Ontdek de leukste plekjes aan de Costa Blanca met een huurauto!

Tip van een local: Cees
21 april 2022

De Costa Blanca leent zich perfect voor een fly-drive: vlieg naar Spanje en huur daar een auto om de omgeving te verkennen en er lekker op uit te trekken! Aan de Costa Blanca vindt u allerlei leuke Spaanse steden, mooie stranden, vele bezienswaardigheden en een bijzonder binnenland. Dormio Resort Costa Blanca is dé perfecte uitvalsbasis waar vandaan u lekker op eigen gelegenheid de vele mooie plekken in de omgeving kunt ontdekken. Wij hebben de must visits voor een verblijf aan de Costa Blanca voor u op een rijtje gezet!

Tip 1. De bijzondere Palmbomenstad Elche

Een mooi startpunt voor een route met uw huurauto langs de Costa Blanca is de palmbomenstad Elche! Deze stad vindt u maar liefst drie keer terug op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In Elche vindt u Palmeral de Elche: één van de grootste palmbomentuinen ter wereld.

Daarnaast vindt u in Elche ook het Mysterie van Elche; een heilig muzikaal drama over de dood, de Maria-tenhemelopneming en de kroning van de Maagd Maria. Jaarlijks wordt dit stuk op 14 en 15 augustus nagespeeld in de Basiliek van Santa. Verder kunt u een bezoek brengen aan een fort uit de 12e eeuw: Alcázar de la Señoría. Een bijzondere stad met een rijke historie die u zeker met uw huurauto moet bezoeken tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca!

Tip 2. De geliefde stad Alicante

Alicante is een populaire stad aan de Costa Blanca met allerlei mooie bezienswaardigheden die u kunt bewonderen en waar u goed kunt shoppen en feesten. Midden in het levendige centrum vindt u het gezellige Plaza de los Luceros. Geniet van een wandeling langs de haven en de leuke boulevard Explanada de España of bezoek El Castillo de Santa Bárbara. Dit Arabische kasteel op de top van de berg Benecantil werd gebruikt als gevangenis tijdens de burgeroorlog. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Als u tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca in Alicante bent, mag een bezoekje aan La Albufereta en el Cabo de las Huertas niet ontbreken! Aan deze mooie promenade kunt u archeologische ruïnes uit de Romeinse tijd bekijken. Bewonder de waterkelder in de ruïne of de indrukwekkende steengroeven!

Tip 3. Het Spaanse stadje El Campello en de Grotten van Canalobre

Wilt u tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca ook genieten van de prachtige kust? Rijd dan met uw huurauto naar El Campello: een geliefde kustplaats vanwege de mooie en rustige zandstranden. Daarnaast heeft El Campello nog veel meer te bieden, zoals één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen Illeta dels Banyets. Verder kunt u de populaire jacht- en vissershaven van El Campello bezoeken waar tevens vele watersporten worden uitgeoefend.

Vlakbij El Campello vindt u de Grotten van Canalobre, verborgen tussen de bergen van Cabezón de Oro. In deze grotten kunt u diverse soorten stalagmieten en stalactieten bewonderen, die zijn gevormd als gevolg van de minerale afzettingen en het water dat door de rotsen sijpelt. Een must visit tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca!

Tip: El Campello is centraal gelegen aan de Costa Blanca en een ideale uitvalsbasis als u tijdens uw verblijf allerlei verschillende plekken aan de Costa Blanca wilt ontdekken. In El Campello vindt u ons luxe strandresort direct aan de Middellandse Zee: Dormio Resort Costa Blanca!

Tip 4. De mooie natuur en schitterende watervallen van de Costa Blanca         

Bent u een liefhebber van de natuur? Dan is Natuurpark de la Font Roja voor u zeker een aanrader om met de auto naartoe te rijden! Dit natuurpark wordt beschouwd als één van de best bewaarde natuurgebieden van de regio en bestaat voornamelijk uit bergen van kalksteen. U kunt hier diverse prachtige landschappen bewonderen en door de bijzondere ligging vindt u hier ook bijzondere flora en fauna, waaronder vogels, wilde zwijnen, dassen en slangen. Bewandel de route El Santuari de la Font Roja en bewonder één van de meest opmerkelijke uitzichtpunten van de Costa Blanca!

Wilt u nog meer van de mooie natuur aan de Costa Blanca ontdekken? Rijd dan met de auto naar De Fonteinen van Algar. Deze watervallen zijn door de natuur gevormd en lopen vanuit de rivier Algar uit op de Middellandse Zee. Het water van de rivier is het hele jaar door erg koel, een ideale plek voor het nemen van een verfrissende duik tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca!

Tip 5. Het indrukwekkende stadje Altea

Van alle stadjes en bijzondere plaatsen langs de Costa Blanca, is Altea één van de mooiste plaatsen waar u zeker met de auto naartoe moet rijden. Altea heeft een mooie oude binnenstad met de prachtige kerk Parroquia de Nuestra Señora Del Consuelo. Verder vindt u in Altea een indrukwekkend kerkplein en leuke witte huisjes met een groot aantal kunstgalerijen.

Iets noordelijker langs de kust, voorbij Calpe, vindt u een prachtig uitzichtpunt waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de kust en natuurpark Penyal d’Ifac. Dit uitzichtpunt reikt maar liefst 300 meter boven de Middellandse Zee uit. Een prachtig plaatje aan de Costa Blanca!

Tip 6. De populaire plaatsen Benidorm en Villajoyosa

Een zeer grote badplaats aan de Costa Blanca is het voormalige vissersdorpje Benidorm. In Benidorm kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee, het bruisende uitgaansleven van de stad en de brede zandstranden dichtbij het centrum. Een geliefde plaats onder vele toeristen.

Onmisbaar tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca is het schilderachtige dorpje Villajoyosa met haar prachtig gekleurde vissershuisjes. Deze karakteristieke huizen zijn in allerlei pasteltinten gekleurd zodat vissers vroeger konden zien waar ze naartoe moesten. Verder kunt u er allerlei bijzondere bezienswaardigheden met de auto bezoeken, zoals diverse chocolademusea!

  

Rijden aan de Costa Blanca

  

Elche

  

Alicante

  

El Campello

  

De Fonteinen van Algar

  

Witte huizen in Altea, Alicante

  

Villajoyosa
Dormio Resort Costa Blanca

Verblijf in een luxe appartement aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft van alles te bieden! Wilt u alle bijzondere plekjes aan de prachtige kust en in het binnenland ontdekken? Dan is een huurauto zeker aan te raden. U rijdt namelijk zo van de ene naar de andere mooie plaats zonder afhankelijk te zijn van anderen. Onze partner Sunny Cars zorgt ervoor dat uw gewenste auto voor u klaarstaat op het vliegveld, waar u uw huurauto ook weer aan het einde van uw verblijf aan de Costa Blanca kunt inleveren. Dé ideale uitvalsbasis voor een verblijf aan de Costa Blanca is Dormio Resort Costa Blanca. Ons luxe strandresort is centraal gelegen aan de Costa Blanca, beschikt over uitgebreide faciliteiten en ligt direct aan de Middellandse Zee!

 

Boek nu uw verblijf aan de Costa Blanca >>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]