Wanneer wilt u op vakantie?

Carnaval in Maastricht: dé carnavalsstad van Nederland

Bent u een echte feestneus, of zet u deze graag op tijdens de carnaval? Kom dan carnaval (of Vastelaovend) vieren in dé carnavalsstad van Nederland: Maastricht. Carnaval in Maastricht, of op z’n Maastrichts ‘vastelaovend in Mestreech’, vindt jaarlijks in februari en vanaf 11 november plaats. Dit bonte spektakel trekt elk jaar een groot aantal bezoekers uit Limburg en andere delen van Nederland. Carnaval wordt gevierd op straat, in de vele cafés en natuurlijk tijdens de Grote Optocht van Maastricht die door de hele binnenstad van Maastricht trekt. 

Vier carnaval in Maastricht en kom overnachten bij Dormio Resort Maastricht

Bijzonder straatcarnaval

Carnaval in Maastricht is anders dan in de rest van Limburg. Vanaf de 11e van de 11e zijn de Maastrichtenaren al volop bezig met het carnaval en besteden ze veel aandacht aan de kostuums ('pekskes'), schmink, materialen en wagens voor de grote optocht. Het Maastrichtse carnaval speelt zich grotendeels buiten af. De meest bijzondere creaties zijn te bewonderen op straat of tijdens de optochten. Het zogenaamde straatcarnaval is een combinatie van Rijnlands carnaval en Bourgondisch carnaval met een aantal unieke elementen, zoals de sleuteloverdracht op zaterdag en de Boonte Störrem-optocht op zondag. Tijdens het straatcarnaval zijn er tientallen Zate Hermeniekes te vinden die zorgen voor muziek en sfeer. Voor de gelegenheid is de stad volledig gehuld in de drie officiële kleuren: rood, geel en groen.

Verblijf met carnaval op Dormio Resort Maastricht

Overnacht in één van de luxe vakantiewoningen op Dormio Resort Maastricht om het bijzondere Maastrichtse carnaval mee te kunnen maken. Dormio Resort Maastricht is het meest luxueuze vakantiepark van Limburg. Het resort ligt op vier kilometer afstand van de bruisende stad Maastricht en is met de fiets in 10 minuten bereikbaar.

 

Boek hier uw verblijf in Maastricht >>>
Kom carnaval vieren in Maastricht en overnacht bij Dormio Resort Maastricht
Amstel Gold Race in Maastricht

Amstel Gold Race in Maastricht

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]