omgeving

De Franse Opaalkust is een geliefde vakantiebestemming! Tijdens de oorlogen werd hier de basis gelegd voor de bevrijding van Europa, waar je nog veel herinneringen van tegen kunt komen. Ook bijzonder aan Berck-sur-Mer is de ontmoeting van twee zeeën: De Noordzee en Het Kanaal. Samen zorgen ze voor een heerlijk zonnig, maar niet te heet klimaat. Uitgestrekte oerbossen, traditionele landbouw in het achterland, eindeloze stranden en kleinschalige visserij langs de kust bepalen het pittoreske karakter van Berck en omgeving.

Verken de schitterende Opaalkust en haar mooie omgeving

De glooiende heuvels en de uitgestrekte natuur met het prachtige strand langs de Opaalkust vormen het decor van de mooie omgeving in het Franse landschap! Je kunt hier volop genieten van lange wandelingen en ook mountainbikers kunnen hun hart aan de Opaalkust ophalen. Rijd vooral ook eens langs de kust richting het noorden, naar de mondaine badplaats Le Touquet-Paris-Plage. Een mooie wandeling door Le Touquet brengt je langs ongerepte natuur, luxe woonwijken en afgelegen zandstranden.

Ontdek Le Touquet-Paris-Plage

Beleef het knusse centrum van Montreuil

Het vestigingsstadje Montreuil in de omgeving van Berck-sur-Mer is een echte aanrader! Deze stad heeft een prachtig centrum met oude stadswallen, een citadel, pittoreske straatjes met kerkjes en mooie kapellen. De citadel werd in de 16e eeuw gebouwd waarbij gebruik is gemaakt van fundamenten van een voormalig koninklijk kasteel uit de 13e eeuw. Montreuil heeft een knus centrum met een gezellig plein en leuke restaurants. Een must-do tijdens je vakantie is een mooie wandeling over de stadsmuur met prachtige uitzichten!

Boek nu je verblijf
Zeehonden in de baai van de Somme

Bezoek de baai van de Somme

De baai van de Somme is één van de mooiste baaien ter wereld! Deze prachtige baai heeft een uitzonderlijk landschap van kliffen, zand, duinen, kiezels en moerrassen en geeft een oneindig uitzicht over de zee. Dankzij de kuststroom wordt het zoete water meegevoerd naar de baai waardoor er meer dan 300 trekvogelsoorten, zeehonden en andere zeedieren op de baai in deze wonderlijke omgeving te bewonderen zijn. Zet dit dus zeker op je to-do-lijst tijdens je verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer!

Bewonder honderden vogelsoorten in Parc du Marquenterre

Combineer je bezoek aan de baai van de Somme direct met het bewonderen van tot wel 320 verschillende vogelsoorten in Parc du Marquenterre! Maar liefst 320 van de in totaal 450 vogelsoorten die in Europa voorkomen, kun je het hele jaar door bewonderen in Parc du Marquenterre. Je vindt dit beschermde natuurgebied in het hart van de baai van de Somme. Er zijn diverse wandelroutes in het natuurpark en observatiepunten waar je de vogels in alle rust kunt bewonderen. Je kunt er onder andere de strandloper, nachtegaal, gierzwaluw en de lepelaar spotten. Een leuke activiteit in een prachtige omgeving!

Bekijk meer activiteiten

Een heerlijk dagje strand of iets anders?

In en rond Berck-sur-Mer is van alles te doen en te beleven.

Ontdek de leukste activiteiten
Paardrijden op de Opaalkust
Vuurtoren in Boulogne-sur-Mer

Geniet van de visspecialiteiten in Boulogne-sur-Mer

Bezoek de eerste grote vissershaven van Frankrijk in Boulogne-sur-Mer! In de gezellige oude stad pluk je hier nog steeds de vruchten van met uitstekende visrestaurants. De plaats Boulogne-sur-Mer kenmerkt tevens het begin van het regionale natuurpark van Caps et Marais d’Opale. In dat park vind je de plaatsen Wimereux, Audresselles, Ambleteuse en het mooie Wissant. In de omgeving van de Opaalkust kun je genieten van authentieke vissersdorpjes met historische stadscentra en gezellige restaurantjes met prachtig uitzicht op zee!

Bewonder de Notre-Dame-des-Sables

Bewonder de Notre-Dame-des-Sables

De Notre-Dame-des-Sables is een indrukwekkende kerk in Berck-sur-Mer dat in 1886 werd geopend dankzij de grote ontwikkeling van het gezellige badplaatsje. Het prachtige gebouw bestaat uit 3 schepen en beschikt over een unieke architectuur voor Noord-Frankrijk. Het timmerwerk bestaat uit pijnboomhout dat herinnert aan de eerste houten chalets van deze charmante kustplaats. Deze kerk was een bijzondere plek voor zieken en badgasten, die werden verwelkomd door een immens schilderij met als tafereel een maagd op een duin en de ondergaande zon als aureool. Daarnaast zijn er nog de schilderijen de Primaat van Sint Pieter en de Visie van Sint Dominique. Een prachtig plaatje om van binnen en buiten te aanschouwen tijdens je verblijf!

Bezoek de militaire Begraafplaats van Étaples

De Britse militaire begraafplaats in Étaples vind je op slechts een half uurtje rijden vanaf ons resort en is de grootste begraafplaats van de Commonwealth War Graves Commission in Frankrijk. Commonwealth eert en zorgt voor de mannen en vrouwen die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog met diverse graven verspreid over 23.000 locaties over de hele wereld. De imposante begraafplaats in Étaples bevat meer dan 11.500 graven.

Boek je verblijf
Ontdek lokale specialiteiten op de markt

Ontdek lokale specialiteiten op de markt

Steun jij graag lokale ondernemers en wil jij kennismaken met regionale (biologische) specialiteiten? Bezoek dan één van de markten in Berck-sur-Mer. De marktkraampjes verschillen in kleuren, geuren en smaken.

In Rue des Halles vind je het hele jaar door elke ochtend op woensdag en zaterdag een overdekte markt.

Op het Place Claude Wilquin is er elke ochtend op dinsdag, vrijdag en zondag een markt, waarvan op dinsdag en vrijdag alleen met voedingswaren. Ga je in de zomer op vakantie naar Berck? In juli en augustus wordt de markt uitgebreid met nog meer streekproducten en vindt er een extra markt plaats op donderdagavond.