Wanneer wilt u op vakantie?

Familievakantie in Maastricht

De leukste gezinsvakantie viert u in Limburg

Een gezinsvakantie met uw kinderen in Zuid-Limburg is plezier voor de hele familie. In het glooiende Limburgse heuvellandschap en in Maastricht is ontzettend veel te doen. Maastricht is de prachtige hoofdstad van Limburg, met prachtige oude straatjes, terrasjes, veel monumenten en natuurlijk het Vrijthof. De heuvelachtige natuur is werkelijk schitterend en leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten. In Maastricht en omgeving zijn vele leuke uitjes voor de kinderen, waaronder diverse pretparken, het Drielandenpunt, roemruchte kastelen en natuurlijk de grotten. Kortom: geniet van een heerlijke vakantie met het hele gezin in het Bourgondische Limburg.

 

Zuid-Limburg en Maastricht met kinderen

Een familievakantie in Maastricht is een ideale bestemming voor alle leeftijden. Zuid-Limburg zit bomvol historie die voor kinderen leuk en leerzaam is. De recente geschiedenis van de steenkolenmijnen, bijvoorbeeld. Of het uitgraven van de mergelgrotten een paar eeuwen eerder. En de opgravingen uit de Romeinse tijd. Lees hier meer over de omgeving van Maastricht.

 

Valkenburg met het hele gezin

Valkenburg aan de Geul ligt op 12 kilometer van Maastricht en is één van de leukste en meest levendige gemeente in Limburg. Ook hier zijn avontuurlijke grotten, sprookjesbos Valkenburg, pretpark De Valkenier, AGOGO Valkenburg en kasteel Valkenburg. Verder is Valkenburg natuurlijk beroemd om zijn 60.000 vierkante meter wellness is het Thermae 2000.

 

Beleef de riddertijd in de Limburgse kastelen

Kinderen kunnen in Limburg hun fantasie de vrije loop laten in de diverse kastelen. In de omgeving van Maastricht liggen maar liefst drie grote kastelen, waaronder kasteel Valkenburg, kasteel Hoensbroek en kasteelpark Born. Leuk voor de grote en kleine ridders van nu.

 

Activiteiten tijdens uw familievakantie in Limburg

Leuke activiteiten voor een ontspannen gezinsvakantie in Maastricht, Limburg. Een overzicht:

  • Maastricht Underground: weg van de massa. Donker en mysterieus. De grotten, het fort en de kazematten. Ze vormen letterlijk het fundament van Maastricht.
  • Boerderij Daalhoeve: kinderboerderij in de wijk Daalhof. Kinderen kunnen lekker rondstruinen tussen de geiten, varkens, alpaca’s, kippen, schapen, konijnen, ezel, pony, minipaardjes, eenden en andere boerderijdieren. Ook leuk: ritjes maken op de ezel en de pony.
  • Pretpark de Valkenier, Valkenburg: gezinsvriendelijk pretpark met een meer, achtbanen en waterglijbanen.
  • Mondo Verde, Landgraaf: thema- en attractiepark met wereldtuinen van 25 hectare. 
  • AGOGO Valkenburg: 'attractieheuvel' met onder andere lasergame, rodelbaan, tubing, uitkijktoren en adventure golf.
  • Drielandenpunt in Vaals: bezoek drie landen in twee seconden, met labyrint, speeltuin en horecagelegenheid met terras.
  • Miljoenenlijn: reis met een historische stoomtrein tussen Kerkrade en Schin op Geul. Het gedeelte tussen Kerkrade en Simpelveld is onderdeel van de Miljoenenlijn.

Boek een verblijf in Dormio Resort Maastricht

Verblijf in één van de luxe vakantiewoningen en -appartementen in Dormio Resort Maastricht: het mooiste en meest luxe resort van Zuid-Nederland. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn er zelfs speciale Kidswoningen. Het resort ligt op slechts 10 minuten fietsen van het Vrijthof. U huurt eenvoudig een comfortabele (elektrische) fiets bij fietsverhuur De Dousberg op het resort. De beste familie- gezinsvakantie in Limburg boekt u in Dormio Resort Maastricht. 

 

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]